Szczęśliwy dom, gdzie świnki są:)
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
-
Inoue
Re: Szczęśliwy dom, gdzie świnki są:)
wspaniałe masz stadko, a suszarka z praniem mega! Ja to na strychu wieszam świnkowe mebelki, cały czas uzupełniam zapasy w lumpeksach jakimiś kocykami, recznikami itp. Większość mi służy do sprzątania. A na mopowe nakładki nie wpadłam! Jakby mi te świnie mieszkanie sprzątały tak jak mówisz...
pozdrawiam 
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
mam taką samą suszarkę i to parę razy w tygodniu, ponieważ moje damy nie widzą nic zdrożnego w sikaniu do łóżka
Mopiki są świetne, a strona, którą podałaś dostarcza dodatkowej rozrywki. tam się da coś kupić wbrew pozorom? Bo bym chętnie
A jak to się ma do czegoś takiego? http://allegro.pl/dywanik-mikrofibra-ma ... 26537.html
Mopiki są świetne, a strona, którą podałaś dostarcza dodatkowej rozrywki. tam się da coś kupić wbrew pozorom? Bo bym chętnie
A jak to się ma do czegoś takiego? http://allegro.pl/dywanik-mikrofibra-ma ... 26537.html
- kakazuma
- Miejscowość: Opole
- Kontakt:
Oto Sally:

Sally znalazła się u mnie w zupełnie nieplanowany sposób. Moja babcia mówi do mnie: słuchaj, ja mam taką koleżankę, i ta koleżanka ma świnkę. Nie chcesz ty świnki? Bo ona nie ma co z nią zrobić, nie ma czasu się nią zajmować. Świnka należała do jej córki oraz wnuka. Córka tragicznie zmarła, wnuk ma 15 lat i w głowie mu dziewczyny a nie świnki...No to co miałam zrobić?
Tak więc parę dni temu odebrałam Sally. Świnka siedziała w małej klatce, chyba ptasiej albo szczurzej, takiej wysokiej, zamiast ściółki warstwa mokrych trocin. Podobno całe lato spędziła na dworze, żywiąc się głównie trawą...
Jednak Sally jest w zaskakująco dobrym stanie, przynajmniej na pierwszy rzut oka. Oczywiście zaraz zabrałam ją do weta gdzie okazało się, że ma wszoły. Poza tym osłuchowo wyszły lekkie szmery w sercu. Po świętach druga dawka na pasożyty i zrobimy usg.
Podobno Sally ma ok 2 lat, wet ocenił na 3. Trochę to dziwne, bo pazurki ma bardzo krótkie,takie młodzieńcze, choć przednie paluszki powykrzywiane...
Poza tym - Sally jest bardziej oswojona niż moje dziewczyny! Natychmiast podbiega jak tylko ktoś się pojawi w pobliżu, daje się głaskać i miziać, na kolanach robi pięknego naleśnika...Jest baardzo towarzyska i przyjacielska, przynajmniej do ludzi. Nie przedstawiałam jej jeszcze moim świniom ze względu na pasożyty.

Myślałam, że będzie kolejnym tymczasem , ale teraz nie wiem...Fajna świnka z niej
Chyba będzie ich 5
I jeszcze bonus: Guliwer jak był u mnie w oczekiwaniu na swoją Dużą, biedny tak się zestresował, że nawet pietruszki nie ruszył!

