Poważnie?
Moje prosiaki bardzo lubią się tarzać w sianku. Uwielbiają jak je dosypuje, wręcz wbiegają pod moją rękę żeby je osypać. Nawet budują sobie "domki" z sianka. I tak samo z leżeniem. Jeżeli nie korzystają z hamków i tuneli, to leżą na sianku. Na trocinach średnio.
Zawartość kuwety czyli czym wykładać klatkę
Moderator: Pulpecja
-
- Miejscowość: Górny Śląsk
- Kontakt:
Re: Zawartość kuwety czyli czym wykładać klatkę
ja sobie również nie wyobrażam dziennego wybierania bobków po 4 świniach.Rukola pisze:Strasznie dużopoza tym siano powinno być w pasniku a nie na trocinach. I nie wyobrażam sobie wybierania bobków :p chyba nie ma takiej potrzeby.
Hodowczyni poleciła mi ściółkę końska, niepylącą i zamówię ją na próbę. I zobaczymy na ile starczy mi 600L.
Dlaczego? Ja sobie ubieram gumową rękawiczkę i cyk i cyk i już czyściutko 

-
- Miejscowość: Górny Śląsk
- Kontakt:
taa... cyk cykpiju pisze:Dlaczego? Ja sobie ubieram gumową rękawiczkę i cyk i cyk i już czyściutko

No dobra trochę więcej tych "cyków" jest 

- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Czy ktoś używał takich podkładów http://allegro.pl/maty-podklady-dla-psa ... 01236.html? Teoretycznie super chłonne ale ciekawe jak to jest w praktyce 

Czy nową matę łazienkową trzeba najpierw zdezynfekować, wyparzyć? Czy można dać tak "na surowo" do klatki?
- Bulletproof
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Można ją najpierw na wszelki wypadek wyprać, ale w niskiej temperaturze, broń boże wyparzać bo to bardzo plastyczne tworzywo i się po prostu porozpuszcza. Moje świnie i tak mat nie jedzą, więc wkładam ot tak, nigdy nic nie robiłam, a nawet jak mi zjedzą pół półki to nigdy nic im nie byłoKyouko pisze:Czy nową matę łazienkową trzeba najpierw zdezynfekować, wyparzyć? Czy można dać tak "na surowo" do klatki?

( Oczywiście je gonię i teraz kładę polarek na półkę, to nie tak że pozwalam im zżerać chemikalia

Co myślicie o tej ściółce: http://hipcio.sklep.pl/produkt/tierwohl ... ociny-25kg ? Czy to jest taki drewniany pellet? Czy może nadaje się do stosowania jak trociny, czyli bez żadnej maty ani drybedu?
Według mnie spoko
Takie ma moja siostra dla jej świnek.Ale jeżeli masz świnki wrażliwe to nie kupuj ,bo 24 kg pójdzie w kosz