Polipropylen kanalikowy - gdzie i jaki kupić?

Czyli jak powinna mieszkać świnka

Moderator: Pulpecja

ODPOWIEDZ
odeta89

Polipropylen kanalikowy - gdzie i jaki kupić?

Post autor: odeta89 »

Czy ktoś posiada, lub wie gdzie mogę zakupić/zamówić?
w Castoramie brak, a facet patrzył się na mnie tak: :shock:
oldzej

Re: Polipropylen kanalikowy

Post autor: oldzej »

Ja zamawiałam tutaj. Przycięte na taki wymiar jak chciałam i przywiózł kurier więc nie musiałam sie martwić jak wsadzic taką płachtę w auto. http://plyty.fabertec.pl/Plyty-komorowe-z-polipropylenu
ania.d
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: ania.d »

www.tuplex.pl

Jak ja pytałam to też dziwnie patrzyli. W tych zwykłych budowlanych nigdy nie wiedzą o co chodzi z tym polipropylenem. :D
Rzadko bywam na forum, więc jak coś pilnego to PW albo smsy ;)
odeta89

dziękuję bardzo! :D
ebedebe

Post autor: ebedebe »

ja polecam w warszawie jak ktos ma czas podjechac na ulicy grzybowskiej w bloku 16/22 jest drukarnia CCS i w niej jak sie zapytac o polipropylen kanalikowy czy maja moze jakies scinki to spokojnie daja za darmo :)
mi sie trafil kawalek 2m x 1,5m :) wiec to takie umowne scinki :) starczylo na dwie kuwety ( mialem jeszcze troche swojego ) :)

co do samej lokalizacji to dojazd jest dosyc dobry . np metrem na m. Swietokrzyska lub z pod DW. Centralnego w strone arkadii do przystanku Hala Mirowska :) zreszta google maps tez pomoze :)
sysa90

Post autor: sysa90 »

w castoramie na grochowskiej w warszawie jest bo widziałam ale nazywa sie jako płyta poliwęglan i jest na dziale budowlanym bo ja tam kupowałam i nie takia droga wychodzi zapłaciłam połowe taniej niz miałam zamawiac z netu
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

Poliwęglan jest bardzo twardy! To inne tworzywo, nie zegnie się go w domu. Przypomina raczej pleksę.
Polipropylen jest leciutki i łatwy do cięcia i gięcia.
odeta89

Od 2 tyg na wybiegu mają polipropylen i cóż powiedzieć - no bomba :D
Siki chusteczką, boby zmioteczką - zero plam, odbarwień. Polecam!
Acinetobacter

Post autor: Acinetobacter »

Ja ostatnio czyli we czwartek kupiłam w castoramie w Katowicach-koszt 47 zł za płytę 2x1 metra .Wiem że są też w Leroy merlin , brico marche bo widziałam tylko trzeba szukać na dziale budowlanym tam gdzie maja pokrycia dachowe- takie pleksje jak na dachy altanek na przykład( a pracowników nie ma się co pytać i wyskakiwać z prawidłową nazwą bo i tak albo nie wiedza o co chodzi ,albo pokarzą co innego :lol:) .Są różne kolory i grubości.
Andzia

Post autor: Andzia »

wiec kupiłas plekse, nie polipropylen kanalikowy,wiem bo tez sie orientowalam po tych wszystkich sklepach budowlanych
tez widzialam te pleksy,sa roznej grubosci i kolorach :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Świnkowe mieszkanie”