Pistacja vel Frotka,Szarlotka -już w DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Re: Szarlotka biedna sierotka czeka na domek(Warwa)-REZ.

Post autor: Cynthia »

Stanowczo za mało, ale taką klatkę zakupioną w necie można wymienić bez podania przyczyny - w ciągu 10 dni. Zresztą przyznam szczerze, że na jedną świnkę 70 to też ciut mało - bo świnka przecież urośnie... Na dwie świnki potrzeba 100. Rozejrzyjcie się dobrze po stronie do adopcji, może urzeknie Was kolejna świnka i przyjmiecie ją jako towarzystwo dla Szarlotki... To maleństwo, i z tego co zapoznałam się z wątkiem, zawsze miała towarzystwo... Ciężko jej będzie żyć samotnie... Weźcie to pod uwagę - może DT mogłoby od razu u siebie połączyć świnki, i dostalibyście je razem, znacznie by Wam to ułatwiło... Wiem, że czekacie a łączenie może ciut wydłużyć oczekiwanie - ale wierz mi, warto. Jedna świnka a dwie to diametralna różnica - w ich zachowaniu. One potrzebują drugiego ciepłego futra swego gatunku do przytulenia, przegonienia, wspólnego posiłku, czy nawet żeby mieć kogo capnąć w zadek w gorszym dniu... Tak jak ludzie...
Roksi147

Post autor: Roksi147 »

Przeprowadzam rozmowy z DS i sytuacja wygląda jak wygląda mamajasia nie jest przeciwna dwóm świnką,skoro chce nabrać doświadczenia to niech tak będzie.Miałam wiele samotnych adopcji i po dwóch tygodniach ludzie mi pisali, że chcą drugą świnkę na wszystko przychodzi kolej.Ja na początku też miałam jedną świnkę i klatkę 60cm póżniej doszła druga świnka a klatka nadal 60,póżniej z czasem widziałam ,że za mało przestrzeni i ciągle kupowałam większe klatki i więcej świnek dlatego nie skreślam osób które chcą jedną świnkę na razie.
Szarlotta rośnie jak na drożdżach ,ale smukła dziewczyna jest tylko długa :love: dziś wstawie jakieś zdjęcia jak aparat się naładuje.Obecnie mieszka sama i świetnie sobie daje rade,bo dokucza koteczkowi przez kraty :laugh:
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Kontakt:

mamajasia30 pisze: Jeśli nie da się w ten sposób bylibyśmy skłonni wziąć 2...
I to jest dobra decyzja - szczerze radzę od razu dwie... Mnie się wydaje, że dwie świnki są łatwiejsze w opiece - nie wymagają ciągłej uwagi i nie powodują poczucia winy, jak się czasem nie ma dla nich czasu... Bo mają siebie...

Roksi, ja wiem, że zaświnienie przychodzi z czasem... Ale skoro Pani jest początkująca, to podpowiadam, jak jej ułatwić - zwłaszcza kwestia łączenia bywa ciężka, wiem, pamiętam z własnego doświadczenia - przygodny z Flow i Dream na przykład... A mamajasia nie sprzeciwia się dwóm świnkom... Więc kujemy żelazo póki gorące :jupi: Tyle jest maluszków na forum do wzięcia...
mamajasia30

Post autor: mamajasia30 »

ale jeśli miałabym wziąć dwa prosiaczki to zrezygnować z Szarlotty i wybrać już sparowane?
nie wiem co robić :glowawmur:
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Kontakt:

mamajasia30 pisze:ale jeśli miałabym wziąć dwa prosiaczki to zrezygnować z Szarlotty i wybrać już sparowane?
nie wiem co robić :glowawmur:
Nie, no w życiu, gdzie rezygnować. :glowawmur: Wybrać jej koleżankę... I albo łączyć u siebie - jesteś ze stolicy, zawsze ktoś pomoże, albo poprosić roksi lub inny DT(jeśli roksi nie ma możliwości) aby połączyły... Ja brałam świnki nie poparowane... I tylko raz się łączenie nie udało, z powodu moich błędów zresztą i braku cierpliwości...
Roksi147

Drugą świnkę można wziąć oddzielnie,a ja oczywiście pomogę w łączeniu zawsze jestem do dyspozycji dla domów które biorą świnki z mojego DT. :buzki:
mamajasia30

Post autor: mamajasia30 »

aha... to teraz koleżankę do Szarlotty znaleźć
bo... klatka już w trakcie wymiany :szczerbaty: 120...powiedzcie, że tym razem OK bo się załamię
jako kompletny lajkonik potrzebowałabym tez spokojnej prośki zeby się koleżanki zaprzyjaźniły...

o Roksi mnie wyprzedziła :P
dzięki za deklarację
to poradźcie teraz czy mam czekać na drugą? czy przygarnąć Szarlotte i jak się wolna pojawi to dopiero dobrać?
Roksi147

Jeśli podoba ci się jakaś to można od razu,a jak nie to można poczekać aż trafi się wymarzona :buzki: .Ja jestem do dyspozycji zawsze :102:
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Pewnie, że nie czekać, tylko niech się chociaż jedna zadomowi a w tym czasie szukać drugiej. Podobno zalecane jest łączenie młodych z dojrzałymi, jest w czym w tej chwili wybierać na forum. Można to załatwić dwufazowo z niewielkim odstępem.
Ja tak zrobiłam, że pierwsza była trochę tylko z nami, a teraz jest druga, w trakcie łączenia, ale chyba będzie ok.
Roksi147

Ja też uważam że najpierw jedna ,póżniej druga.Niech Szarlotta się zadomowi ,oswoi z wami a w trakcie szukać,bo czasami na transport trzeba czekać troszkę jak z innego miasta jest świnka.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”