ZOOBOTANICA Wrocław 12-13 września

Tutaj możesz podyskutować o imprezach w których weźmie udział Stowarzyszenie.
Agata5551

Re: ZOOBOTANICA Wrocław 12-13 września

Post autor: Agata5551 »

pomoc.chomikom pisze:Proszę mi się przyznać kto jest taki uzdolniony!!! - muszę osobiście złożyć swoje pokłony podziwu - daaaaawno się tak nie zakochałam w maskotce!! :laugh:
Valkiria :D Ma meeega talent!
Agata5551

I jak tam po targach? :102: Jakieś podsumowanie? :D
Awatar użytkownika
ognista koza
Miejscowość: Poznań/Łódź
Kontakt:

Post autor: ognista koza »

dzień drugi : uzbieraliśmy ok.600 zł (Derwuś liczy) , ruch mniejszy ale towarzysko było bogato : tak jak wczoraj polary, poradniki, książeczki, zapinki, dziergane świnki szły dobrze. Zupełnie niepotrzebne były kalendarze na 2015 rok. Proponuję żeby były tylko planery na kolejny rok a nie na bieżący.
Brak świnek do adopcji to następna sprawa. Balbinkowo dziś dowiozła na chwilę swoje dziewuszki i razem z Batmanem reprezentowały prosiaczki, ale to w sumie mało. Można wydrukować taki plakat ze zdjęciami świnek (iluś tam) czekających na adopcję, jeśli nie mogą być fizycznie na wystawie.
Trochę późno przyjechały roll-upy, także też byliśmy słabo widoczni.
Ludzie się pytali o adopcje, różne kwestie związane z opieką.Oby się to przełożyło na konkretnie na kolejne adopcje.
Były też liczne pytania o loterię, w sumie to dlaczego jej nie było?
Jest również zapotrzebowanie na dziergane chomiki.
Ogólnie imprezę uważam za udaną mimo mniejszego rozmachu. Mam nadzieję że następna będzie lepsza i w sensie organizacyjnym i finansowym od poprzedniej. Wielkie dziękuję wszystkim którzy uszykowali rzeczy na sprzedaż. Odwaliliście kawał dobrej roboty. :like:

Zdjęć na razie nie będzie bo mi się nie chce wstawiać. Lenistwo.
Pisanie na temat muzyki jest jak tańczenie na temat architektury

Pociąg do moich chłopców
Obrazek
Beatrycze
Miejscowość: ok. Warszawy
Kontakt:

Post autor: Beatrycze »

Można też mieć tablet czy laptop na stoisku i na bieżąco pokazywać zainteresowanym świnki do adopcji.
TM - Peppa, Matylda, Zosia i Rysia, Lusia, Carmen, Gloria, Rozalka, Tequila
Agata5551

Jeśli chodzi o obecność świnek do adopcji na Zoobotanice - zwierzęta to nie przedmioty, żeby je wystawiać na pokaz. Jak ktoś chce zaadoptować świnkę to nie po to, żeby "ładnie się prezentowała", więc nie ma sensu wystawiać zwierzaki na ten tłum i aplikować im tak dużą dawkę stresu. Mamy dostępne forum, gdzie nawet i fotki umieszczamy - każdy może wejść i zobaczyć jakie świnki potrzebują domku. Ludzi do adopcji tak się nie wystawia, więc zwierząt też nie ma potrzeby.

Jeśli chodzi o roll-upy, to wiedząc, że nie będą od początku targów, zrobiłam wydruki, którymi obkleiłam w piątek stoisko. Zrobiłam co mogłam w tym temacie, więc proszę nie narzekać.

Jeśli chodzi o organizację, jak już wspominałam.... Zajęłam się wszystkim czym tylko mogłam - robię certyfikat głównego księgowego za ponad 4 tys. zł, więc skoro władze mnie wezwały niespodziewane o miesiąc szybciej na kurs przygotowawczy, niestety nie mogłam się wypisać i stracić tej kasy, a nieobecność spowodowałaby ogromne braki w związku z super intensywnym przekazywaniem wiedzy.

Jest mi przykro, że nie mogłam być na Zoobotanice w tym roku. W latach poprzednich, jak i w tym roku starałam się zrobić jak najwięcej. Jednocześnie komunikuję, że nie będę brała udziału w kolejnej edycji Zoobotanica. Także proszę mnie nie brać pod uwagę, decydując się na stoisko w kolejnym roku.

