I jak świnka się czuje?Dzima pisze:
4 lutego moja świnka wybiera się na sterylizację- również z powodu cystale inny weterynarz; ul.Dojazd Przechodnia Akademicka
Sterylizacja samiczki
Moderator: Dzima
Re: Sterylizacja samiczki
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Nie miała zabiegu . słaba i znów chuda 

Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM

O kurcze, biedne maleństwo

Chorowita ta twoja świnka, trzymam kciuki by szybko doszła do siebie, przytyła i mogła przejść ten zabieg

Chorowita ta twoja świnka, trzymam kciuki by szybko doszła do siebie, przytyła i mogła przejść ten zabieg
mam głupie pytanie, jak wygląda szew po zabiegu? U nas jest troche czerwony w jednym miejscu jakby zaschnieta krew. Na końcach szwu ta skóra jest ściągnięta szwami jakby było jej za dużo. To ma tak wyglądać ? Kiedy udac sie najlepiej na kontrol ? 10 dni po zabiegu na zdjęcie szwów mamy przyjść, a jakby cos sie działo to wczesniej - szew wygląda tak samo jak po zabiegu. Mała czuje sie coraz lepiej dziś rano to mi nawet uciekła do pokoju bo nie chciała leków, w nocy zjadła karme i sianko ładnie je, ziółka. Myślałam że będzie ze 3 dni leżeć a tu 1 doba tylko na dokarmianiu a ma 2 szwy jeden duży na brzuchu i z boku po kaszaku.
- gren
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Dobrze, że świnka tak dzielnie zniosła zabieg.
Jeśli szew wygląda tak samo jak po zabiegu to raczej nie ma powodu do zmartwień.
Martuś w swoim wątku wstawiła zdjęcie Nutki po zabiegu http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... 60#p350271
Jeśli szew wygląda tak samo jak po zabiegu to raczej nie ma powodu do zmartwień.
Martuś w swoim wątku wstawiła zdjęcie Nutki po zabiegu http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... 60#p350271
Dawna grenouille 

uff szew jest podobny więc nie ma co się przejmować
świeżej krwi nie ma ani opuchlizny mała leży na ręcznikach wszystko ma pod nos podstawione nawet wode jej przełożyłam koło swojej miejscówki do spania i miskę żeby do klatki nie wskakiwała na jedzenie ciarki mie przechodza na widok tych 2 szwów jestem przewrazliwiona
Mały kaszak był a szew wielki.

- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
U nas też po kaszaku szew wyglądał strasznie, gorzej niż po sterylizacji. Jak wygląd się nie zmienia to jest ok. Świetnie dochodzi do siebie, trzymam mocno.
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Jakos mi się z jedzeniem przycieła nic nie ruszy jak ja nie dokarmię. Bobków mniej. Kurde wcześniej sama jadła a teraz nie chce. Może jej zmienie ten osłonowy z ludzkiego na biolapis
Po zdjęciu szwów pewno przydałoby sie usg zrobic
Dostaje przeciwbólowy raz na dzień, czyzby ją bolało ? Nawet ulubionej cukini nie chce.

- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Moja też dostawała tolfinę raz dziennie. Probiotyk jak najbardziej zmień. W ludzkim są inne bakterie niż świneczki potrzebują. A jak zachowanie? Jest jakaś spokojniejsza, osowiała, mniej się rusza? Może nazrywaj jej świeżej trawy i daj troszeczkę?