Z zeszłego roku...
Samotna Plamka i Frugo / ukochana Lusia za TM
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Re: Lusia, Plamka i Frugo - Inka za TM
Dzisiaj byśmy świętowały 6te adopciny Ineczki
Strasznie za nią tęsknię
To już 26 dni bez niej...

Z zeszłego roku...

Z zeszłego roku...
- martuś
- Kontakt:
Miesiąc temu zamieszkała z nami Plamka ze Sztumu ❤ Podróż i zmiana domu była dla niej bardzo stresująca, praktycznie nic nie jadła a na każdy najmniejszy ruch reagowała paniczną ucieczką. Łączenie z Lusią było bezproblemowe (nie licząc pierwszej nocy), przy starszej koleżance zaczęła się otwierać. Przez ten miesiąc zrobiła duży postęp:
-w klatce już nie ucieka i daje się złapać (chociaż nie potrafi załapać żeby samemu wskakiwać na rękę);
-jak siedzę z nimi na łóżku to sama wskakuje na kolana, daje się miziać i wyciąga kopytka;
-je coraz więcej chociaż nie będzie takim łakomczuchem jak Lusia;
-podchodzi do wyciągniętej ręki i sprawdza co dobrego przynieśli do żarcia;
-generalnie się nie odzywa ale od niedawna zaczyna kwikać i popkornować jak słyszy mój budzik (wiadomo, że będzie śniadanie
), podczas kolankowania też nieśmiało chrumka;
-na wybiegu niestety ciężko ją złapać i musimy nad tym mocno popracować.
Lusia pomimo apetytu i dobrych wyników chudnie. Inka też w zeszłym roku tak zaczęła, wyniki też miała idealne a latem okazało się, że ma nowotwór
Strasznie się o nią martwię... Niecały tydzień temu byłyśmy w Szczecinie, miała małą ostrogę za zębie która została skorygowana. Nasza wetka nie ma się do czego przyczepić, za 3 tygodnie mamy umówioną wizytę u stomatologa na RTG i ogólne oględziny paszczy.