Sally znalazła się u mnie w zupełnie nieplanowany sposób. Moja babcia mówi do mnie: słuchaj, ja mam taką koleżankę, i ta koleżanka ma świnkę. Nie chcesz ty świnki? Bo ona nie ma co z nią zrobić, nie ma czasu się nią zajmować. Świnka należała do jej córki oraz wnuka. Córka tragicznie zmarła, wnuk ma 15 lat i w głowie mu dziewczyny a nie świnki...No to co miałam zrobić?
Tak więc parę dni temu odebrałam Sally. Świnka siedziała w małej klatce, chyba ptasiej albo szczurzej, takiej wysokiej, zamiast ściółki warstwa mokrych trocin. Podobno całe lato spędziła na dworze, żywiąc się głównie trawą...
Jednak Sally jest w zaskakująco dobrym stanie, przynajmniej na pierwszy rzut oka. Oczywiście zaraz zabrałam ją do weta gdzie okazało się, że ma wszoły. Poza tym osłuchowo wyszły lekkie szmery w sercu. Po świętach druga dawka na pasożyty i zrobimy usg.
Podobno Sally ma ok 2 lat, wet ocenił na 3. Trochę to dziwne, bo pazurki ma bardzo krótkie,takie młodzieńcze, choć przednie paluszki powykrzywiane...
Poza tym - Sally jest bardziej oswojona niż moje dziewczyny! Natychmiast podbiega jak tylko ktoś się pojawi w pobliżu, daje się głaskać i miziać, na kolanach robi pięknego naleśnika...Jest baardzo towarzyska i przyjacielska, przynajmniej do ludzi. Nie przedstawiałam jej jeszcze moim świniom ze względu na pasożyty.

Myślałam, że będzie kolejnym tymczasem , ale teraz nie wiem...Fajna świnka z niej
Chyba będzie ich 5
I jeszcze bonus: Guliwer jak był u mnie w oczekiwaniu na swoją Dużą, biedny tak się zestresował, że nawet pietruszki nie ruszył!

-
balbinkowo
Sally piękna
I skoro miziasta to co za różnica 4 czy 5
Yay, będzie kolejna komiksowa gwiazda
A jak tam Beza się zaaklimatyzowała? Będą jakieś foteczki nowego stadka?

I skoro miziasta to co za różnica 4 czy 5
Yay, będzie kolejna komiksowa gwiazda
A jak tam Beza się zaaklimatyzowała? Będą jakieś foteczki nowego stadka?
- MartusiaMartus
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Kakazuma kolejna Świnka u Ciebie? Cóż za radość
Już się nie mogę doczekać komiksowej historyjki i reakcji Świnek na nową koleżankę
Już się nie mogę doczekać komiksowej historyjki i reakcji Świnek na nową koleżankę
Bonia [*],Roma [*] Runa [*] Bianca i Vera- moje Księżniczki
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5716[/color][/b]
Roma 5.11.2016-.11.17
Bonia 2.12.2012-31.07.16
Runa 2016-2018
Roma 5.11.2016-.11.17
Bonia 2.12.2012-31.07.16
Runa 2016-2018
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
To wspaniała wiadomość, Sally jest słodziutka jak cukiereczek 
Wesołych Świąt w powiększonym gronie
Wesołych Świąt w powiększonym gronie
- kakazuma
- Miejscowość: Opole
- Kontakt:
Dziękujemy i wzajemnie
Beza póki co jest jeszcze u Cynthii, po świętach będzie miała sterylkę (ma cysty) i jak tylko wydobrzeje mam nadzieję, że dołączy do stada.
Nie wiem jak to będzie, marzy mi się żeby całe towarzystwo było razem, ale różnie to bywa. Beza na pewno nie jest aspołeczna. Sally - nie mam pojęcia.. Obawiam się też reakcji Czaki, ona potrafi być wredną zołzą...
Tak czy siak... Będzie wesoło
Beza póki co jest jeszcze u Cynthii, po świętach będzie miała sterylkę (ma cysty) i jak tylko wydobrzeje mam nadzieję, że dołączy do stada.
Nie wiem jak to będzie, marzy mi się żeby całe towarzystwo było razem, ale różnie to bywa. Beza na pewno nie jest aspołeczna. Sally - nie mam pojęcia.. Obawiam się też reakcji Czaki, ona potrafi być wredną zołzą...
Tak czy siak... Będzie wesoło
- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
Wow jaka historia! Gratuluję i nie mogę się doczekać nowych komiksów z nowymi członkiniami stada 
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami