★ Delikatny miziak Mikrus pobiegł cicho za TM... ★

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
odeta89

★ Delikatny miziak Mikrus pobiegł cicho za TM... ★

Post autor: odeta89 »

Obrazek

Imię: Mikrus
Adopcyjne numerki świnek: 1331 ,
Miejscowość, w której przebywa zwierzę,oraz u kogo: Bydgoszcz, odeta89
Historia zwierzęcia, przebyte choroby: Mikrus został odebrany ze sklepu zoologicznego przez dr weterynarii, a kolejno przekazany Stowarzyszeniu, miał wszoły, początek grzybka na zadku, znaczne niedożywienie. Został wykastrowany, ale póki co okresowo wypadało mu prącie (co może się przydarzyć ponownie!), poza tym próbujemy go utuczyć :)
Informacje dot. diety: CN, CC oraz wszelkie warzywka (pietruszka, ogórki, marchewki, sałata itp.), oraz owoce; na razie nie jest miłośnikiem papryki :)
Stan adopcji: wolny,
Wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia: do adopcji do innego świntucha - na początku kwietnia (wstępnie)
Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę: PW, email: kasia.drozdowska89@gmail.com
Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku: sama sobie wydałam

Obrazek

Mikrus przyjechał do mnie z już po wyleczonych wszołach, na finiszu leczenia grzybka oraz go wykastrowany. Na początku wycofany, nieufny po tygodniu okazał się najbardziej wyluzowaną świnką z moich dotychczasowych tymczasów :)
Je bardzo chętnie, z uwagi na niedowagę dodatkowo wcina Sinlac - ale myślę, że nie dalej jak 2 tyg to potrwa.
Największym problemem jest wypadające prącie - przyczyna do końca znana, może minie, może nie - przyszły właściciel musi się z tym liczyć. Póki co wymaga codziennie podmywania i smarowania wazeliną.
Świnek jest bardzo kontaktowy, towarzyski, za chwilę zobaczymy jak się zachowuje do innych prosiaków. Żywo reaguje jak widzi człowieka, tradycyjnie wisi na klatce jak czuje jedzenie. A jak na kolana pytki wykłada postaram się uchwycić na zdjęciach! :love:

Obrazek

Początek Mikrusowego życia nie był prosty, więc dołożę wszelkich starań, aby przyszły dom świnka był najlepszy z możliwych. Przyszły opiekun musi mieć na uwadze, że Mikrus to trochę świnka specjalnej troski, oraz koniecznie musi mieć w pobliżu dobrego weterynarza-specjalistę.
Wymagania: klatka minimum 100tka, najlepiej ze stałym wybiegiem, czas na kolankowanie, karma CN/CC, dobrej jakość mokre jedzenie - codziennie, super koleżanka/kolega, opieka weterynaryjna.
Obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy.
Ostatnio zmieniony 05 mar 2014, 20:00 przez odeta89, łącznie zmieniany 7 razy.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Re: ★ Delikatny miziak Mikrus szuka Ciebie ★

Post autor: martuś »

odeta89 pisze:do adopcji do innego samca - na początku kwietnia
Skoro został wykastrowany to czemu jest tylko do innego samca? Przecież do dziewczynki też może ;)
Obrazek
boe22

Post autor: boe22 »

Łapki opadają- jak ludzie traktują zwierzaki! :-( Czekamy na foto ;-)
odeta89

martuś pisze:
odeta89 pisze:do adopcji do innego samca - na początku kwietnia
Skoro został wykastrowany to czemu jest tylko do innego samca? Przecież do dziewczynki też może ;)
Martuś słusznie! Zakręciłam się jak słoik na zimę :lol:
ProsiaczkoLub

Post autor: ProsiaczkoLub »

ale śliczny :love:
Oby szybko znalazł domek !!!
LidkaK

Post autor: LidkaK »

Cudny :!: :love: Podobny do mojej Pusi :102:
Trzymam kciuki za wspaniały domek :fingerscrossed:
PALATINA

Post autor: PALATINA »

Też bardzo mocno kciukam za super domek!
Należy się chłopakowi! :D

P.S.
Jego numerek to 1331 (bardzo ładny zresztą).
twojawiernafanka

Post autor: twojawiernafanka »

Maleńkie skarbiątko :love: Trzymam kciuki za najlepszy dom! :fingerscrossed:
annamaxima
Miejscowość: Sokółka
Kontakt:

Post autor: annamaxima »

Wesoły maluch, aż się uśmiechnęłam na jego widok :D .
odeta89

Mikrus to bardzo fajna świnka, straszny przytulak, aż miło! A jak się cieszy na widok człowieka!
Nie ucieka przed ręką ;)

Dziś idziemy do weterynarza w sprawie wypadającego prącia, mam nadzieję, że wetka coś wymyśli ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”