Ja karmiłam i świnkom bardzo smakowało. W większości są to zioła, od czasu do czasu trafia się granulka.
Skład jest dobry .
Suchy pokarm
Moderator: pastuszek
- Fikus.i.Max
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
Re: Suchy pokarm
U mnie: bez świnek
Za TM Fifi, Max, Antoś, Fikuś
Do adopcji:
Zbyt często mnie tu nie ma, ale na PW i maile odpowiadam.
Do adopcji:
W takim razie zamówię bo w stacjonarnych nigdy jej nie widziałamFikus.i.Max pisze:Ja karmiłam i świnkom bardzo smakowało. W większości są to zioła, od czasu do czasu trafia się granulka.
Skład jest dobry .
Dobry wieczór
Może kogoś zainteresuje, niedawno na facebook'u znalazłam bardzo ciekawą promocję na karmę dla świnek morskich Versele-Laga Cavia Complete:
https://www.facebook.com/ZebraSklepZool ... =3&theater
Sklep znajduje się w Bydgoszczy na osiedlu Wyżyny i osobiście bardzo go polecam! Zawsze świetnie wyposażony, poza "zwykłymi" produktami posiada specjalistyczne artykuły dostępny wyłącznie u weterynarzy, obsługa znająca się na rzeczy zawsze chętna pomóc oraz przede wszystkim ceny są stosunkowo niskie.
Może kogoś zainteresuje, niedawno na facebook'u znalazłam bardzo ciekawą promocję na karmę dla świnek morskich Versele-Laga Cavia Complete:
https://www.facebook.com/ZebraSklepZool ... =3&theater
Sklep znajduje się w Bydgoszczy na osiedlu Wyżyny i osobiście bardzo go polecam! Zawsze świetnie wyposażony, poza "zwykłymi" produktami posiada specjalistyczne artykuły dostępny wyłącznie u weterynarzy, obsługa znająca się na rzeczy zawsze chętna pomóc oraz przede wszystkim ceny są stosunkowo niskie.
Czy ktoś z Was zauważył ostatnio zmiany w karmie Cavia Complete? Nie mam pojęcia, czy zmienił się skład i jak zazwyczaj wygląda karma, bo to dopiero nasz drugi zakup. Poprzednie opakowania świnki uwielbiały i kwiczały na sam szelest paczki, domagając się jedzenia. Karma kupiona niedawno wygląda trochę inaczej, a świnkom wyraźnie smakuje mniej i zostaje niezjedzona do końca w miseczce. Nie mam starego opakowania i numeru serii, żeby porównać, internet też milczy, może tu ktoś coś wie?
- Fikus.i.Max
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
U mnie: bez świnek
Do adopcji:
Do adopcji:
Faktycznie jest, dzięki! Nie udało mi się wyszukać, złe słowa kluczowe.
Hej. Nie wiem dokładnie gdzie umieścić mój problem... Moje dziewczyny ostatnio strasznie się rozwrzeszczały, ciągle by tylko jadły i jadły, co opróżnią miseczkę to za chwile znów jest kwik. Najgorsze, że się ruszyć nie mogę bo zaraz alarm, w nocy każdy ruch powoduje salwy kwiku.. Czy to zima czy może fakt, że zabrakło ich ulubionego granulatu? Mają mnóstwo innych smakołyków, więc nie powinny tak reagować. A może powinny?
- Bulletproof
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Może się rozpuściły? Jak moje prosięta nauczyły się, że ich kwik denerwuje mnie i wtedy pojawia się porcja uciszającego jedzenia, to nie sposób było je uciszyć. Może kwestia łakomstwa i ich kombinatorstwa, żeby dostać więcej?
A mają non-stop sianko? Żeby nie utuczyć, dorzucam więcej siania, nawet jeśli już mają, bo dla nich to sygnał na "coś nowego do jedzenia" i jest spokój. Na pewno warto oduczyć je, że ty nie reagujesz na ich piski.
A mają non-stop sianko? Żeby nie utuczyć, dorzucam więcej siania, nawet jeśli już mają, bo dla nich to sygnał na "coś nowego do jedzenia" i jest spokój. Na pewno warto oduczyć je, że ty nie reagujesz na ich piski.
Może i je rozpuściłam. Staram się nie reagować szczególnie jak wszędzie wala się marchewka a one kwiczą, ale o 5 rano nie da się tego zignorować Siano mają, kolby, suche, zioła. Może szczególnie teraz brak mleczyka i trawy im daje się we znaki
Cześć kochani! Ja jeszcze swojej świnki morskiej nie posiadam, dlatego dzisiaj pewnie zaleję was pytaniami... Często polecacie karmy dla świnki Cavia. Czy coś takiego https://animalia.pl/versele-laga-cavia- ... oly/29144/ będzie okej dla dorosłych świnek które zaadoptuję za kilka miesięcy? Nie jest najtańsza, ale chcę zapewnić moim podopiecznym to co najlepsze. No i oczywiście zgodnie z waszymi sugestiami zadbam o zbilansowaną dietkę!