dwóch (dogadanych) samców i nowa samica (po sterylizacji)
dwóch (dogadanych) samców i nowa samica (po sterylizacji)
Proszę o opinię czy taka kombinacja ma szansę powodzenia czy lepiej od razu będzie znaleźć dla samiczki stado jednopłciowe?
- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
Re: dwóch (dogadanych) samców i nowa samica (po sterylizacji
dwa samce i samica? po trzykroć nie! samce zaraz przestaną być "dogadane" i zaczną się bić o samicę
Dziękuję za odpowiedź, to zamyka temat. Samiczka trafi do nowych koleżanek.
Ja mam taka sama sytuacje. Samce sa w jednej klatce a samiczka w drugiej. Samce mimo ze widza samiczke tylko przez kratki to juz zgody nie ma i jest ostra walka.
W zwiazku z tym ze jeden z braci nie moze normalnie zyc dopóki dziewczyna jest blisko, zastanawiam sie czy jego nie połączyć z nią(samiczka jest wysterylizowana). Drugiego natomiast wysterylizowac i polaczyc z inna samiczka. I tak bylyby dwie osobne pary.
Co mi radzicie?
W zwiazku z tym ze jeden z braci nie moze normalnie zyc dopóki dziewczyna jest blisko, zastanawiam sie czy jego nie połączyć z nią(samiczka jest wysterylizowana). Drugiego natomiast wysterylizowac i polaczyc z inna samiczka. I tak bylyby dwie osobne pary.
Co mi radzicie?
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Sama sobie mieszasz.... jeśli ta samica jest wysterylizowana to nie ma rui, jeśli połączysz z nią jednego samca, a drugi zostanie wykastrowany i dostanie samiczkę która będzie miała ruję i będą to dwa naprawdę wrogie stada. Samce będą się czuli, czuli samicę w rui, a jeśli masz mało miejsca (tak wnioskuję skoro postawiłaś samiczkę tak blisko samców) to wybiegi nie będą przyjemne, bo samce będą nawzajem znaczyć wybieg.
Myślę, że opcje są dwie; albo wyadoptować samiczkę jeśli samce się dogadają gdy nie będą jej czuli albo połączyć jednego z nią, a wyadoptować drugiego.
Myślę, że opcje są dwie; albo wyadoptować samiczkę jeśli samce się dogadają gdy nie będą jej czuli albo połączyć jednego z nią, a wyadoptować drugiego.
Pyrka
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia