Niesamowita Nala [Kęty k. Bielska - Białej] DS grenouille
Moderator: silje
Re: Niesamowita Nala [Kęty k. Bielska - Białej] DS grenouill
Uwielbiam widok wyciągniętej świnki, szczególnie jak prostuje tylną stópkę, ojeja, rozczulające :3
Po co tu wchodziłam
Jakie ładne prosinki! Mam ogromny sentyment do czarnulków ze wzgl. na Flow od Moniś, immm miodzio
Jakie ładne prosinki! Mam ogromny sentyment do czarnulków ze wzgl. na Flow od Moniś, immm miodzio
Fajnie, bardzo fajnie!
Ona wygląda zupełnie jak Noelia .
A moja mała dzisiaj jadła mi z ręki <3
Ona wygląda zupełnie jak Noelia .
A moja mała dzisiaj jadła mi z ręki <3
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
Nala też jest ode mnie UsiuUsia pisze:Po co tu wchodziłam
- gren
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
U nas super. Świnki chyba już ustaliły to co miały ustalić i zamieszanie związane z łączeniem ucichło. Nala bardzo się ośmieliła w towarzystwie koleżanek - głośno wydziera się o jedzenie, bierze ogórka z ręki i czmycha z nim w kącik, rogalikuje w norce, przechadza się po klatce i gada z koleżankami. Dopiero teraz widzę jak bardzo doskwierała jej samotność.Jest taka milutka i gładka, że ciągle chce się ją miziać. Lubi wchodzić na ramię i wtulać się w szyję. Nadal jest dzikuskiem i jeszcze długa droga przed nam ale teraz będzie już tylko lepiej.
To jest świnka której mi brakowało i o której zawsze marzyłam. Cynthio dziękuję
To jest świnka której mi brakowało i o której zawsze marzyłam. Cynthio dziękuję
Dawna grenouille
- Cynthia
- Moderator globalny
- Kontakt:
Jak dobrze się to czyta - jak ja się cieszę, gdy moje tymczasy trafiają do ludzi tak zakręconych na punkcie świństw Nala żyła w dużym stadzie - pochodzi z bardzo dużej hodowli (celowo nie użyłam słowa pseudo, bo nie wiemy jak dokładnie było) kumpelki są jej potrzebne do życia jak powietrze. Cieszę się, że jest szczęśliwa. Każde DT marzy o tak szczęśliwym zakończeniu dla swojego podopiecznego A jak zdrowie dziewczyny?
- gren
- Kontakt:
Ze zdrówkiem lepiej. Problem z pęcherzem już za nami (prawdopodobnie był on wywołany dużym stresem związanym ze zmianą miejsca, rozłąka z Noelią i tym że ona wcale się nie ruszała tylko cały czas siedziała w domku zakopana w sianku po czubek małego świńskiego noska). Dziś idziemy na kontrole moczu żeby sprawdzić czy już nie ma żadnych śladów infekcji oraz badać się w kierunku choroby Cushinga. Zbadają poziom kortyzolu (chyba?) w moczu - jeżeli będzie zbyt wysoki to Nala będzie dostawała codziennie jakąś dawkę hormonu, jeżeli wyjdzie normalnie to nic nie robimy.
Ze sterylizacją na razie się wstrzymuję (przynajmniej do stycznia a potem dalej będę się zastanawiać i radzić, ewentualnie powtórzymy usg za jakiś czas).
I dalej wszyscy zachwycają się jej urodą .
Aha i jeszcze jedna ważna wiadomość. Nala zostaje przy swoim imieniu . Moja córka ostatnio z ciekawości sprawdziła w internecie co oznacza i wszyscy domownicy stwierdzili, że pasuje do niej idealnie .
Ze sterylizacją na razie się wstrzymuję (przynajmniej do stycznia a potem dalej będę się zastanawiać i radzić, ewentualnie powtórzymy usg za jakiś czas).
I dalej wszyscy zachwycają się jej urodą .
Aha i jeszcze jedna ważna wiadomość. Nala zostaje przy swoim imieniu . Moja córka ostatnio z ciekawości sprawdziła w internecie co oznacza i wszyscy domownicy stwierdzili, że pasuje do niej idealnie .
Dawna grenouille
- Cynthia
- Moderator globalny
- Kontakt:
- gren
- Kontakt:
Imię Nala pochodzi z Tanzanii i w tłumaczeniu oznacza królową/księżniczkę
Prawda że pasuje?
Prawda że pasuje?