2 samiczki: Xena i Lori szukają kochającego domu [Łódź].rez.

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Rzepiszka

2 samiczki: Xena i Lori szukają kochającego domu [Łódź].rez.

Post autor: Rzepiszka »

- imię świnki: Xena;
- wiek świnki: około 9-10 miesięcy;
- płeć świnki: samica;
- adopcyjny numerek świnki: 1063;
- miejscowość, w której przebywa zwierzę oraz u kogo: Łódź, Rzepiszka;
- historia zwierzęcia, przebyte choroby: Świnka trafiła do mnie za pośrednictwem Pani weterynarz, do której chodzę ze szczurkami. Poprzednia właścicielka przyniosła ją do gabinetu w celu uśpienia z powodu nawracającej grzybicy, do której sama doprowadziła trzymając świnkę w bardzo zabrudzonych i złych warunkach (delikatnie mówiąc). Weterynarz nie zgodziła się na uśpienie, więc poprzedniczka zostawiła świnkę u niej, jednak nie mogła tam długo zostać i po skontaktowaniu się ze mną świnka trafiła do mnie. Xenka ma często nawracającą grzybicę, od stycznia miała już trzy nawroty (ostatni w lipcu), obecnie jest zdrowa i nie ma żadnych zmian chorobowych na skórze, jak i objawów, które wskazywałyby na nawrót grzybicy.
- informacje dot. diety: Ulubionym pokarmem Xenki jest/są: ogórek, buraki, papryka (wszystkie kolory), słodkie jabłka, sianko i wszelkiego rodzaju zielenina.
- stan adopcji: wolna;
- wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia: do wydania z Lori;
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę: pw na forum(Rzepiszka) lub e-mail: kasiag85@poczta.onet.pl;
- informacje o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku: Iceberg1976;

Xena jest świnką wesołą, kontaktową, ciekawską, na wybiegach lubi towarzystwo człowieka, bo ma wtedy przed kim się popisywać, bywa konfliktowa i zaczepialska w stosunku do drugiej świnki (zwłaszcza jeśli chodzi o jedzenie), potrzebuje dużo uwagi i miłości.

Obrazek

Obrazek

- imię świnki: Lori (przed adopcją Melila);
- wiek świnki: ponad 6 miesięcy;
- płeć świnki: samica;
- adopcyjny numerek świnki: 849;
- miejscowość, w której przebywa zwierzę oraz u kogo: Łódź, Rzepiszka;
- historia zwierzęcia, przebyte choroby: Świnka polaboratoryjna, adoptowana przeze mnie z tego forum (jako koleżanka dla Xenki). Z tego co się orientuję, przed trafieniem do mnie, przechodziła grzybicę, obecnie jest całkowicie zdrowa.
- informacje dot. diety: Ulubionym pokarmem Lori jest/są: ogórek, arbuz, buraki, papryka (wszystkie kolory), słodkie jabłka, sianko i wszelkiego rodzaju zielenina.
- stan adopcji: wolna;
- wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia: do wydania z Xenką;
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę: pw na forum(Rzepiszka) lub e-mail: kasiag85@poczta.onet.pl;
- informacje o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku: Iceberg1976;

Lori jest świnką spokojną, ciekawską, bardzo płochliwą, boi się obecności człowieka, dlatego też trzeba jej poświęcać bardzo dużo czasu i uwagi, by wiedziała, że kontakt z człowiekiem nie stanowi dla niej żadnego zagrożenia, uwielbia się wylegiwać na polarowym hamaku, zwłaszcza po smacznym jedzonku, potrzebuje również dużo miłości, tak samo jak Xenka i cierpliwości.

Obrazek

Oddaję świnki z naprawdę wielkim bólem serca, w życiu by mi nawet nie przeszło przez myśl, że sytuacja życiowa w jakiej się znalazłam zmusi mnie do podjęcia tak trudnej decyzji. Jest mi bardzo przykro i smutno pisząc tą wiadomość, ale mam świadomość, że dla dobra dziewczynek ta decyzja jest słuszna. Bardzo bym chciała, by prosiaczki trafiły do jak najlepszego domku, który da im wiele ciepła, miłości i poświęcenia, dziewczynki na to zasługują bez dwóch zdań. Chciałabym, żeby trafiły do osoby odpowiedzialnej, która zapewni im spokój, kilkugodzinne wybiegi, a przede wszystkim szczęśliwe życie. Do osoby, która zapewni im stałą opiekę weterynaryjną w razie choroby, a nie jak moja poprzedniczka odda do uśpienia, bo koszty leczenia były za wysokie. Świnki wolałabym oddać razem ze względu na to, że w nowym domku czułyby się pewniej, nigdy między nimi nie było bójek czy większych konflików, które pozostawiałyby jakiekolwiek ślady na ich ciele, oczywiście czasem się zdarza, że Xenka pogoni Lori i ta ucieka "z krzykiem", ale to tak jak w świecie ludzi bywają drobne sprzeczki jak się mieszka pod jednym dachem. Xenka jest bardziej odważna, więc na wybiegu Lori zwykle podąża jej śladem. Co tu dużo pisać są poprostu kochane i do kochania. W razie jakichkolwiek pytań proszę o kontakt na podany wyżej adres bądź tutaj na forum.
Ostatnio zmieniony 29 sie 2013, 18:55 przez Rzepiszka, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Re: Dwie samiczki: Xena i Lori szukają kochającego domu [Łód

Post autor: Cynthia »

Bardzo smutne, że musisz je oddać... To zawsze jest trudna decyzja... Xena wygląda na wojowniczkę i łobuza :laugh:
Rozumiem że mogą pozostać u Ciebie do znalezienia nowego domu?
Rzepiszka

Post autor: Rzepiszka »

Rozumiem że mogą pozostać u Ciebie do znalezienia nowego domu?
Tak, oczywiście, pozostaną u mnie dopóki nie znajdzie się dla nich odpowiedni domek.
Laraine

Post autor: Laraine »

Prześliczne :love: trzymam kciuki za dobry domek :fingerscrossed:
twojawiernafanka

Post autor: twojawiernafanka »

Piękne świnki, my też trzymamy kciuki! :fingerscrossed:
Dorota Mimbla

Post autor: Dorota Mimbla »

co tam nowego u dziewczynek?
Roksi147

Post autor: Roksi147 »

Rzepiszka bardzo mi przykro że musisz oddać dziewczynki szczególnie szkoda mi Melilki,bo myślałam że już zawsze będzie miała taki dobry domek.Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie sprawy,niech trafią do cudownego domku :fingerscrossed: .

Dla nie wtajemniczonych Melilka to moja była tymczasowiczka :love:
paciorowa

Post autor: paciorowa »

Melilka! Ona się przyjaźniła z moją Minorką kochaną. :fingerscrossed: Za dobry domek dla dziewczynek... szkoda, że nie mogę sobie teraz pozwolić na kolejnego maluszka, Minusia by się ucieszyła...
Roksi147

No niestety takie sytuacje się zdarzają.Zdjęcia dziewczynek wiszą u mnie na ścianie :love:
Roksi147

Rzepiszka Melilka miała numer adopcyjny 849 a dla drugiej samiczki dziewczyny mają wziąć numerek.Dokumenty jutro wszystkie ci wyśle i pisze ci PW co i jak masz to zrobić.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”