Od pewnego czasu zastanawiam się nad hamakiem dla świnki morskiej ale nie wiem czy nie będzie ona na niego sikała, hamak zrobię sam, i nie wiem też czym wypełnić nim środek, czy wata będzie odpowiednia?
Czy świnka sika na hamak/ czym wypełnić hamak?
Moderator: Pulpecja
-
Swinek500
Czy świnka sika na hamak/ czym wypełnić hamak?
Hej 
Od pewnego czasu zastanawiam się nad hamakiem dla świnki morskiej ale nie wiem czy nie będzie ona na niego sikała, hamak zrobię sam, i nie wiem też czym wypełnić nim środek, czy wata będzie odpowiednia?
Ostatnio zmieniony 10 lut 2014, 9:08 przez Swinek500, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Tytuł zmieniony na bardziej konkretny
Powód: Tytuł zmieniony na bardziej konkretny
-
Catarinha
Re: Hamak, a siku?
Wata zdecydowanie nie, bo jeśli świnka go zasika, to będzie nadawał się do wyrzucenia. Polecam w środek dać gruby polar i przeszyć razem, albo ocieplinę - do kupienia w chyba każdym sklepie z materiałami na metry.
U nas raczej na hamaki nie sikają, tylko na podłogę w klatce, ale świnia to świnia, może zdarzyć się "wypadek"
Co wtedy? Wypłukać, wyprać i po sprawie. I tak co jakiś czas świnkowe akcesoria trzeba prać, najlepiej przy każdym sprzątaniu w klatce.
U nas raczej na hamaki nie sikają, tylko na podłogę w klatce, ale świnia to świnia, może zdarzyć się "wypadek"
-
kasia1
Ja hamaczka niczy nie wypełniam. Po prostu dwa kawałki polarków zszywam ze sobą i wieszam 
-
Karenik
To tak jak u naskasia1 pisze:Ja hamaczka niczy nie wypełniam. Po prostu dwa kawałki polarków zszywam ze sobą i wieszam
-
Assia_B
Też się własnie nad tym zastanawiałam.. Wszystkie te dodatki dla świnek: hamaczki, legowiska czy norki fajnie wyglądają, ale pewnie często są zasikane.. Ale zamierzam mimo wszystko nad czymś dla Pieszczocha pomyśleć
Pewnie będzie mu wygodniej niż na trocinkach 
-
Świniomaniaczka
To, czy świnka sika na legowiska, zależy od jej charakteru/nawyków. Moje świnki np. nie sikają. Tylko bobki zostawiają 
-
Assia_B
Mądrzy Morisek i Muchomorek
Zaraz zbieram się do dentysty i mam w planie po drodze wejść do sklepu i poszukać jakiegoś kawałka materiału lub dwóch i spróbować coś wykombinować - może hamak, może legowisko.. Zobaczę co się uda 
-
Lena87
http://www.spikeskleinewelt.de/Kuschelecke.html Tu jest fajnie pokazane jak coś uszyć
Sama uszyłam legowisko według wzoru z tej strony i polecam 
-
Swinek500
dzięki, super stronkaLena87 pisze:http://www.spikeskleinewelt.de/Kuschelecke.html Tu jest fajnie pokazane jak coś uszyćSama uszyłam legowisko według wzoru z tej strony i polecam
-
Assia_B
Jakie to się tam wszystko proste wydaje
a ja z moim talentem.. to pewnie sobie nie poradzę
ale spróbować można