-w klatce już nie ucieka i daje się złapać (chociaż nie potrafi załapać żeby samemu wskakiwać na rękę);
-jak siedzę z nimi na łóżku to sama wskakuje na kolana, daje się miziać i wyciąga kopytka;
-je coraz więcej chociaż nie będzie takim łakomczuchem jak Lusia;
-podchodzi do wyciągniętej ręki i sprawdza co dobrego przynieśli do żarcia;
-generalnie się nie odzywa ale od niedawna zaczyna kwikać i popkornować jak słyszy mój budzik (wiadomo, że będzie śniadanie
-na wybiegu niestety ciężko ją złapać i musimy nad tym mocno popracować.
Lusia pomimo apetytu i dobrych wyników chudnie. Inka też w zeszłym roku tak zaczęła, wyniki też miała idealne a latem okazało się, że ma nowotwór
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Ech jak ten świat się zmienia, kiedyś codziennie tu siedziałam, a teraz...
Ale kibicuję na fb
Ale kibicuję na fb
- dortezka
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
o tak, te czasy codziennego czytania forum były super
a na ten moment, to chyba jedyne świnki, które jeszcze poznaję na fb jak martuś coś wrzuci.
Lusia, trzymaj się!
a na ten moment, to chyba jedyne świnki, które jeszcze poznaję na fb jak martuś coś wrzuci.
Lusia, trzymaj się!
Wątek moich Pipulek: 
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy
- martuś
- Kontakt:
Miło nam, że dziewczyny są rozpoznawane pomimo, że to inne stado niż na początku Caviarni.
Kiedyś wystarczyło dwa dni nie wejść na forum to miało się duuuuże zaległości i mnóstwo postów do nadrobienia. Fajne to były czasy
U nas jak zwykle nie może być nudów
Dwa tygodnie temu Lusia nie mogła stanąć na przednią łapkę. Podejrzana była Plamka bo miała akurat rujkę. A że ona ma straszne rujki to od razu zadzwoniłam i umówiłam ją na zabieg. Sterylka w środę 19 lutego.
Ale dwa dni temu jak wróciłam z pracy to Lusia znowu miała problem z chodzeniem. Tym razem tylna łapka i problem jest dużo poważniejszy
Strasznie się martwię jak to się potoczy, czy uda jej się wrócić do pełnej sprawności...
No i teraz się zastanawiam czy dwa tygodnie temu to była wina Plamki czy może jednak nie i niepotrzebnie ją umówiłam na operację?
Kiedyś wystarczyło dwa dni nie wejść na forum to miało się duuuuże zaległości i mnóstwo postów do nadrobienia. Fajne to były czasy
U nas jak zwykle nie może być nudów
Ale dwa dni temu jak wróciłam z pracy to Lusia znowu miała problem z chodzeniem. Tym razem tylna łapka i problem jest dużo poważniejszy
No i teraz się zastanawiam czy dwa tygodnie temu to była wina Plamki czy może jednak nie i niepotrzebnie ją umówiłam na operację?
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
A czy coś poza rujkami jej dolega? Może rzeczywiście niepotrzebnie?
- martuś
- Kontakt:
Nic więcej. Ale rujki ma straszne, widać, że też ją to męczy. Skumulowane rujki u dwóch świnek były słabsze niż jedna u Plamki
Lusia zawsze uciekała przed nią spanikowana i myślałam, że podczas takiej ucieczki uszkodziła sobie łapę ale teraz rujki nie ma
No nic termin już zaklepany to chociaż w przyszłości nie będę się martwiła o cysty. Oby tylko wszystko odbyło się bez komplikacji 
-
Ambraa
- Miejscowość: Kraków
- Kontakt:
Fajnie, że termin już masz zaklepany, to przynajmniej będziesz mieć spokój z cystami. Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło gładkomartuś pisze: ↑14 lut 2025, 10:43 Nic więcej. Ale rujki ma straszne, widać, że też ją to męczy. Skumulowane rujki u dwóch świnek były słabsze niż jedna u PlamkiLusia zawsze uciekała przed nią spanikowana i myślałam, że podczas takiej ucieczki uszkodziła sobie łapę ale teraz rujki nie ma
No nic termin już zaklepany to chociaż w przyszłości nie będę się martwiła o cysty. Oby tylko wszystko odbyło się bez komplikacji
![]()
- sosnowa
- Kontakt:
Na fb kibicuję, ale ostatnio się bardzo z fb pogniewałam.
Cudowne masz te świnie i potrafisz takie zdjęcia robić, że się je niemal wyjmuje z ekranu.
Zdrówka, trawska i mało upałów, kochane
Cudowne masz te świnie i potrafisz takie zdjęcia robić, że się je niemal wyjmuje z ekranu.
Zdrówka, trawska i mało upałów, kochane
- martuś
- Kontakt:
Oj dawno nas nie było.
Plamka po sterylce, niestety z komplikacjami i musieli rozdzielić na dwa zabiegi. Na szczęście już dawno zapomniała, jest dużo spokojniejsza i tak nie męczy Lusi. Nadal dzikusek i pewnie tak zostanie ale lubi głaskanie i sama wskakuje na kolana, jedyne co to boi się niespodziewanych ruchów.
Natomiast z Lusiaczkiem gorzej
Jutro jedziemy na operację usunięcia kamienia z pęcherza moczowego. Chcieliśmy uniknąć zabiegu ze względu na jej cukrzycę i problemy z nerkami ale pomimo dużej ilości różnych leków kamień rośnie, pojawiła się krew w moczu więc nie mamy wyjścia
Mam nadzieję, że nie będzie komplikacji, nerki dadzą radę i ładnie się zagoi...
Plamka po sterylce, niestety z komplikacjami i musieli rozdzielić na dwa zabiegi. Na szczęście już dawno zapomniała, jest dużo spokojniejsza i tak nie męczy Lusi. Nadal dzikusek i pewnie tak zostanie ale lubi głaskanie i sama wskakuje na kolana, jedyne co to boi się niespodziewanych ruchów.
Natomiast z Lusiaczkiem gorzej