Miałam kiedyś świnkę z cukrzycą, ale chętnie posłucham rad innych
Minionek i Fredrikson z Radomia -za TM, znowu razem :(((
Moderator: pastuszek
- DanBea
- Miejscowość: Katowice
- Kontakt:
Re: Minionek i Fredrikson z Radomia -leczenie [Katowice]
Dieta owszem, tylko świnka musi chcieć jeszcze jeść rzeczy, które są wskazane, a tak nie zawsze niestety jest
- Beatrice
- Miejscowość: Lublin
- Kontakt:
Ja to radzić niegodnam, ale może jakaś spec. karma ratunkowa jest,jako uzupełnienie diety?
- DanBea
- Kontakt:
Dostają Diabeto-herb, kapsułki dla cukrzyków i szczerze, to nie wiem co myśleć, ale po kilku dniach stosowania,Beatrice pisze:Ja to radzić niegodnam, ale może jakaś spec. karma ratunkowa jest,jako uzupełnienie diety?
u Fredriksona cukier poszedł w górę. Może to zbieg okoliczności
- Beatrice
- Kontakt:
Wiesz co,myślę,że tak może być,że to taka reakcja adaptacyjna do leku. Tak było u psa mojej przyjaciółki z miesiąc temu!Wzrost parametrów,potem spadek. Ale podpytaj ,oczywiście,lekarza.A "DR Ziętka nie ma nic? Całusy dla Was i kciuki!

- Beatrice
- Kontakt:
Kochani wielbiciele Minionka i Fredriksona! Zapraszamy na bazarek dla wszystkich świnek DANBEI ! Informacje w wątku ŚLEPCIA i KACPERKA . Liczymy na Waszą pomoc! 
- Beatrice
- Kontakt:
Minionek i Fredrikson wreszcie mogą z radością poinformować ,że dziś wieczorem rusza opóźniony bazarek i innych świnek Beatki!
ŚWINIACZKI proszą o grosik na leki ,podkłady ,sianko i żarko! Dużo nas i brakuje wsparcia! Pomóżcie!

- DanBea
- Kontakt:
U chłopaków bez większych zmian, chyba, bo już dawno nie byli na kontroli u kardiolog. Piją jak szaleni, pewnie to przez cukrzycę.
Zobaczymy co doktor Ania powie. Pogoda jest fatalna dla kardiologicznych świnek, dlatego chłopcy muszą odwiedzić kardiolog.
Pozdrawiamy serdecznie i prosimy o kciuki, żeby nie było gorzej
Zobaczymy co doktor Ania powie. Pogoda jest fatalna dla kardiologicznych świnek, dlatego chłopcy muszą odwiedzić kardiolog.
Pozdrawiamy serdecznie i prosimy o kciuki, żeby nie było gorzej
- Beatrice
- Kontakt:
Piją chłopaki bo nieprzecietny upał! Nawet ja jak wychodzę na chwilkę biorę z sobą butelkę wody.Zwierzaczki cały czas nawadniam! Za wizytę u kardiologa mocne kciuki!

- DanBea
- Kontakt:
Chłopcy po kontroli u doktor Ani. U Fredriksona stan serca stabilny, dostał jeden lek więcej. Do całości wątroba jest bardzo powiększona. U Minionka niestety zgrubienie na aorcie zawęża drogę odpływu z lewej komory, dostał leki. No i u niego też wątroba jest bardzo powiększona. Tak poza tym nic się nie zmieniło, to dwa łobuzy, szczególnie Minionek 
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
Jak co roku w grudniu ruszyła akcja paczek świątecznych dla świnek będących pod opieką SPŚM. Jeśli chcecie podarować paczkę pełną ziół konkretnej śwince - wystarczy, że w komentarzu napiszecie, do którego podopiecznego adresowany jest prezent. Możecie też dodać życzenia. Każda świnka marzy o domu, jeśli jednak to marzenie nie może się spełnić, niech ucieszy ją paczka ze smakołykami
Lik do paczek https://super-swistak.pl/stowarzyszenie ... m,152.html