Gajka,Naewia i Milady - trzy najlepsze darth cavie
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Re: Gajka i Naewia - dwie najlepsze wiedźminki//darth cavie
Piekny masz czarnobialy duet szkoda ze nie maja zbyt dobrych relacji
- Pandorzaste
- Miejscowość: Kolbudy
- Kontakt:
Szkoda, że białasek z duetu ma się kiepsko. Do niedoczynności tarczycy dołączyła cukrzyca i nie wiem już co robić. Świneczka nie ma nawet roku, waży około 850 gram, nie ma jej więc z czego odchudzać, a musiałam jej odstawić jedyną rzecz jaką mogłam, czyli granulat. Z warzyw nigdy nie dostawały niczego z dużą ilością cukru, może poza papryką, której dostawały malutkie kawałeczki raz na tydzień. Zastanawiam się, jak zrobić taki cud, żeby śwince spadł tylko cukier, a nie waga :/.
- Pandorzaste
- Kontakt:
Meldujemy, że żyjemy w nowym miejscu. Świnki mają wciąż świeże i pewne zielonki, bo z własnego ogrodu, choć z ograniczeniami, bo cukier. Zadowolone są obie z miejscówy .
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
Z tego, co wiem, pokrzywa jest dobra na problemy cukrowe. Kupuj suszoną albo najlepiej sama zbieraj jeśli masz możliwość i susz Topinambur jest też wskazany dla cukrzyków (na pewno bulwy, ale liście też myślę, że nie zaszkodzą). Kup suszony i może świeży dla odmiany. Dawaj dużo różnorodnego sianka, żeby traktowała to jako smakołyk
tu jest fajny artykuł http://www.ogonek.waw.pl/koszatnice/art ... yzoni.html
tu jest fajny artykuł http://www.ogonek.waw.pl/koszatnice/art ... yzoni.html
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
I powtórz jej badania
- Pandorzaste
- Kontakt:
No powtórzę, bo wcale tej glukozy we krwi dużo nie było, a mocz zupełnie czysty. Jeżeli idzie o objawy, nie widać nic. Świnka zażywa teraz dwa razy więcej ruchu niż wcześniej, bo mają dla siebie o wiele więcej miejsca niż miały i obie biegają jak nakręcone . Aparat za nimi nie nadąża i mi potem wychodzi taka biała-czarna smuga.
Z jakiegoś przedziwnego powodu lepiej się ze sobą dogadują po przeprowadzce. Zupełnie nie mam pomysłu dlaczego. Pokrzywy to już im suszę, też z ogrodu i dostały już wybieg zewnętrzny, jeszcze nie było pogody żeby im go sprezentować. A póki co podzwonię po wetach z Gdańska i będę błagać rodzinę o podrzucenie nas do któregoś.
Z jakiegoś przedziwnego powodu lepiej się ze sobą dogadują po przeprowadzce. Zupełnie nie mam pomysłu dlaczego. Pokrzywy to już im suszę, też z ogrodu i dostały już wybieg zewnętrzny, jeszcze nie było pogody żeby im go sprezentować. A póki co podzwonię po wetach z Gdańska i będę błagać rodzinę o podrzucenie nas do któregoś.
- Pandorzaste
- Kontakt:
Żeby nie było, że świnki się źle mają. Mamy trochę kłopotów, przeciętnie wielkości galaktyki, więc jest ciężko, ale wet jak tylko będzie kasa.
Zwiedzanie nowego wybiegu, który obejmuje cały pokój (a także, wow, dywan!)
Zapoznawanie się z tajemniczymi włochaczami
Żarełko i woda (tylko miska wchodzi w grę, poidło olewają)
Jedzą z jednej miski! Szok!
Coś mi ostrość złapało na manicure
Kto ma słodki pyszczek?
A duża ma coś dobrego?
Higiena najważniejsza
Taaaaki nosek!
Żarełko
Zwiedzanie nowego wybiegu, który obejmuje cały pokój (a także, wow, dywan!)
Zapoznawanie się z tajemniczymi włochaczami
Żarełko i woda (tylko miska wchodzi w grę, poidło olewają)
Jedzą z jednej miski! Szok!
Coś mi ostrość złapało na manicure
Kto ma słodki pyszczek?
A duża ma coś dobrego?
Higiena najważniejsza
Taaaaki nosek!
Żarełko
Śliczne dziewczyny Mam nadzieję, że poradzicie sobie z kłopotami jak najszybciej.
Nie zżerają Ci dywanu? U moich rodziców świnki mają w pokoju dywan i wyskubują go, już kilka łysych placków na nim jest (ale rodzice oddali pokój świniom i machnęli ręką).
Nie zżerają Ci dywanu? U moich rodziców świnki mają w pokoju dywan i wyskubują go, już kilka łysych placków na nim jest (ale rodzice oddali pokój świniom i machnęli ręką).
- Pandorzaste
- Kontakt:
Wolą kartony od dywanu XD. Ale coś jest w długości włosia, bo jak im kupiliśmy taki puchaty polarowy kocyk z długim włosiem, to nic nie było w stanie ich powstrzymać od zjadania go. Niestety, zanim go odebraliśmy, zdołały wygryźć kilka dziurek.
Ten dywan choć miły, nie ma ani długiego włosia ani nie jest bardzo puchaty i nie wzbudza nadmiernego zainteresowania dziewczynek. Szczególnie gdy odkryły, że suszymy miętę pod łóżkiem .
Okazało się wtedy, że o ile świeża mięta jest niejadalna, to suszona... Mmmm!
Ten dywan choć miły, nie ma ani długiego włosia ani nie jest bardzo puchaty i nie wzbudza nadmiernego zainteresowania dziewczynek. Szczególnie gdy odkryły, że suszymy miętę pod łóżkiem .
Okazało się wtedy, że o ile świeża mięta jest niejadalna, to suszona... Mmmm!
Za preferencjami swinin nie nadążysz. To jak dziecko, które wzgardzi tortem, a lizak podniesiony z dywanu okaże się rarytasem