16-pak(?) + tymczasy - czyli moje mini zoo..

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
katiusha

Re: 15-pak(?) + tymczasy - czyli moje mini zoo..

Post autor: katiusha »

Rottki to pewnie rottweilery :szczerbaty:
Awatar użytkownika
Aussie.
Miejscowość: Olsztynek
Kontakt:

Post autor: Aussie. »

katiusha pisze:Rottki to pewnie rottweilery :szczerbaty:
Otóż to :D

Chmurka to może inaczej, skoro nie znasz rasy to dlaczego właśnie corgi :)?
Już w DS: Salsa, Rumba, Mamba, Samba, Mała Mi, Panna Migotka, Elwirka, Frania, Lazio, Milky, Poziomka, Marysia +41
Za TM: Pestka [*] Płatek [*] Eklerka [*]
Zapraszam do nas:
Obrazek
Awatar użytkownika
Bulletproof
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Bulletproof »

Też jestem ciekawa dlaczego to trudna rasa? Mój wujek miał całe życie Corgi i wszystkie były mega milusińskie i bardzo grzeczne, a wiem że na żadne kursy nie jeździł żeby je wychować :D
Awatar użytkownika
Aussie.
Kontakt:

Ja też nie byłam z nimi na żadnym szkoleniu. Wychowałam je sama i w tej chwili są dosyć karne. W stosunku do ludzi wszystkie corgi są mega całuśne, potulne i stosunkowo ufne.. Ale są to psy bardzo uparte, chodzące własnymi ścieżkami, zadziorne w stosunku do innych psów. Jak u mnie w domu jest zadyma między psami to zawsze w samym środku jest corgi i wiadomo, że to któryś corgeł ową zadymę rozpętał.. W pracy są świetne i mega skupione ale życiowo.. jest ciężko. Nie jest to najlepsza rasa na pierwszego psa :). Raczej dla doświadczonych :). No i czasami mam wrażenie, że nie mają instynktu samozachowawczego.. Potrafią wystartować do psów o wiele wiele większych..

Dla przykładu, Ognicha z Etonem, dogadują się świetnie, natomiast Dolar, za każdym razem jak Eton do nas przyjeżdża (prowadzę hotel dla psów) się na niego rzuca, Eton raz, na wejściu przyciśnie go do ziemi cielskiem i później jest spokój.. Tak jest zawsze..

Obrazek
Już w DS: Salsa, Rumba, Mamba, Samba, Mała Mi, Panna Migotka, Elwirka, Frania, Lazio, Milky, Poziomka, Marysia +41
Zapraszam do nas:
Obrazek
Awatar użytkownika
Bulletproof
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Bulletproof »

Z opisu wnioskuję że Corgi mają coś z terrierów zapawne :D Też uparte, samowystarczalne i podskakujące do innych. A tak z ciekawości jeszcze, jak przyjmujesz psy do hotelu to gdzie one śpią? Parę razy próbowałam Karmela odstawiać na wakacje do takich hoteli, ale trafił mi się piesek z wrodzonym lękiem separacyjnym i najwyraźniej to nie dla niego..
Awatar użytkownika
Aussie.
Kontakt:

Jak przyjmuję psy na hotel to mieszkają z nami w domu, między moimi psami :). Jedyną dwójką która ma z tym problem są korki.. Ale potrafię już to wszystko tak organizować, że nie dochodzi do zamieszek :).

Ej zobaczcie co dzisiaj trafiło pod moją opiekę, poszerzam specjalizację mojego DT :roll: . Muszę im znaleźć domy na już..

Garfild 1

Obrazek

Garfild 2

Obrazek

Nieeee to nie jestem jeden i ten samo kotek :D.
Zapraszam do nas:
Obrazek
loriain

Post autor: loriain »

O moj boze musze je mamie pokazac. Moze sie zakocha i jednak wezmie drugiego do pary dla Marzydla :szczerbaty: Jakiej sa plci?
Awatar użytkownika
Aussie.
Kontakt:

Pierwszy kocur, druga koteczka :D. Kocur ma już domek, nawet dwa.. Muszę zdeycodwać kto jest bardziej godny na takie zacne towarzystwo.. :think:
Zapraszam do nas:
Obrazek
loriain

Post autor: loriain »

O to szybciutko poszlo. Podeslalam fote koteczki kolezance dobrej z Olsztyna ma juz dwie moze na trzecia sie skusi :lol: bo do mojej mamy to troche daleko i ona sama nie jest pewna czy bedzie brac drugiego :roll:
Awatar użytkownika
Aussie.
Kontakt:

Ale Twoja mama mieszka w Polsce, tak :D?
Zapraszam do nas:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”