Imię: Mikrus
Adopcyjne numerki świnek: 1331 ,
Miejscowość, w której przebywa zwierzę,oraz u kogo: Bydgoszcz, odeta89
Historia zwierzęcia, przebyte choroby: Mikrus został odebrany ze sklepu zoologicznego przez dr weterynarii, a kolejno przekazany Stowarzyszeniu, miał wszoły, początek grzybka na zadku, znaczne niedożywienie. Został wykastrowany, ale póki co okresowo wypadało mu prącie (co może się przydarzyć ponownie!), poza tym próbujemy go utuczyć

Informacje dot. diety: CN, CC oraz wszelkie warzywka (pietruszka, ogórki, marchewki, sałata itp.), oraz owoce; na razie nie jest miłośnikiem papryki

Stan adopcji: wolny,
Wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia: do adopcji do innego świntucha - na początku kwietnia (wstępnie)
Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę: PW, email: kasia.drozdowska89@gmail.com
Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku: sama sobie wydałam
Mikrus przyjechał do mnie z już po wyleczonych wszołach, na finiszu leczenia grzybka oraz go wykastrowany. Na początku wycofany, nieufny po tygodniu okazał się najbardziej wyluzowaną świnką z moich dotychczasowych tymczasów

Je bardzo chętnie, z uwagi na niedowagę dodatkowo wcina Sinlac - ale myślę, że nie dalej jak 2 tyg to potrwa.
Największym problemem jest wypadające prącie - przyczyna do końca znana, może minie, może nie - przyszły właściciel musi się z tym liczyć. Póki co wymaga codziennie podmywania i smarowania wazeliną.
Świnek jest bardzo kontaktowy, towarzyski, za chwilę zobaczymy jak się zachowuje do innych prosiaków. Żywo reaguje jak widzi człowieka, tradycyjnie wisi na klatce jak czuje jedzenie. A jak na kolana pytki wykłada postaram się uchwycić na zdjęciach!

Początek Mikrusowego życia nie był prosty, więc dołożę wszelkich starań, aby przyszły dom świnka był najlepszy z możliwych. Przyszły opiekun musi mieć na uwadze, że Mikrus to trochę świnka specjalnej troski, oraz koniecznie musi mieć w pobliżu dobrego weterynarza-specjalistę.
Wymagania: klatka minimum 100tka, najlepiej ze stałym wybiegiem, czas na kolankowanie, karma CN/CC, dobrej jakość mokre jedzenie - codziennie, super koleżanka/kolega, opieka weterynaryjna.
Obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy.