Prosiaczkowe perypetie ♥
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Re: Prosiaczkowe perypetie ♥
Widzę,widzę i napatrzeć się nie mogę na te piękności
- Cooyo
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Chłopcy dziękują
W ogóle zastanawiam się czy przedzielić im tak, żeby mieli 170x57,5 czy 115x85
W ogóle zastanawiam się czy przedzielić im tak, żeby mieli 170x57,5 czy 115x85
Zapraszamy do naszego wątku - tutaj! ⬇
Cookie, Zeus, Rubin, Onyks, Anubis
Yoko i Hippo na zawsze w mojej pamięci
- Ewa i Michał
- Prezes SPŚM
- Miejscowość: Gdynia
- Kontakt:
Chyba lepiej ta opcja "dłuższe, ale trochę węższe"
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta
- Cooyo
- Kontakt:
Chyba tak, ale jednak przedzielę im w szerokości, maluchy (przynajmniej na razie) będą mieli wymiary odpowiadające klatce 120, a kolorowa trójca resztę.
Eh, może i bym się podjęła wrzucenia ich wszystkich jeszcze raz do zagrody, dała im kilka tygodni na uzgodnienie wszystkiego, ale:
1) kiedy Rubin zaczyna turkotać na małych to Cookie od razu wkracza do akcji i dziabie albo Rubina, albo, co gorsza, maluchy. Jeśli Rubin postanowi się mu odwdzięczyć, to zamieniają się w turlającą kulkę futra... To może być kwestia czasu, bo wcześniej, kiedy byli wszyscy razem, to w chwilach przerwy wszyscy sobie ładnie leżeli. Ale pozostaje jeszcze kwestia:
2) na łysolkach tak bardzo widać ugryzienia i wydaje mi się, że ciężej je znoszą, więc nie mam serca zostawiać ich z tymi wariatami
Eh, może i bym się podjęła wrzucenia ich wszystkich jeszcze raz do zagrody, dała im kilka tygodni na uzgodnienie wszystkiego, ale:
1) kiedy Rubin zaczyna turkotać na małych to Cookie od razu wkracza do akcji i dziabie albo Rubina, albo, co gorsza, maluchy. Jeśli Rubin postanowi się mu odwdzięczyć, to zamieniają się w turlającą kulkę futra... To może być kwestia czasu, bo wcześniej, kiedy byli wszyscy razem, to w chwilach przerwy wszyscy sobie ładnie leżeli. Ale pozostaje jeszcze kwestia:
2) na łysolkach tak bardzo widać ugryzienia i wydaje mi się, że ciężej je znoszą, więc nie mam serca zostawiać ich z tymi wariatami
- Bulletproof
- Kontakt:
Oby wszyscy się dogadali, bo całe życie w 2 stadach to też ciężko :/
Maluchy mają już jakieś imiona?
Maluchy mają już jakieś imiona?
- Cooyo
- Kontakt:
Łączyć w najbliższym czasie raczej nie będę - może jak będę miała więcej wolnego czasu - w święta, albo w ferie. Albo za rok, kiedy moi panowie będą może bardziej... Opanowani? A maluchy starsze. Albo wcale. Zobaczymy. Wydaje mi się, że maluchy są najbardziej podgryzane przez Cookiego, ale dominowane przez całą trójkę. Co prawda Zeus robi to delikatnie, Rubin bardzo namolnie, a Cookie wprost agresywnie. Ale Cookiego samego nie zostawię Może gdyby łysolki lepiej znosiły ugryzienia, to bym łączyła, ale chciałam skinniaki, to mam skinniaki. W dodatku Rubin cały czas gwałci Zeusa... I nie wydaje mi się, żeby to do końca chodziło o dominację...
