Smutna świnka?
Moderator: Pulpecja
Smutna świnka?
Piszę, bo nie wiem czy zachowanie mojej świnki jest normalne, czy nie... Od dwóch dni ma nową klatkę, ma teraz bardzo dużo miejsca, wszystko co potrzebne, nowy drewniany domek itd. No i właśnie do wczoraj świnka zachowywała się jak zawsze - bardzo mało czasu spędzała w klatce, tylko na jedzenie itd, a tak to biegała po domu albo siedziała po prostu koło klatki. Teraz, odkąd ma nową, to nie wiem czy to kwestia tego, że tak ją polubiła, czy nie, ale siedzi w niej praktycznie cały dzień, dzisiaj wyszła z niej tylko raz, na chwilę. Ogólnie je, pije tak jak zawsze, widać że wszystko z nią ok, tylko po prostu siedzi w klatce/domku kiedy wcześniej było wręcz odwrotnie. Może to dlatego, że dzisiaj pierwszy raz zamknęliśmy ją na noc w klatce i jakoś się przyzwyczaiła? Bo tak to zawsze w nocy miała otwartą i wchodziła nam pod łóżko gryźć dywan. Na dzień oczywiście ma klatkę otwartą cały czas. Jeśli chodzi o towarzysza dla niej, to jesteśmy w trakcie adoptowania Macie jakiś pomysł, czy świnka po prostu polubiła nowe mieszkanko i woli w nim spędzać czas, niż w pokoju, czy może jest jej z jakiegoś powodu smutno?
Re: Smutna świnka?
Pewnie przez samotność.Jak jesteście w trakcie adopcji to dobrze