I na koniec: bardzo się cieszę, że udało się uzbierać tyle środków na pomoc świnkom. Równocześnie bardzo dziękuję Oldzah, ognistej kozie, pastuszkowi oraz dziewczynom szyjącym za tak duże zaangażowanie.
Dropsio

Post autor: Dropsio »

Ogromnie dziękuję za mile spędzony czas - fajnie było Was wszystkich poznać (: Warto było tłuc się tyle czasu w samochodzie.
Przyznam, że adoptowałam (pod stołem oczywiście, tak jak Cośka :lol: ) świnkę w kolorze slate blue, chyba braciszka tej od Podrik. Prześliczna jest! Valkiria faktycznie ma talent.

Zrobiłam kilka zdjęć, choć na fotki stoiska trzeba poczekać, aż ognistej kozie się zachce, bo nie mam :P
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ciężko pracujący Batmanek :love:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

Agata5551 pisze:Jeśli chodzi o obecność świnek do adopcji na Zoobotanice - zwierzęta to nie przedmioty, żeby je wystawiać na pokaz.
jasne, że zwierzaki to nie przedmioty jednak nie oszukujmy się, głównie tłumy były tam, gdzie były zwierzaki. Sama poszłam pooglądać. :102:
A są przecież też świnki które się nie przejmują całym rozgardiaszem dookoła jak np świnki balbinkowo czy ognistej kozy.. rozkręciły się, podjadały, były przez nas wymiziane i sianko z ręki jadły nawet. A w razie gdyby miały dość, można by je zasłonić, dać na tył, jak np Batmanek ognistej miał już dość i poszedł "do siebie" do transporterka i siedział nie niepokojony przez nikogo.
ognista koza pisze: Można wydrukować taki plakat ze zdjęciami świnek (iluś tam) czekających na adopcję, jeśli nie mogą być fizycznie na wystawie. .
:like: myślę, że to byłby dobry pomysł.

czy laptop tablet byłby dobrym pomysłem? Myślę, że zbyt czasochłonnym.. bo co jakby się parę osób poustawiało? i jeden lap? a tu ktoś stoi i się zastanawia? no i wtedy to już 4 do obsługi tego osoba, bo faktycznie 3 było w sam raz do obsługi samego stoiska (mam nadzieję, że się przydałam dziś). A tak na plakacie by się pokazało, że są takie śliczne i czekają na dom, ktoś by sobie np zapisał imię czy coś i już sam na własną rękę poszukał.. ale wiedziałby już kogo szukać ;)
ognista koza pisze:Zdjęć na razie nie będzie bo mi się nie chce wstawiać. Lenistwo.
i ten no.. nie śpiesz się :laugh:

super, że tyle kaski udało się uzbierać :jupi:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Taki plakacik mialysmy ns Ursynowie, nie wiem, czy cos ruszyl, ale wygladal dobrze.
Swinki nas uwiarygodniaja, mysle, ze wiele osob uslyszalo dzisiaj na ursynowskim festynie, ze sa swinki polabo i jak wygladaja, a kiedy sie zmeczyly, poszly do norek.
A osiagniec finansowych gratulujemy!
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Dropsio

Post autor: Dropsio »

dortezka pisze:
Agata5551 pisze:Jeśli chodzi o obecność świnek do adopcji na Zoobotanice - zwierzęta to nie przedmioty, żeby je wystawiać na pokaz.
jasne, że zwierzaki to nie przedmioty jednak nie oszukujmy się, głównie tłumy były tam, gdzie były zwierzaki. Sama poszłam pooglądać. :102:
A są przecież też świnki które się nie przejmują całym rozgardiaszem dookoła jak np świnki balbinkowo czy ognistej kozy.. rozkręciły się, podjadały, były przez nas wymiziane i sianko z ręki jadły nawet. A w razie gdyby miały dość, można by je zasłonić, dać na tył, jak np Batmanek ognistej miał już dość i poszedł "do siebie" do transporterka i siedział nie niepokojony przez nikogo.
Też tak uważam. Owszem, były zwierzaki po których widać było, że mają dość (np. dwa psiaki w typie BC nie wyglądały na zbyt szczęśliwe), ale duża większość miała to wszystko głęboko w poważaniu, jak z resztą widać na zdjęciach. Wystarczył kącik, kocyk pod którym mogłyby się zagrzebać i było ok. Ani koty które pokazywały brzuszki, ani szczurki ani fretki nie wyglądały na szczególnie zestresowane. ;)
Agata5551

Utrzymuję, że zwierzę nie jest ani na pokaz, ani do jedzenia, ani do rozrywki, ani żadnego innego wykorzystywania.... a samej idei Zoobotanica nie popieram. Bywałam tam jedynie ze względów finansowych naszego Stowarzyszenia.

W każdym razie, rezygnuję z organizowania tego przedsięwzięcia - chętnie dam szansę innym :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy i przedsięwzięcia”