Toffi & Duduś [*]

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
twojawiernafanka

Re: Sześć świń i ani jednej więcej. Zabrzańskie zoo ;)

Post autor: twojawiernafanka »

A czemu od razu oddawać? Nie warto najpierw spróbować np. podzielić chłopców na dwójki? Przecież przez długi czas żył z drugą świnką...
zagli

Post autor: zagli »

Czują na 100%. TWF ma rację - podziel ich i zobacz co będzię w parach.
kleymore
Miejscowość: Zabrze
Kontakt:

Post autor: kleymore »

Próbowałam jako singla i jako dwójki. Zanim napisałam już trochę się z tym borykałam. One reagują na niego agresją. Albert, Alvin i Duda się dogadują, a nie chcą go zaakceptować i obojętnie który z nim w klatce - strzelanie zębami.

Na pewno nie czują samic. To tak jakby ktoś mi próbował napisać, że jak w bloku piętro wyżej albo dwa są samice to samce na dole szaleją...

Ja naprawdę nie napisałam tutaj o porady, bo problem już jakiś czas trwa i próbowałam paru rozwiązań. Mam po prostu dylemat i obserwuję.
zagli

Post autor: zagli »

Myślałam, że szukasz pomocy skoro podlinkowujesz wątek na czaciku i zapraszasz ludzi do wyrażania opinii. Skoro nie, to nic tu po mnie.
ANYA

Post autor: ANYA »

Mysle, ze TY juz podjelas decyzje ;) Jezeli juz bedziesz oddawala Alfa to oddaj go na zasadach Stowarzyszenia. Jestem pewna ze on szybko domek znajdzie bo jest nieziemsko sliczny.

A co do dziewczyn to nie ma bata zeby chlopcy ich nie wyczuwali.
Zanim jednak oddasz Alfa to wiedz, ze chlopcy beda na nowo ustalali hierarchie i nadal mozesz miec bijatyki w klatce a nawet gorsze bo Alfa juz tam nie bedzie i nikt tego juz nie bedzie kontrolowal. Jezeli chlopcy sa sobie rowni to wspolczuje. Taka sytuacje teraz mam ja.
kleymore
Kontakt:

Ja kocham każdego jak swoje dziecko, żaden nie jest faworytem. Jeszcze nie podjęłam decyzji, obserwuję i próbuję coś zaradzić. Próbuję też różnych rozwiązań, ale wstępnie informuję, że tak może się stać. Jestem uziemiona i cały czas pilnuję.
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

Ja mam baby i one też czasami się kłócą.. z przyczajki na siebie skaczą.. warczą, strzelają zębami.. ba! czasami nawet gonią.. dopóki takie "zabawy" odbywają się bez szkody to nie robię nic.. w końcu muszą żyć ze sobą jakby nie było na niewielkiej powierzchni (jeszcze im całego pokoju nie oddałam :laugh: ) i mają prawo mieć siebie dość.. czy po prostu gorszy dzień.. albo "ona zjadła to źdźbło siana na które ja miałam ochotę"
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
kleymore
Kontakt:

Zmieniłam nawet klatkę na 180tkę żeby na siebie nie wchodziły ;)

A szkody są, Alf dostaje bęcki, a ja nie należę do osób, które pozwalają na to, aby dochodziło do rozlewu krwi.
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

może spróbuj willę chłopaków skrócić, ale poszerzyć. Łażąc po klatce będą w większej odległości od siebie.. może poczują się swobodniejsi?..
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
kleymore
Kontakt:

Ja naprawdę próbowałam wszystkiego, oddałam im drugą połowę pokoju, zdemontowałam schowek na kołdrę mojej mamy i powiększyłam nawet, miały 180 cm na ok. 160. Potykałam się po drodze, ale one i tak jak się widzą to zaraz szaleją, mają do niego uraz, nie wiem dlaczego. Rozdzieliłam Alfa żeby o sobie zapomniały, to jak go zobaczyły od razu zdenerwowane. On się zbliża zaganiać je - one już agresją. A on wtedy jeszcze bardziej zacięty.
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”