Gabryś [*]

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Re: Gabryś

Post autor: dortezka »

co tam u naszego forumowego seniora słychać? Jakieś zdjęcia może wrzucisz :buzki:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Chauncey

Re: Gabryś [*]

Post autor: Chauncey »

Nie odzywałam się niestety długo na forum z powodu braku czasu. Klasa maturalna pochłonęła mnie totalnie.
Jednak postanowiłam napisać parę słów chociaż dziś, kiedyś już trochę się otrząsnęłam...

Jeszcze wczoraj rano, gdy wychodziłam do szkoły, z Gabrysiem było wszystko w porządku. Koło 7:00 tradycyjnie dostał porcję karmy, sianka, świeżą wodę, kawałek marchewki i ogórka, za którego od razu się zabrał. Gdy wróciłam do domu o godzinie 14:30 już go nie było... Leżał na brzuszku na swoim polarowym posłanku, z otwartymi oczkami i gdyby nie to, że się nie ruszał i nie reagował na mój głos i przyjście, pomyślałabym, że sobie odpoczywa. Niestety...

W ostatnim czasie prosiaczek faktycznie troszkę schudł (ważył w granicach 900g), ale cały czas normalnie jadł i zachowywał się jak zawsze. Nie zauważyłam niczego niepokojącego i nie reagowałam. Nie poszłam z nim do weterynarza także po jego śmierci. Nie wiem, co było przyczyną, ale przyjęłam wersję, że zmarł ze starości. Mam tylko nadzieję, że nie cierpiał...

Dziś rano pochowałam go wraz z jego ulubionym kocykiem, pieskiem, na którym lubił leżeć (jest na wcześniejszych zdjęciach w tym temacie) i zdjęciem w ogródku mojej babci, obok mojego królika.
Gabrysiu, brykaj szczęśliwie za Tęczowym Mostem... :swieca:
Obrazek
Lena87

Post autor: Lena87 »

:sadness: Nie wierzę
:pocieszacz: trzymaj się
:swieca: dla Gabrysia
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Chauncey, wyrazy współczucia. Miał chłopak u Ciebie jak w raju, widocznie przyszedł jego czas... :pocieszacz: Trzymaj się
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Żegnaj Gabrysiu... dożyłeś cudownego wieku :candle: Brykaj sobie za TM z innymi prosiaczkami...
.
.
.
Chauncey tak mi przykro :cry:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Katrin86

Post autor: Katrin86 »

:cry: :swieca:
odeta89

Post autor: odeta89 »

:candle: dożył pięknego wieku. niech bryka wesoło za TM!
Libra20

Post autor: Libra20 »

Bardzo mi przykro :candle:
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Na pewno odszedł spokojnie i nie cierpiał, nie chorował przecież. Współczuję :pocieszacz:

:candle:
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Miłasia
Miejscowość: Włocławek
Kontakt:

Post autor: Miłasia »

Dla Gabrysia :candle: :cry:
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”