Teraz sobie siedzą w jednej zagrodzie podzielonej na pół, wychodzi jakieś 170x60. Trójca po jednej stronie, skinniaki po drugiej. Futrzakom dałam trochę więcej miejsca (ale to w razie czego zawsze można zmienić), bo siedzą w trójkę i są bardziej niezgodni. Są lekkie zgrzyty między trójcą, ale przynajmniej mają gdzie przed sobą uciekać. Poczekamy, zobaczymy. Jeśli się nie uspokoją, to zbuduję jakieś pięterko nad zagrodą i wtedy włochacze będą na dole, a łysolki na górze. Wydaje mi się, że to powinno pomóc i jak nie będą widzieć maluchów, to nie będą się tak kłócić. Bo jednak, kiedy pojechaliśmy na wakacje, to Cookie, Rubin i Zeus normalnie siedzieli sobie w 120 i z tego co pamiętam żadnych poważnych problemów nie było
Dwa stada faktycznie ciężko, no, ale trudno. Możemy jednego przekazać Ewie i Michałowi z forum, ale jakoś nie mam serca ich rozdzielać, a są tacy kochani, że chcę, żeby zostali u mnie obaj
Tak to u nich wygląda:
Ten przystojniaczek to Anubis
Edit: A ten pan to Onyks =D
Teraz sobie siedzą w jednej zagrodzie podzielonej na pół, wychodzi jakieś 170x60. Trójca po jednej stronie, skinniaki po drugiej. Futrzakom dałam trochę więcej miejsca (ale to w razie czego zawsze można zmienić), bo siedzą w trójkę i są bardziej niezgodni. Są lekkie zgrzyty między trójcą, ale przynajmniej mają gdzie przed sobą uciekać. Poczekamy, zobaczymy. Jeśli się nie uspokoją, to zbuduję jakieś pięterko nad zagrodą i wtedy włochacze będą na dole, a łysolki na górze. Wydaje mi się, że to powinno pomóc i jak nie będą widzieć maluchów, to nie będą się tak kłócić. Bo jednak, kiedy pojechaliśmy na wakacje, to Cookie, Rubin i Zeus normalnie siedzieli sobie w 120 i z tego co pamiętam żadnych poważnych problemów nie było
Dwa stada faktycznie ciężko, no, ale trudno. Możemy jednego przekazać Ewie i Michałowi z forum, ale jakoś nie mam serca ich rozdzielać, a są tacy kochani, że chcę, żeby zostali u mnie obaj
Tak to u nich wygląda:
Ten przystojniaczek to Anubis
Edit: A ten pan to Onyks =D
Ostatnio zmieniony 01 paź 2017, 13:54 przez Cooyo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Cooyo
- Kontakt:
Dziękujemy
W sumie w ferie chłopcy będą mieli już 7 i 6 miesięcy, więc może wtedy faktycznie będziemy próbować ich łączyć Teraz po prostu mam czas tylko w weekendy, chociaż i w nie nie ma go za dużo, bo ostatnio całkiem sporo nauki
A w ferie będę w domu, więc może i jakiś dłuższy wybieg uda się skombinować. Tylko w sumie jeszcze nie wiem gdzie, bo w domu to raczej nie mam takich miejsc, gdzie świnie mogłyby sobie tydzień siedzieć Chyba, że któreś z mojego rodzeństwa wyjedzie na jakiś czas, to wtedy będzie można pożyczyć pokój
No, oczywiście, jeśli się w ogóle odważę, bo nie chcę więcej ugryzień na łysolkach =(
Chyba, że najpierw bym połączyła z Rubinem albo z Zeusem, albo z Rubinem i Zeusem i jeśli nie byłoby agresji, to później z Cookiem... Nie wiem, muszę pomyśleć
W sumie w ferie chłopcy będą mieli już 7 i 6 miesięcy, więc może wtedy faktycznie będziemy próbować ich łączyć Teraz po prostu mam czas tylko w weekendy, chociaż i w nie nie ma go za dużo, bo ostatnio całkiem sporo nauki
A w ferie będę w domu, więc może i jakiś dłuższy wybieg uda się skombinować. Tylko w sumie jeszcze nie wiem gdzie, bo w domu to raczej nie mam takich miejsc, gdzie świnie mogłyby sobie tydzień siedzieć Chyba, że któreś z mojego rodzeństwa wyjedzie na jakiś czas, to wtedy będzie można pożyczyć pokój
No, oczywiście, jeśli się w ogóle odważę, bo nie chcę więcej ugryzień na łysolkach =(
Chyba, że najpierw bym połączyła z Rubinem albo z Zeusem, albo z Rubinem i Zeusem i jeśli nie byłoby agresji, to później z Cookiem... Nie wiem, muszę pomyśleć
- Cooyo
- Kontakt:
Przy Anubisku strach czymkolwiek zaszeleścić, bo drze się, jakby go ze skóry obdzierali