Ogórek ilości ?
Moderator: pastuszek
Ogórek ilości ?
Witam mam pytanie bo nie chcę otyłej świnki ile ogórków dziennie można dać (plasterków) ja daje 2x i czasem ukroje pół plasterka i razem 2 i pół i czy to za dużo czy za mało czy średnio. ???????
- Panna Fiu Fiu
- Administrator
- Miejscowość: Chorzów
- Kontakt:
Re: Ogórek ilości ?
Skopiuję informacje z głównej:
Składa się głównie z wody więc nie tuczy jak np. marchew.Bardzo popularne warzywo. Wbrew pozorom ogórek jest bogatym źródłem składników mineralnych takich jak: potas, fosfor, wapń, magnez, żelazo, cynk, mangan i miedź. Posiada śladowe ilości witamin C, B, A oraz PP. Reguluje procesy trawienne, ciśnienie krwi oraz zapobiega tworzeniu się kamieni w nerkach. Moczopędny - zawiera aż 98,8% wody!
Zalecane podawanie: jako przysmak nawet codziennie po kilka plasterków
Świetny przysmak przy oswajaniu świnek. „Nawadniacz" dla niepijących świnek. Uwielbiany przez świnki.
- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
Ja tam daję ogórek do oporu, jakąś jedną szóstą takiego długiego ogóra na świnię dziennie.
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Nieeee. Mlodemu wszystkiego po troszku, bo dostanie biegunki! Plasterek na początek. Jak się przyjmie, to wiecej.
Chrupek, ty czytaj forum, a nie zakładaj watki!
Chrupek, ty czytaj forum, a nie zakładaj watki!
No ma te 3-4 m jestem po prostu czytelnikiem milowym on się sam domaga zjadł 4,5 ogórka bo myślałem ze umrę pisk pisk pisk pisk pisk pisk i ogórek leżał i puka i piszczy więć uległym
Fiu Fiu i Joanna powiedział/powiedziała więć ja sie posłuchałem :p
Jak tak będę dawał po 1-2
Fiu Fiu i Joanna powiedział/powiedziała więć ja sie posłuchałem :p
Jak tak będę dawał po 1-2