Świnka waży 330 gram
Moderator: Dzima
Regulamin forum
"Proszę, znaj mnie i moje zwyczaje. Jak każda inna żywa istota, mogę zachorować. Jednak w odróżnieniu od drapieżników, ja ukrywam swoją chorobę i słabość, aby przeżyć. Twoim obowiązkiem jest pilnować mojej wagi i wiedzieć, czy nie zmarzłam albo się nie przegrzałam. Znaj moje ciało i dotyk mojej sierści. Znaj błysk moich oczu i wrażliwość moich uszu. Zauważ, kiedy podupadam na zdrowiu. Dla mojego dobra, znaj mnie."
1. Przed utworzeniem nowego tematu sprawdź przy pomocy wyszukiwarki czy temat był już poruszany na forum - jeśli temat już istnieje postaraj się kontynuować wątek
2. Określ rzeczowo tytuł nowego wątku - tematy w stylu: "Pomocy !!!", "Mam problem ..." utrudniają innym użytkownikom korzystanie z forum
3. Do bezpośredniego kontaktu z innymi użytkownikami używaj skrzynki prywatnych wiadomości, ewentualnie shotbox'a.
"Proszę, znaj mnie i moje zwyczaje. Jak każda inna żywa istota, mogę zachorować. Jednak w odróżnieniu od drapieżników, ja ukrywam swoją chorobę i słabość, aby przeżyć. Twoim obowiązkiem jest pilnować mojej wagi i wiedzieć, czy nie zmarzłam albo się nie przegrzałam. Znaj moje ciało i dotyk mojej sierści. Znaj błysk moich oczu i wrażliwość moich uszu. Zauważ, kiedy podupadam na zdrowiu. Dla mojego dobra, znaj mnie."
1. Przed utworzeniem nowego tematu sprawdź przy pomocy wyszukiwarki czy temat był już poruszany na forum - jeśli temat już istnieje postaraj się kontynuować wątek
2. Określ rzeczowo tytuł nowego wątku - tematy w stylu: "Pomocy !!!", "Mam problem ..." utrudniają innym użytkownikom korzystanie z forum
3. Do bezpośredniego kontaktu z innymi użytkownikami używaj skrzynki prywatnych wiadomości, ewentualnie shotbox'a.
Świnka waży 330 gram
Witam. 2 tygodnie temu przygarnęłam z olx świnkę. Dopiero dziś ją zważylam i waży 330 gram tylko. Świnka robi boby wielkości połowy takich jak robi jej współlokatorka. Świnkę wzięłam od Pani z olx, Pani mowila ze dawała jej karmę CN i zioła i siano i warzywa, ogólnie mi sie wydała obeznana w temacie. Co zrobić, żeby ta świnka przybrała na wadze ?
Re: Świnka waży 330 gram
Pani mowila ze kiedys ją kupila w zoologu i wtedy mówili, ze ma okolo 3,4 miesiące. Ale w zoologu zazwyczaj nie wiedzą...
- Bulletproof
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Bardzo mało! Koniecznie podtuczaj, VL CC jest dobra, świnie lubią i tyją Do tego warzywa korzenne i możesz co jakiś czas trochę płatków owsianych dorzucić
- Fikus.i.Max
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
Bulletproof, a CC chyba na powiększenie wagi jest taka średnia . Najlepsza chyba byłaby karma oparta na lucernie (która lepiej tuczy niż tymotka), z większą ilością białka. A kiedy ostatnio świnka miała badania kontrolne?
U mnie: bez świnek
Za TM Fifi, Max, Antoś, Fikuś
Do adopcji:
Zbyt często mnie tu nie ma, ale na PW i maile odpowiadam.
Do adopcji:
Ta Pani była z nią u weta i niby okej wszystko. jaka karma zawiera lucerne ? Na razie podaję Suzi i Zuzi karmę CC i sie konczy, wiec moge kupic jakas na podtuczenie.
- Bulletproof
- Kontakt:
- Fikus.i.Max
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
Brit Animals zawiera lucernę, choć ja bardziej podałabym coś z większą ilością białka np. Beaphar Nature, ewentualnie Care + . Na wszelki wypadek radzę udać się do weterynarza.
U mnie: bez świnek
Do adopcji:
Do adopcji:
A czy jest cos podejrzanego w skladzie Viapolu lucerna ? Bo chyba tylko to znajde jutro u mnie w zoologu Brita ani Beaphar nie widzialam, a nie chce zamawiac z internetu, bo jak na razie srodki mi na to nie pozwalaja.
- Bulletproof
- Kontakt:
Vitapolu nie podajemy. Słaby skład, w każdej karmie. Zakupy przez internet są tańsze niż stacjonarne Spróbuj na Hipciu, albo Zooplusie