Pistacja vel Frotka,Szarlotka -już w DS
Moderator: silje
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
Re: Szarlotka biedna sierotka czeka na domek(Warwa)-REZ.
Stanowczo za mało, ale taką klatkę zakupioną w necie można wymienić bez podania przyczyny - w ciągu 10 dni. Zresztą przyznam szczerze, że na jedną świnkę 70 to też ciut mało - bo świnka przecież urośnie... Na dwie świnki potrzeba 100. Rozejrzyjcie się dobrze po stronie do adopcji, może urzeknie Was kolejna świnka i przyjmiecie ją jako towarzystwo dla Szarlotki... To maleństwo, i z tego co zapoznałam się z wątkiem, zawsze miała towarzystwo... Ciężko jej będzie żyć samotnie... Weźcie to pod uwagę - może DT mogłoby od razu u siebie połączyć świnki, i dostalibyście je razem, znacznie by Wam to ułatwiło... Wiem, że czekacie a łączenie może ciut wydłużyć oczekiwanie - ale wierz mi, warto. Jedna świnka a dwie to diametralna różnica - w ich zachowaniu. One potrzebują drugiego ciepłego futra swego gatunku do przytulenia, przegonienia, wspólnego posiłku, czy nawet żeby mieć kogo capnąć w zadek w gorszym dniu... Tak jak ludzie...
Przeprowadzam rozmowy z DS i sytuacja wygląda jak wygląda mamajasia nie jest przeciwna dwóm świnką,skoro chce nabrać doświadczenia to niech tak będzie.Miałam wiele samotnych adopcji i po dwóch tygodniach ludzie mi pisali, że chcą drugą świnkę na wszystko przychodzi kolej.Ja na początku też miałam jedną świnkę i klatkę 60cm póżniej doszła druga świnka a klatka nadal 60,póżniej z czasem widziałam ,że za mało przestrzeni i ciągle kupowałam większe klatki i więcej świnek dlatego nie skreślam osób które chcą jedną świnkę na razie.
Szarlotta rośnie jak na drożdżach ,ale smukła dziewczyna jest tylko długa dziś wstawie jakieś zdjęcia jak aparat się naładuje.Obecnie mieszka sama i świetnie sobie daje rade,bo dokucza koteczkowi przez kraty
Szarlotta rośnie jak na drożdżach ,ale smukła dziewczyna jest tylko długa dziś wstawie jakieś zdjęcia jak aparat się naładuje.Obecnie mieszka sama i świetnie sobie daje rade,bo dokucza koteczkowi przez kraty
- Cynthia
- Moderator globalny
- Kontakt:
I to jest dobra decyzja - szczerze radzę od razu dwie... Mnie się wydaje, że dwie świnki są łatwiejsze w opiece - nie wymagają ciągłej uwagi i nie powodują poczucia winy, jak się czasem nie ma dla nich czasu... Bo mają siebie...mamajasia30 pisze: Jeśli nie da się w ten sposób bylibyśmy skłonni wziąć 2...
Roksi, ja wiem, że zaświnienie przychodzi z czasem... Ale skoro Pani jest początkująca, to podpowiadam, jak jej ułatwić - zwłaszcza kwestia łączenia bywa ciężka, wiem, pamiętam z własnego doświadczenia - przygodny z Flow i Dream na przykład... A mamajasia nie sprzeciwia się dwóm świnkom... Więc kujemy żelazo póki gorące Tyle jest maluszków na forum do wzięcia...
ale jeśli miałabym wziąć dwa prosiaczki to zrezygnować z Szarlotty i wybrać już sparowane?
nie wiem co robić
nie wiem co robić
- Cynthia
- Moderator globalny
- Kontakt:
Nie, no w życiu, gdzie rezygnować. Wybrać jej koleżankę... I albo łączyć u siebie - jesteś ze stolicy, zawsze ktoś pomoże, albo poprosić roksi lub inny DT(jeśli roksi nie ma możliwości) aby połączyły... Ja brałam świnki nie poparowane... I tylko raz się łączenie nie udało, z powodu moich błędów zresztą i braku cierpliwości...mamajasia30 pisze:ale jeśli miałabym wziąć dwa prosiaczki to zrezygnować z Szarlotty i wybrać już sparowane?
nie wiem co robić
Drugą świnkę można wziąć oddzielnie,a ja oczywiście pomogę w łączeniu zawsze jestem do dyspozycji dla domów które biorą świnki z mojego DT.
aha... to teraz koleżankę do Szarlotty znaleźć
bo... klatka już w trakcie wymiany 120...powiedzcie, że tym razem OK bo się załamię
jako kompletny lajkonik potrzebowałabym tez spokojnej prośki zeby się koleżanki zaprzyjaźniły...
o Roksi mnie wyprzedziła
dzięki za deklarację
to poradźcie teraz czy mam czekać na drugą? czy przygarnąć Szarlotte i jak się wolna pojawi to dopiero dobrać?
bo... klatka już w trakcie wymiany 120...powiedzcie, że tym razem OK bo się załamię
jako kompletny lajkonik potrzebowałabym tez spokojnej prośki zeby się koleżanki zaprzyjaźniły...
o Roksi mnie wyprzedziła
dzięki za deklarację
to poradźcie teraz czy mam czekać na drugą? czy przygarnąć Szarlotte i jak się wolna pojawi to dopiero dobrać?
Jeśli podoba ci się jakaś to można od razu,a jak nie to można poczekać aż trafi się wymarzona .Ja jestem do dyspozycji zawsze
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Pewnie, że nie czekać, tylko niech się chociaż jedna zadomowi a w tym czasie szukać drugiej. Podobno zalecane jest łączenie młodych z dojrzałymi, jest w czym w tej chwili wybierać na forum. Można to załatwić dwufazowo z niewielkim odstępem.
Ja tak zrobiłam, że pierwsza była trochę tylko z nami, a teraz jest druga, w trakcie łączenia, ale chyba będzie ok.
Ja tak zrobiłam, że pierwsza była trochę tylko z nami, a teraz jest druga, w trakcie łączenia, ale chyba będzie ok.
Ja też uważam że najpierw jedna ,póżniej druga.Niech Szarlotta się zadomowi ,oswoi z wami a w trakcie szukać,bo czasami na transport trzeba czekać troszkę jak z innego miasta jest świnka.