Nisza- wolna [Sztum] __ Sake- rez__Suri- DS__Siri- DS___Yuni- DS

W tym dziale znajdziesz samiczki, parki samiczek oraz wykastrowanych samców do adopcji.

Moderator: silje

Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Nisza- wolna [Sztum] __ Sake- rez__Suri- DS__Siri- DS___Yuni- DS

Post autor: silje »

Uwaga! Jako Dom Tymczasowy – czyli osoba najlepiej znająca poniższą świnkę, jej charakter, zwyczaje, potrzeby – zastrzegam sobie prawo do wyboru przyszłego domu. Świnka szuka dobrego, odpowiedzialnego domu z klatką min. 120/60 cm ( im większa tym lepiej) + częste zabezpieczone wybiegi, karmę wysokiej jakości (w tym przypadku Cavia Complete lub inna polecana grainless), sianko, ziółka dla świnek morskich. Odpowiednią opiekę weterynaryjną u specjalisty polecanego przez SPŚM.

Adopcja na zasadach Stowarzyszenia - obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
https://swinkimorskie.eu/wp-content/upl ... a-2024.pdf

Historia zwierzęcia, przebyte choroby: świnki odebrane interwencyjnie w Nowym Tomyślu. Razem 8 świnkek. Wszystkie zaniedbane z pasażerami na gapę. Wstrzymani na czas leczenia.

Suri

Numer adopcyjny: 6328
Kontakt: silje_xx@wp.pl
Stan adopcji:- DS u p. Ilony, Szczecin
Informacje dot. adopcji: - do adopcji do spokojnego samca lub samiczki

Obrazek

Obrazek

Yuni

Numer adopcyjny: 6329
Stan adopcji: - DS u p. Małgorzaty, Gdynia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sake

Numer adopcyjny: 6330
Stan adopcji:- rezerwacja dla p. Aleksandry z Bydgoszczy
Informacje dot. adopcji: brak
Charakter:- płochliwa, do oswojenia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zdjęcia wykonane pierwszego dnia po odbiorze, u Agaty i Łukasza w Rokietnicy.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

* Imię świnki- Siri , córka Yuni
* Wiek świnki- ur. 12.12.2024
* Płeć - samiczka
* Numer adopcyjny - 6342
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji z siostrą/mamą/ciotką/do innej samiczki- po skończeniu 1mies. życia i osiągnięciu 300g
* Stan adopcji- DS u Beaty z Gdańska

Obrazek

Obrazek

Obrazek

* Imię świnki- Nisza , córka Yuni
* Wiek świnki- ur. 12.12.2024
* Płeć - samiczka
* Numer adopcyjny - 6343
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji z siostrą/mamą/ciotką/do innej samiczki- po skończeniu 1mies. życia i osiągnięciu 300g
* Stan adopcji- wolna

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +19 w DT
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Suri, Yuni i Sake [wstrzymane, Sztum]

Wczoraj całe towarzystwo było na swoim pierwszym przeglądzie weterynaryjnym w Gdyni.
Że Suri i Yuni są w ciąży- wiedziałam, bo prośki są bardzo drobne i wychudzone, przez skórę bez problemu było czuć ruszające się maluchy. Nie sądziłam jednak, że ciąża jest tak zaawansowana. Zwłaszcza u Suri, która jak się okazało ma jeden, ale za to bardzo duży w stosunku do swojego niewielkiego ciałka płód. Istniało ryzyko, że nie może urodzić. Spojenie miedniczne rozeszło się już na 1cm a maluch tkwił w środku. Na szczęście nadal był żywy. Suri została w Gdyni u Ewy i Michała, a dziś przeprowadzono cesarskie cięcie. Z tego co wiem- wszystko się udało! Uffff.... Kamień z serca!
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +19 w DT
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Post autor: Ewa i Michał »

Aktualizacja:

Suri i Maluch mają się dobrze :) Suri od wczoraj nawet przybrał kilka gram, a Maluch trzyma swoją wagę od wczoraj :) Sytuacja jest stabilna.
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka :candle:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

A wczoraj, tj 12.12.2024 Yuni urodziła dwa maluszki :) . Jeśli się nie pomyliłam, to są to dwie minisamiczki 67g i 76g
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Synek Suri (6341)
Obrazek

Obrazek

I córki Yuni(6342 i 6343)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Suri, Yuni, Sake, Siri i Nisza [wstrzymane, Sztum]

Suri- rezerwacja dla p. Patrycji z Olsztyna :)
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Sake, Siri i Nisza [wstrzymane, Sztum]___Yuni- DS, Suri- rez.

18.01 Yuni pojechała do swojego domu w Gdyni :) Zamieszkała z Braunem, przystojnym kastratem.
Póki co ona trochę wystraszona i zmieszana, on bardziej zajęty jedzeniem. Żyją bardziej obok siebie niż razem, ale mam nadzieję, że z czasem się polubią.

Maluchy Siri i Nisza miały dziś swój pierwszy w życiu przegląd. Mam troszkę posuplementować wit C (szare ząbki), poza tym bez uwag. Do 300g jeszcze troszeczkę im brakuje, myślę za jakieś 2 tyg. będą gotowe do adopcji.
U Suri i Sake zbadaliśmy krew. Jak wszystko dobrze się ułoży- Suri za kilka dni też pojedzie do swojego domu.
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Suri, Sake, Siri i Nisza- wolne [Sztum]___Yuni- DS

Kilka dni temu Suri pojechała do nowego domu w Olsztynie. Niestety potencjalny małżonek okazał się wobec niej bardzo natarczywy i z czasem było coraz gorzej.
Wróciła ponownie do DT, wystraszona i lżejsza o 62g. Teraz musi trochę dojść do siebie, odpocząć i odbudować masę.
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Sake dzisiejsza :meeting:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wypiękniało dziewczę! :)

A w pierwszym poście dodaję w końcu zdjęcia aktualne zdjęcia Niszy i Siri.
Karoswin
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: Karoswin »

Przepraszam a czy jakaś świnka ma 4 lata? Ponieważ pisze ze youni urodziła się 2024 i jej dzieci tez
ODPOWIEDZ

Wróć do „Samiczki”