O, jak by było fajnie!
Myślę o kujkach A reszta też sympatyczna - malucha zatrzymasz?
Bobcio [*] i koledzy
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Re: Bobcio [*] i koledzy
Mały zostanie na stałe, na razie są z Tankredem wspaniałym duetem. Zadowolony Tankred "rozlewa" się na poduszce, a maluch często leży między nim i ścianą klatki.
Co z kujkami, zobaczymy. Zoira pomoże upewnić się, że potencjalny DS jest gotowy na ich przyjęcie.
Co z kujkami, zobaczymy. Zoira pomoże upewnić się, że potencjalny DS jest gotowy na ich przyjęcie.
- kimera
- Moderator globalny
- Kontakt:
Mam nowe tymczasy, dwóch dorodnych panów rozetkowych. Ponieważ brakuje juz miejsca, chwilowo ich umieściłam w zagrodzie z kratek w sypialni obok otwartej klatki, w której mieszka teraz sam Tymcio. Wszystko było fajnie do czasu, kiedy rano przyszły na inspekcje kujki. W ramach solidarności wyrwały kratkę i wypuściły świnki - albo raczej same wlazły do środka i narobiły zamieszania. Po zakończeniu wrzasku i kotłowaniny, kiedy kujewicze sobie poszli, okazało sie, że jednego świniaka nie ma, a drugi siedzi sobie spokojnie w klatce z Tymciem.
Tymek nie przepada za innymi samcami, dotychczas tolerował tylko starego Tunia. Nowy świnek, Lucjan, adoruje wręcz Tymka. Siedzi z głową w jego norce, chodzi za nim, obwąchuje, liże, oczywiście często wskakuje mu na grzbiet, ale nie kończy się to awanturą. Tymcio raczej toleruje te awanse niż okazuje zadowolenie, ale to i tak duzo. Drugi świń, Julian, znalazł się w drugim pokoju, wciśnięty pod komodę.
Wstawiłam więc wszystkich trzech do jednej zagrody i teraz wychodzi na to, ze Lucek goni byłego towarzysza, kłapie na niego zębami i wyrywa mu kłaki futra. Wyraźnie odpędza go od swojej części zagrody i od Tymcia.
Co noc przychodzą kuje i strasznie się awanturują przy zagrodzie, jazgoczą, wywracają kratki, bobczą na potęgę. Wczoraj w nocy taki robili hałas, że złapałam jednego i wyniosłam z pokoju, słusznie jak się okazał, wnioskując, że drugi sam nie będzie już taki skłonny do kwików. Olbrzymy dopiero rano wróciły do swojego kąta - ja ich już nie zamykam, bo i tak wypchną kratkę - bo tylko tam ich karmię. Pojadły i poszły się uwalić pod kaloryfer, praktycznie na gołej podłodze, chociaż mają norki i kuwetę z sianem. Widocznie jednak jest to miejsce za bardzo odsłonięte, bo wolą przebywać pod stołem, pod biurkiem, gdziekolwiek, gdzie jest nisko dach nad głową.
Tymek nie przepada za innymi samcami, dotychczas tolerował tylko starego Tunia. Nowy świnek, Lucjan, adoruje wręcz Tymka. Siedzi z głową w jego norce, chodzi za nim, obwąchuje, liże, oczywiście często wskakuje mu na grzbiet, ale nie kończy się to awanturą. Tymcio raczej toleruje te awanse niż okazuje zadowolenie, ale to i tak duzo. Drugi świń, Julian, znalazł się w drugim pokoju, wciśnięty pod komodę.
Wstawiłam więc wszystkich trzech do jednej zagrody i teraz wychodzi na to, ze Lucek goni byłego towarzysza, kłapie na niego zębami i wyrywa mu kłaki futra. Wyraźnie odpędza go od swojej części zagrody i od Tymcia.
Co noc przychodzą kuje i strasznie się awanturują przy zagrodzie, jazgoczą, wywracają kratki, bobczą na potęgę. Wczoraj w nocy taki robili hałas, że złapałam jednego i wyniosłam z pokoju, słusznie jak się okazał, wnioskując, że drugi sam nie będzie już taki skłonny do kwików. Olbrzymy dopiero rano wróciły do swojego kąta - ja ich już nie zamykam, bo i tak wypchną kratkę - bo tylko tam ich karmię. Pojadły i poszły się uwalić pod kaloryfer, praktycznie na gołej podłodze, chociaż mają norki i kuwetę z sianem. Widocznie jednak jest to miejsce za bardzo odsłonięte, bo wolą przebywać pod stołem, pod biurkiem, gdziekolwiek, gdzie jest nisko dach nad głową.
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
To się czyta prawie jak relację z jakiegoś azylu dzikich zwierząt Masz się z nimi!
- kimera
- Moderator globalny
- Kontakt:
No i koniec sielanki, Tymek się wkurzył i przegonił wszystkich . Dziś rano zastałam speszonego Lucka za płotkiem, a kujewiczów za płotkiem z drugiej strony. Towarzyskie są bardzo. Potem weszły do środka i bez zażenowania zaczęły się pożywiać z zastanych misek. Julek odważył się wyjść spod komody, ale skoro unika sypialni, udał się do kąta kujków i przystąpił do konsumpcji u nich. Nikt więc nie został poszkodowany, bo mam nadzieję, że dla Lucka i Tymcia kuje coś zostawiły .
-
- Miejscowość: Białystok
- Kontakt:
Piękne opowieści !
Mam nadzieję, iż przyszli pańciowie kujków będą wiedzieć co robią i nie będą ich więzić w za małej klatce, skoro ewidentną potrzebą metrażową pataszonków jest całe mieszkanie. Oby nie było z tego męczenia zwierzaków, podyktowanego tylko chęcią posiadania świnek rasy cuy.
Mam nadzieję, iż przyszli pańciowie kujków będą wiedzieć co robią i nie będą ich więzić w za małej klatce, skoro ewidentną potrzebą metrażową pataszonków jest całe mieszkanie. Oby nie było z tego męczenia zwierzaków, podyktowanego tylko chęcią posiadania świnek rasy cuy.
- kimera
- Moderator globalny
- Kontakt:
Od pewnego czasu z Tankredem mieszka mały Ciuciurino Telesforek.
Na próbę zrobienia mu zdjęcia tak zareagował
A tu nowy portret kujki
Na próbę zrobienia mu zdjęcia tak zareagował
A tu nowy portret kujki
- sosnowa
- Kontakt:
-
- Miejscowość: Włocławek
- Kontakt:
Jacy oni przystojni