mmorpg (Vindictus, Guild Wars 2, Dragon Nest, Lineage 2, TERA Online), rpg (Fable, Dragon Age, Torchlight II, Titan Quest, Diablo II i III), strategie starego typu (Zeus:Pan Olimpu, Settlers, Age of Empires II i III, Heroes of Might and Magic III, Black & White).
nie przepadam za wyścigówkami, "straszakami" typu Amnesia czy Outlast, wolę hack'n'slash albo rpg. od czasu do czasu włączę League of Legends, ale raczej tylko dla relaksu.
w Simsy się zagrywałam namiętnie od początku, niestety dwójka i trójka już nie miały tego uroku, więc po dłuższym czasie grania w ostatnią wersję (w której głównie bawiłam się w architekta i dekoratora wnętrz) usunęłam ją i na razie nie zamierzam wracać do Simsów.
lubię też patrzeć, jak inni grają w coś - tak poznałam Assassin's Creed, God of War (baaaardzo mi się spodobał), Starcrafta najnowszego. nie są to gry w których sama dałabym radę, za słaba w butach jestem na nie, ale popatrzeć miło
w mmorpgi to oczywiście ze znajomymi pogrywam, mam taką stałą grupkę od paru lat z którymi "testujemy" różne gierki.