Jest teraz w promocji karma VL Crispy Pellets. Moje świnki jedzą VL CC i się zastanawiałam, czy Crispy Pellets też smakuje swinkom? W sumie cena prawie 2 razy niższa, więc spodziewam się, że pewnie oszczędzamy głównie na jakości... Dajcie znać jakie macie doświadczenia z Crispy Pellets
http://www.swiat4lap.pl/vl-crispy-pelle ... -p-95.html
VL Crispy Pellets Guinea Pig - co sądzicie?
Moderator: pastuszek
Re: VL Crispy Pellets Guinea Pig - co sądzicie?
Patrząc na skład CC i Crispy Pellets to są zbliżone bardzo, crispy pellets ma znacznie więcej wit C, co bardzo mnie zdziwiło... Kupiliśmy na próbę 2kg, bo nie było mniejszych Poczekam na inne opinie i sama dam znać, jak przetestuję
Jeżeli to jest to samo, co kupiłam kiedyś na wagę u weta (bo nie pamiętam, co to była za Cavia, ale wygląda podobnie), to jeść jadły, ale szału nie było. Ptyś raz nasikał do miski i patrzył, jak pęcznieje
Może to jest tak na prawdę żwirek do kuwety?
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Dostałam prawie całe opakowanie od effcien, bo kupiła, a nie jadły, moje tymczasy tez nie jadły, choć skład dobry. Za to świetnie się rozdrabnia i jest dobra bazą do papek do karmienia ręcznego. Mieszam z płatkami owsianymi i siemieniem, dosypuje kozieradki i pięknie jedzą.
- Lilith88
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Tej nigdy nie kupowałam, bo ten sam granulat jest w crispy mussli i jak kupowałam ta karmę tylko pellet zostawał..
Ech, zamówiłam 2kg na spróbowanie, ale dziś widziałam w zoologicznym - nie sądziłam, że to taki standardowy, drobny, zielony granulat :/ Ciekawe, czy będą jadły... ale może kolbę da radę z tego zrobić, skoro papki dobre wychodzą? Zobaczymy, może coś mnie zainspiruje
Z 2kg? To Ci sporo kolb wyjdzie, szczególnie jak dosypiesz ziółek, żeby chętnie jadły. Ciekawe, jak długo będą to traktowały jak smakołyk - tydzień?