Tofik [*] 01.2018 - 26.12.2020

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

Awatar użytkownika
Beatrice
Miejscowość: Lublin
Kontakt:

Re: Tofik [Gdynia], wstrzymany

Post autor: Beatrice »

Ojej! Ale cuda! To chyba naprawdę musiał być jak aniołek!? :D Też jestesmy mu winne paczuszke, ale chyba jak się pozbieramy w tym przedświątecznym i własnym sytacyjnym rozgardiaszu...Dziekujemy Wam za to Tofikowe szczęście! Dziewczyny przesyłają gorące całusy! :świnka1: :buzki: :świnka2:
Moje świnki - Belinda i Pernilla :
Obrazek
oraz mopsik Bella
Pamięci ukochanego Icunia i poprzedzającej go Wielkiej Czwórki...
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Post autor: Ewa i Michał »

Aż wstyd mi... tak długo nic nie pisałam... :redface: dzisiaj będzie aktualizacja! I zdjęcia jakieś też :)
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka :candle:
Awatar użytkownika
Beatrice
Kontakt:

A tutaj? Tofiniu, pokaż jeszcze raz piękną prosiaczkowa buzię! :love: :buzki:
Obrazek
oraz mopsik Bella
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Kontakt:

Tofik ma kolegę :love: Tak mniej więcej od miesiąca - małego łysolka Ziemniaczka :)

Chłopaki ładnie sią dogadują. Czasami Tofik małego dominuje, ale tak bez agresji. Jedzą z jednej miski, śpią zazwyczaj w jednym tunelu :102: Razem śmigają na wybiegu:) Ziemniak już się nauczył, jak drzeć się o jedzenie :lol: Tofik zachowuj się trochę jak starszy braciszek, który pilnuje Ziemniaczka i jest dość "terytorialny" jeśli chodzi o małego szkraba;)

Tutaj zdjęcia z pierwszego dnia, po zapoznaniu:)

Obrazek

Obrazek

Niestety nie obyło się bez zdrowotnych zawirowań (Tofiś jest zdrowy:) ). Ziemniak tak po półtora tygodnia pobytu u nas, zaczął coś mi się "nie podobać"... Schudł, zrobił się mniej aktywny... Pod kilku dniach znana była przyczyna - ropień okołozębowy! U takiego małego pysia! Szok normalnie. Ropień oczyszczono, ładnie się zagoił.

(Mały po oczyszczeniu ropnia)
Obrazek

Jednak cały czas walczymy z "krytycznie" niską wagą... Ziemniaczek teraz już zachowuje się całkiem normalnie - bryka, skacze, jedzona się domaga. Niby je, a przytyć nie może. Za dwa dni jedziemy na kontrolę do weta. Pomyślimy nad dalszą diagnostyką (krew ok, bobki czyste), bo może dzieje się coś jeszcze, czego na razie nie widać.

A tutaj gang groźnych tunelowych łysoli :lol:

Obrazek
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka :candle:
margonel
Miejscowość: Białystok
Kontakt:

Post autor: margonel »

Cuuuudneee ! To maleńswo Ziemniaczek :love: A razem z Tofikiem :love:
Tylko żeby mały niuniuś wyzdrowiał jak najszybciej :fingerscrossed:
Nigdy nie widziałam takiej rany po ropniu okołozębowym i nie miałam pojęcia jak może być głęboka, rozległa. Czy to nie boli takie otwarte ? Czy się zagoi ?
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Ropień??? U takiego smarka? Jakaś awitaminoza chyba?
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Kontakt:

Margonel, nasza Pani wet tak oczyszcza ropnie - na zewnątrz by w razie potrzeby ropa, która by się jeszcze mogła nazbierać, miała ujście. I wtedy cały myk polega na tym, by nie pozwolić tej ranie za szybko zarosnąć. Trzeba ją przepłukiwać kilka razy dziennie i w niej "grzebać", czego nie lubię... Ale już się ładnie zagoiło :)

Pucko jeśli jakaś awitaminoza, to niestety dobrze ukryta. Mamy nadzieję, że może tylko zakuł się sianem i jest to taki jednorazowy wyskok.

Ale Tofiś z kumpla szczęśliwy jest :)
Awatar użytkownika
Beatrice
Kontakt:

A tarczyca, Ewciu, badana? A może poprostu "tylko "ropień? Bardzo kciukamy za zdrówko! :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: No i , oczywiście też przyjazn! :fingerscrossed: :love:
Obrazek
oraz mopsik Bella
Awatar użytkownika
zwierzur
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: zwierzur »

Przecudny duecik się wyszykował. :love: Zdrówka obu łysolkom. :fingerscrossed:
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
Awatar użytkownika
Beatrice
Kontakt:

Co u moich kochanych hipopotamkow? :buzki: :fingerscrossed: :buzki: :fingerscrossed:
Obrazek
oraz mopsik Bella
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”