Toffi & Duduś [*]
Moderator: pastuszek
-
- Miejscowość: Włocławek
- Kontakt:
Re: Czworopak: Duduś, Alfik, Albert, Orka, ogonek Canon
A jak się go dominuje, nigdy nie miałam szczurka 

-
- Miejscowość: Zabrze
- Kontakt:
Szczur alfa rzuca podporządkowanego szczura na plecy i gryzie go po jądrach. Jednak dominacja szczura przez człowieka nie jest aż tak drastyczna, wystarczy połozyć szczura na plecach i przytrzymać dopóki nie przestanie się wiercić. Po takim zabiegu łapie Cię ząbkami, tak tryka, a to jest oznaką, że przynależysz do stadaMiłasia pisze:A jak się go dominuje, nigdy nie miałam szczurka

-
- Miejscowość: Włocławek
- Kontakt:
Dobrze, że nie trzeba gryźć po jądrach

Troche czytalam o szczurach, bo w przyszlosci chce miec w domu i mozesz mu dawac suchy chleb. Wczesniej rozmawialysmy, zeby swinkom nie dawac, ale podobno szczury scieraja sobie zeby na twardym chlebku.
JAk patrze na Twojego szczura to tez chce tylko, ze nie mam juz miejsca na wiecej zwierzatek.
JAk patrze na Twojego szczura to tez chce tylko, ze nie mam juz miejsca na wiecej zwierzatek.
-
- Kontakt:
Hahaha, padłamMiłasia pisze:Dobrze, że nie trzeba gryźć po jądrach![]()

Canonek jest cięzkim szczurkiem bo jest niewidomy i dlatego może capnąć jak się do klatki wsadzi rękę. Do tego bardzo reaguje na wibrusy, gdy przypadkiem się je dotknie bądź machnie koło nich ręką. Będziemy nad nim pracować, tak jak nad Alfem i Albertem

Ja szczurki mam od 22 lat. Żaden jeszcze mnie nie ugryzł, ten jest pierwszym, który się postawil, ale to zrozumiale bo często był gryziony. Szczury jedzą to co człowiek, ziemniaki, kuraka, serki i inne. Wszystkożerne, mogą nawet zjeść czosnek i cebulę, oczywiście w umiarkowanych dawkach. Do tego wcinają to, co świnki morskie - wszelkiego rodzaju warzywa i owoce, oprócz pestek i skórek z cytrusów bo zawierają toksyczne substancje. Szczurki są naprawdę łatwe w utrzymaniuANYA pisze:Troche czytalam o szczurach, bo w przyszlosci chce miec w domu i mozesz mu dawac suchy chleb. Wczesniej rozmawialysmy, zeby swinkom nie dawac, ale podobno szczury scieraja sobie zeby na twardym chlebku.

A Canonek ma nawet matę w klatce, jeszcze chyba nie zauważył, że jest, albo po prostu nie chcę jej zjeść

fajnego masz szczurka
,wiem,ze sa inteligentne i kochane
ale ich ogon mnie odrzuca
widzialam niedawno takiego łysego w zoologu,mial piekny ciekawy kolor,na drugi dzien juz go wykupili
tez mialam na niego oko,ale jakos do tych ogonow nie moge sie przemoc
a nie jest on za chudy?

ale ich ogon mnie odrzuca

widzialam niedawno takiego łysego w zoologu,mial piekny ciekawy kolor,na drugi dzien juz go wykupili
tez mialam na niego oko,ale jakos do tych ogonow nie moge sie przemoc

a nie jest on za chudy?
Super. Tez chce szczury, ale nie teraz. Nie mam miejsca.
Ale mam duzo accesoriow dla nich np domkow, tuneli itp bo kiedys kupilam dla swinek i sa za male. Mam za duze swinie
Klaymore a czy szczurki moga miec plastikowe tunele w klatce bo trzymam je i nie wiem czy wyrzucic? Bo to jest miekki, cienki plastik i napewno by obgryzaly. Kupilam kiedys dla swinek zeby sie ganialy ale zmieszcza tylko glowy
Ale mam duzo accesoriow dla nich np domkow, tuneli itp bo kiedys kupilam dla swinek i sa za male. Mam za duze swinie

Klaymore a czy szczurki moga miec plastikowe tunele w klatce bo trzymam je i nie wiem czy wyrzucic? Bo to jest miekki, cienki plastik i napewno by obgryzaly. Kupilam kiedys dla swinek zeby sie ganialy ale zmieszcza tylko glowy

Prawie z krzesła spadłam!Miłasia pisze:Dobrze, że nie trzeba gryźć po jądrach![]()

-
- Kontakt:
On ma dopiero cztery miesiące, co prawda już dojrzewa i stąd zółty kolor na skórze bo to męski łupieżAndzia pisze:
a nie jest on za chudy?

Moja znajoma ma klatkę Tower ogromną z Ferplasta. To klatka dla fretek i wszelkie akcesoria w niej są plastikowe, raczej nie narzeka na obgryzanie. Znowu Canon mi nawet do maty się nie dopiera, leży w legowisku i śpi. Nigdzie nie dreptaANYA pisze:Super. Tez chce szczury, ale nie teraz. Nie mam miejsca.
Ale mam duzo accesoriow dla nich np domkow, tuneli itp bo kiedys kupilam dla swinek i sa za male. Mam za duze swinie![]()

Moje swinie wszystko gryza nawet metalowe rzeczy, tapety mi zdzieraja, wszystko niszcza. Az sie wierzyc nie chce ze szczurek moze byc tak grzeczny.