Polipropylen kanalikowy - gdzie i jaki kupić?

Czyli jak powinna mieszkać świnka

Moderator: Pulpecja

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bulletproof
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Re: Polipropylen kanalikowy - gdzie i jaki kupić?

Post autor: Bulletproof »

Potrzebuję pomocy na bardzo szybko! Wiozłam dziś PP kanalikowy aż ze śląska, u nas nigdzie nie ma no i wiadomo, żeby go wsadzić do samochodu to się namęczyliśmy mocno, bo płyta 1x2m. No i się wziął i złamał w pół :( Jest taka biała widoczna kreska na środku, czy będzie ona przeszkadzać w byciu kuwetą? No kurde, załamana jestem w tym momencie. :cry:
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

Nie sądzę, podklej od spodu czymś, żeby ci się całkiem nie rozpadło, i normalnie zrób kuwetę.
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Nawet podklejać nie trzeba, ja swoją złożyłam na pół specjalne, bo inaczej by mi do samochodu nie weszła, wszak Pegout 206 do dużych nie należy ;) ona się zagina tak jak idą prążki, korzystając z tego przecież robi się boki kuwety, niektórzy nawet nacinają jedną warstwę żeby złożyć (co jest zbędne) i też nic nie przecieka ;)
Awatar użytkownika
Bulletproof
Kontakt:

Post autor: Bulletproof »

Mam nadzieję że mogę tutaj się spytać, jak umyć kuwetę z polipropylenu? Jest ona ogromna, 1,5mx0,7, zawsze myłam po prostu mokrą szmatką ale niezbyt schodzą wtedy plamy z siuśków. Jak wy myjecie ją i czym? Mogę do wanny ją wsadzić?
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Wycieram chusteczkami nawilżanymi a jak mi zostają jakieś plamy to polewam octem, zostawiam na chwilę i później przecieram gąbką jak odmięknie, później wycieram resztki octu znów chusteczkami nawilżanymi. Noszenia do wanny sobie nie wyobrażam :shock:
oliwka
Miejscowość: Górny Śląsk
Kontakt:

Post autor: oliwka »

Dziewczyny, gdzie zaopatrujecie się na ten czas w polipropylen kanalikowy i jakie grubości macie? W sprzedaży nigdzie teraz nie ma 5mm, jedynie 3.
Patrzyłam na Fabertec ale przesyłka 100zł!!!!!!! Masakra
lubię

Post autor: lubię »

Bo to nietypowa przesyłka. Masz dwie możliwości: dogadać się z kimś, kto ma firmę zamawiającą w takiej hurtowni (reklama, biuro, wykończenie wnętrz, drzwi/okna etc.) i podpiąć się do zamówienia, albo znaleźć w googlu najbliższą Ciebie i odebrać osobiście - tu najpierw się skontaktuj, czy sprzedadzą jednocyfrową ilość płyt.
Były kiedyś w Mrówkach, ale teraz już nie ma - w każdym razie nie na Dolnym Śląsku :(
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

oliwka pisze:Dziewczyny, gdzie zaopatrujecie się na ten czas w polipropylen kanalikowy i jakie grubości macie? W sprzedaży nigdzie teraz nie ma 5mm, jedynie 3.
Patrzyłam na Fabertec ale przesyłka 100zł!!!!!!! Masakra
Sklepy budowlane. Mrówka. Brico Marche. Ja za 4płyty 2mx1m zapłaciłam niecałe 40zł.
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Żaneta84

Post autor: Żaneta84 »

Nie wiem, czy ktos juz to widział, ale może skorzystasz:
http://sklep.swinkamorska.com.pl/katego ... a-creative
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Re: Kuwety z polipropylenu

Post autor: Dzima »

Był już taki temat http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =24&t=1576
Tutaj jest sposób gięcia https://www.guineapigcagesstore.com/coroplast
Nic nie przecieknie, bo przecież w kuwecie jest żwirek. Ja zagięte narożniki kleiłam na taśmę dwustronną.
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Świnkowe mieszkanie”