Mi się wydaje, że takich bardzo starych rzeczy to nie powinnyśmy wysyłać pod choinkę. Tak bez okazji, to jak najbardziej, ale nie na święta.
Moderator: porcella
Język angielski: Our Discovery Island, Autorzy: L.Dyson, K.Pogłodzińska, T.Lochowski, L.A Erocak, S. Salaberri; Wyd. Pearson – książka i zeszyt ćwiczeń.
Religia: „W IMIĘ OJCA I SYNA I DUCHA ŚW” kl.I; Wydawnictwo Katechetyczne Warszawa 2012
Jesli chodzi o sztuczne barwniki, tak jak wspominałam Martynka je wszystko,czasem ma tylko wysypke i wtedy w gre wchodzą kremy, ale nie jest to groźna alergia. Jeśli chodzi o słodyczne dziewczynka bardzo lubi ptasie maleczko(przyznała się że najbardziej te w białej czekoladzie) i cukierki z owocowym nadzieniem w środku. Jej ulubione kolory to różowy i czerwony, ale już w przypadaku ubranek nie tylko- luźne spodenki chciałby czerwone, wspomniała też o szarych leginsach (dziewczynka jest dość szczupła waży 26 kg). Oprócz podręczników Martynka nie potrzebuje raczej książek(często dostaje je od znajomej).
Z kolei Pani Marzena znowu twierdziła, że nic dla siebie nie chce, ale po dłuzszych negocjacjach przynała że lubi różne odcienie niebieskiego koloru, jesli chodzi o ubrania to przydałby się jej dłuższy ciepły sweter. Pani Marzena z ksiązek ucieszy się na pewno - uwielbia czytać romanse historyczne (podobno przeczytała juz wszystkie z pobliskiej biblioteki:).
Każda z Pań ma też przekłute uszy - to tak a propos zapytania o biżuterie.
Jeśli chodzi o zwierzaczki - w tej chwili w mieszkaniu są cztery pieski - 2 Pani Marzeny i 2 jej starszej córki (aktualnie córka jest u Pani Marzeny), oprócz tego, rozmawijąc z Martynką dowiedziałam się też, że jeszcz jest kotek - także karmy przydadzą się również.
Oprócz tego podczas rozmowy Pani Marzena niechcący powiedziała, że nie mają żadnej komódki na rajstopki, skrpetki itp, jak zaczełam pytać czemu nie powiedziała od razu, to oczywiście, że nie, że to za drogie i że nie trzeba takich rzeczy... ale tak pomyślałam, że Pani mówiła, że pewnie uda się zebrać troszkę więcej pieniędzy więc jakby się udało jeszcze tą szafeczkę to byłoby super - ale to oczywiście już jakby Pani nie wiedziała co jeszcze dokupić.
Jeśli by były jakieś problemy z kompletowaniem paczki, czegoś by brakowało, coś okazałoby się zbyt drogie czy niedostępne - bardzo proszę o kontakt ja też chętnie pomogę, może jako studentka nie mam zbyt wielu funduszy ale w razie czego coś się będzie myślało:)