Dixie na zawsze w moim sercu

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
Zaffiro

Re: Dixie moja świnka :)

Post autor: Zaffiro »

Maksio dostawał zastrzyki około 2 tygodnie bo dodatkowo gorączkował, ale już po kilku wizytach wyglądał znacznie lepiej ;) Co do biegunki to radze zastosować sucha dietę do unormowania kupki :) czyli woda, sianko, karma, jakieś suszki typu liście malin, babka lancetowata itd... Suszki z umiarem oczywiście ;) Na wzdęcia Maksio dostawał espumisan w kropelkach, 1 ml więc myślę, że dla świnki ciut mniej ;) skonsultuj to ze swoim weterynarzem, ja stosowałam się do wszystkich zaleceń mojego weterynarza :buzki:
black_sheep

Post autor: black_sheep »

Jak zwykle dziękuję za każdą radę:) Teraz jest już całkiem fajnie, Dixie powolutku zaczyna jeść, ale wczoraj znowu miałam małą chwilę niepewności. Strasznie ją przytkało, w ogóle kupek nie robiła, więc byłam wczoraj u weterynarz, bo brzuch miała jak balon, wręcz chodzić nie mogła - nogi się na boki rozjeżdżały. Dostała buscopan, dostała parafinę i laktulozę a ja dostałam pewność, że to nie skręt jelit :) Kupki dziś są, ale malutkie jak od myszki. Może teraz jelita ruszą:) Co mogę dodać, z dnia na dzień Dixie jest ociupinkę lepsza, pani weterynarz wczoraj powiedziała, że będzie dobrze. No myślę, że za jakiś tydzień mogę otwierać szampana albo jakieś 0,7 postawić ze szczęścia :):):) Brak mi słów jak się cieszę, że moja kruszynka jeszcze ze mną zostanie :love:
katiusha

Post autor: katiusha »

Ależ Dixie to piękna panienka :love: Bardzo przykro, że choróbsko się przyplątało... :( :fingerscrossed: :fingerscrossed: za powrót do zdrowia.
black_sheep

:) Tak się cieszę, że moja pięknota zdrowieje

Obrazek
katiusha

Post autor: katiusha »

Raany :shock: Co za spojrzenie... Pamiętacie tego kicia ze Szreka? Obrazek Idealne porównanie..
black_sheep

Każda świnka tak potrafi :D
Luna_Luna
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Post autor: Luna_Luna »

Dobre wieści :D
Zaffiro

Post autor: Zaffiro »

Doskonale wiem jaki jest smak zwycięstwa nad choroba :D doskonale pamiętam jak się cieszyłam jak Bobi wyzdrowiał ;) teraz jeszcze walczymy o Maksia, ale muszę wieżyc, że się uda ;)
black_sheep

Maju będzie dobrze, właśnie czytam na Twoim wątku o Maksiu...
Awatar użytkownika
Inez
Miejscowość: Niedzica
Kontakt:

Post autor: Inez »

A ja pamiętam jak na starym forum pisałaś, że chcesz jakąś najbrzydszą świnkę i masz Dixie. Moje dziewczyny: Rudzia i Tusia maja już ponad 6 lat. Zwłaszcza po Rudzi widać wiek, chociaż obie są dużo mniej ruchliwe. Ale mamy nadzieję na jeszcze dużo chwil razem.

Szybkiego powrotu do zdrowia :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Obrazek

W pilnych sprawach proszę o pw.
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”