Amber-White i maleństwa (Warszawa)-rezerwacja dla p.Moniki R

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Roksi147

Re: Amber-White (Warszawa)-REZERWACJA dla Boe

Post autor: Roksi147 »

:angry: napisałam długi post i internet mi się rozłączył,moje wypociny na marne poszły.

Dobra do rzeczy.Z Boe przeprowadziliśmy długie rozmowy co w tej sytuacji będzie najlepsze i wydaje mi się, że podjeliśmy słuszną decyzję.Według mnie Boe jest najlepszym DS dla Amber.O małą pisało bardzo dużo DS ale żaden nie była tak dobry jak Boe.Według mnie strylizacja jest dla Amber najlepszym wyjściem,zobaczcie mała ma dopiero 4 mc i już musi przechodzić przez bycie w ciąży,poród i odchowanie młodych z tego to powodu martwię się o nią ,bo jest jeszcze bardzo młoda nie wiem czy sobie poradzi z tym wszystkim.A sterylizacje i tak by było trzeba przeprowadzić prędzej czy później ze względu na cysty.Zobaczcie ile świnek musi być sterylizowanych z tego powodu.Na walnym dyskutowaliśmy na temat strylizacji i kastracji świnek Stowarzyszeniowych pamiętacie i wiele głosów było na tak.Decyzja moja była taka ze wględu na moją Bertę która po trzech miesiącach od urodzeniu młodych dostała olbrzymich cyst a póżniej nowotworów złośliwych w każdym możliwym miejscu ,chciałabym Amber od tego uchronić.

Bardzo proszę o nie nękanie Boe za to co chcemy zrobić ,jeśli ktoś ma jakieś pytania odnośnie tej adopcji zapraszam do zadzwonienia do mnie :buzki:
EMMA816

Post autor: EMMA816 »

Moim zdaniem masz słuszną racje co do Amber i do sterylizacji lepiej zapobiegać nie potrzebnym zmartwieniom potem,czasem musimy dokonywać w życiu ciężkich wyborów ale moim zdaniem ta decyzja jest słuszna :D każdy z nas ma swoje zdanie ale najważniejsza tu jest Amber jej zdrowie i przede wszystkim jej długa i piękna przyszłość w kochanym domu z mężusiem :love:
Roksi147

Dodajmy że z jednym ,a nie z pięcioma :szczerbaty:
EMMA816

:D Ale nawet jak będzie mieć na wybiegu pięciu kolegów to po sterylizacji łatwiej będzie im i opiekunowi zapanować nad naturą ja też gdybym miała mieć świnkowe małżeństwo to podjeł bym taką decyzję o sterylizacji :jupi:
boe22

Post autor: boe22 »

Nie mam ochoty na nerwy i spięcia! Mam dość!
W każdym razie załatwiłam najlepszą z możliwych opcji tzn. dobry doświadczony wet zrobi zabieg w innej klinice(nie swojej!), bo tam doświadczenia brak(w tego typu zabiegach na małych zwierzakach), ale jest stosowny sprzęt! 2 w 1! Jestem z siebie dumna! :102:
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

:jupi:
Ale Schab jeszcze trochę poczeka na żonę, najpierw musi urodzić, wychować...a ile po zabiegu musi odczekać?czy tak jak samiec 4-6 tygodni?
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
EMMA816

To tylko pogratulować i trzymam :fingerscrossed: ale przed wami chyba jeszcze długa droga do sukcesu Amber chyba musi urodzić i od chować małe świneczki :D jak długo będziesz czekać na nią wiesz mniej więcej ?? ;)
EMMA816

Schab świetne imię dla świnki czyżby lubiał kotleciki :laugh:
boe22

Post autor: boe22 »

Pewnie, że musi odchować, a po odchowaniu dopiero ocenimy jej stan- wtedy zapadnie decyzja, kiedy sterylizacja- poczekamy.
Ważne żeby była zdrowa, żeby wszystko się udało. Poczekamy tyle ile będzie trzeba!
Roksi147

Boe jest cierpliwa i poczeka co najmniej do września :buzki: .Czego się nie zrobi dla miłości od pierwszego wejrzenia ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”