wiek świnki: 3,5 roku
numer adopcyjny: 2233
miejscowość, w której przebywa świnka: Tychy, u dotychczasowych opiekunów
historia zwierzęcia, przebyte choroby: świnka wraz z towarzyszką musiała zostać oddana do adopcji ze względu na zmianę sytuacji życiowej opiekunki. "jest to świnka długowłosa, opanowana i kochająca, lubi kiedy się ją głaska (chociaż odkąd mieszka z Perełką to woli siedzieć z nią w klatce niż być głaskaną) - Majunia jest najsłodszą świnką na ziemii, czasem popcornuje, jest raczej cichutka", zdrowa, zaświadczenie o stanie zdrowia zostanie dostarczone
informacje dot. diety: CN, zielenina: " obie kochają ogórki, koperek, pietruchę (natka) i wszelaką zieleninę w kolorze zielonym (oprócz papryki) i jabłka i czasem pomidory", sianko owszem, ale trzeba pewnie nad tym popracować.
stan adopcji: wolna
dodatkowe informacje: do adopcji tylko z Perełką
kontakt do opiekuna wątku: sosnowa pw, turbencja@gmail.com
kto wydał zgodę na założenie wątku: ja

Imię świnki: Perełka
wiek świnki: ok roku
numer adopcyjny: 2234
miejscowość, w której przebywa świnka: Tychy, u dotychcasowej opiekunki
historia zwierzęcia, przebyte choroby: musiała zostać oddana do adopcji z powodu zmiany sytuacji życiowej opiekunki. "przeciwieństwo Majki, wzięta z zoologicznego, głośna i łobuziara, ale jeśli ktoś podejdzie bliżej ucieka do domku lub rury, którą mam w klatce. Panicznie boi się dotyku ludzkiego, nie mam pojęcia dlaczego. My jej nie krzywdzimy/nie krzywdziliśmy, karmimy, staramy się głaskać, ale ona nam nie ufa i wydaje mi się, że nie zaufa już żadnemu człowiekowi." Zdrowa. Zaświadczenie o stanie zdrowia zostanie dostarczone.
informacje dot. diety: CN, obie kochają ogórki, koperek, pietruchę (natka) i wszelaką zieleninę w kolorze zielonym (oprócz papryki) i jabłka i czasem pomidory, Perełka lubi dodatkowo: marchewkę, na sianku wolą leżeć

stan adopcji: świnki zostały wydane poza procedurami stowarzyszenia, bez umowy przekazania
dodatkowe informacje: do adopcji wyłacznie z Majką
kontakt do opiekuna wątku: sosnowa pw, turbencja@gmail.com
kto wydał zgodę na założenie wątku: ja

Adopcja na zasadach Stowarzyszenia