Dziwna nadpobudliwość?

Czyli czym Twoja świnka zaskoczyć potrafi

Moderator: Pulpecja

fellapie

Dziwna nadpobudliwość?

Post autor: fellapie »

Witam!
Nie znalazłam na forum takiego problemu, więc zwracam się do Was.
Mam świnkę od tygodnia, dosyć szybko się oswoiła, w przeciwieństwie do swoich poprzedników.
Od dwóch dni zachowuje się dosyć dziwnie, mianowicie, ciągle kwiczy (chyba wiadomo o co chodzi :D ) z powodu głodu, pomimo tego iż dostaje karmę regularnie, tak samo jak warzywa i owoce. Oprócz tego skacze po klatce, przewraca wszystko do góry nogami- krótko mówiąc, jest dziwnie nadpobudliwy. Uspokaja się gdy biorę go na ręce lub wypuszczam z klatki (tylko na łóżko, pod moim nadzorem :) ). Dziwne zachowanie Felka odrobinę mnie denerwuje i niepokoi.

Z góry dziękuję za odpowiedź! :>
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Re: Dziwna nadpobudliwość?

Post autor: martuś »

Świnki tak okazują radość i pozbywają się nadmiaru energii :lol: Wpisz na yt popcorning świnki morskie i porównaj czy to jest takie samo zachowanie ;)
Obrazek
Rukola

Post autor: Rukola »

Wygląda na to że masz bardzo fajną młodziutką świnkę :)
lubię

Post autor: lubię »

To nic dziwnego, świnki takie są - wbrew powszechnemu mniemaniu ;) Wszystkie zdrowe i młode (czyli do ok. 2 roku życia) tak robią, potem to pomału wygasa, ale niektóre zostają takie ruchliwe i energiczne do końca. Zapewnij śwince towarzystwo tej samej płci i zobaczysz, jaka to galopująca radość :lol:
Alex

Post autor: Alex »

Nie chcialem zakladac nowego tematu dla jednego pytania wiec juz mowie o co chodzi. Dalem swiniakom mloda marchewke razem z zielenina wszystko bylo umyte i wysuszone swinkom podane juz suche pk zjedzeniu Wiki zaczela latac po klatce jak opetana glownie wokol klatki przystawala tylko na dwie minuty i zaczynala okrazenia od nowa. Jula patrzac na nia byla zdezorientowala i poszla w kat. Sprawdzalem jej brzuszek ma normalny mieki nie kwiczala jak jej go naciskalem lapki tez ma w parzadku na sile przejrzalem jej siersc glaskajac ja pod wlos myslalem ze mkze cos ma ale nie. Wiec co to moglo byc czy to normalne ze ona tak latala?
geohound
Miejscowość: Gliwice
Kontakt:

Post autor: geohound »

630 postów natłuczone od maja tego roku, a wiedza zerowa... Mój świniak nawala kółka jak żużlowiec, więc nie powinno to w żaden sposób dziwić.
Awatar użytkownika
Bulletproof
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Bulletproof »

Dokladnie, po prostu pozbywa sie nakladu energii, bawi się. To calkiem normalne :roll:
Awatar użytkownika
Francesco
Miejscowość: Katowice
Kontakt:

Post autor: Francesco »

Michalina też jest małym pershingiem :D na pierwszej wizycie weterynarz oznajmił, że nigdy nie widział świnki z takim ADHD...
:świnka1: Michalina - 11.10.2016 :świnka2:
warta2009

Post autor: warta2009 »

To teraz ja z pytaniem - jak wygląda popcorning waszych świnek? Na YT wszystkie filmiki pokazują prosiaki hasające niczym kucyki z krainy tęczy, a tymczasem moje chłopaki jak dostaną takiej korby to rzucają się i telepią jakby miały padaczkę... To normalne?
Awatar użytkownika
Bulletproof
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Bulletproof »

Co znaczy telepią? Popcorning to podskakiwanie ze skręceniem ciała, zwykle po takim podskoku zaczynają biegać w kółko klatki ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zachowania, nawyki, wybryki”