ஜ Rezydenci i reszta świty ஜ

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

sofi

Re: ★★★ Moi Showmani ★★★

Post autor: sofi »

ja pierniczę! co tam się u Ciebie dzieje?
Uprzedzałam, że Zoltar nie ma kłaków, że to goła skóra, nie ma na czym zatrzymać zębów. Miał mieszkać z Markiem, dogadywali się chyba? dobrze pamiętam? Odeta co się stało??? Czemu Zoltar ma mieć pazur amputowany? jak jego grzbiet?
odeta89

Post autor: odeta89 »

wysłałam pw Sofi ;)
zagli

Post autor: zagli »

Odeta, ja już pisałam do Cynthii - w ten weekend też mogę przetrzymać Brunkę. W następny prawdopodobnie wyjeżdżam (oby!)

Biedny golasek :( Swoją drogą to naprawdę kłopotliwe prosiaczki. Ciągle słyszę, że ktoś ma z nimi jakieś cuda. Jednak co zwyklak to zwyklak.
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

pomyśl sobie, że Twiścik będzie szczęśliwy i wdzięczny Tobie za to, że dałaś mu szansę na posiadanie klejnotów oraz kumpla :buzki:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

dortezka pisze:pomyśl sobie, że Twiścik będzie szczęśliwy i wdzięczny Tobie za to, że dałaś mu szansę na posiadanie klejnotów oraz kumpla :buzki:
Będzie nadal 100% facetem z wszystkim na swoim miejscu, na dodatek z kumplem :szczerbaty:
Odeta :pocieszacz:
A do kogo trafił Twist? Bo czuję się zagubiona? :think: Kto jest tym szczęśliwcem dzielącym z nim klatkę? :szczerbaty:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
odeta89

zagli pisze:Odeta, ja już pisałam do Cynthii - w ten weekend też mogę przetrzymać Brunkę. W następny prawdopodobnie wyjeżdżam (oby!)
Aj low ju, Zagli :buzki:
Dzima pisze: A do kogo trafił Twist? Bo czuję się zagubiona? Kto jest tym szczęśliwcem dzielącym z nim klatkę?
Twiścik trafił do jednego z najlepszych domów na świecie - pojechał do Iceberg, do naszej Stowarzyszeniowej weterynarz (u której miał stracić jajka), zamieszkał ze sparaliżowanym kumplem na Puławach, a ich znajomość zaczęła się tak "A czarnulek mu pięknie pomaga, wylizuje uszka, trąca nosem i namawia do chodzenia co jest mojemu potrzebne." cóż mogłam począć :meeting: taką znajomość zaprzepaścić swoim egoizmem i nadzieją, że łączenia się uda?
Smutno mi strasznie, normalnie chyba krytykowałabym osobę wydającą własną świnkę i czuję, że go zawiodłam, ale z drugiej strony głos rozsądku krzyczy, że to najlepsze co mogło Twista spotkać. Zawsze będzie w mojej świńskiej części serca.
Ice obiecała mi od czasu do czasu fotkę, albo informację - na pewno podzielę się ;)

Zoltar to bardzo odważna świnka, dzielnie znosi oczyszczanie rany. Paluszek wydaje mi się, że reaguje na leczenie. Jutro idziemy na kontrolę. Apetyt go nie opuszcza, nie jest też na mnie obrażony, tylko patrzy rozumnymi czarnymi oczkami.

Virtus od wczoraj jest Warszawiakiem. Jego nowy kumpel tak bardzo ucieszył się na nowego kumpla (poprzedni umarł), że przyjął go ciepło, a Virtus również zadowolony. Już nawet rozdawał buziaki nowym Dużym :love:
Jestem strasznie podekscytowana nowym mieszkaniem świńskim, które powinno do nas dotrzeć pod koniec miesiąca. Postanowiłam też poprzestać na czteroświnie na razie.
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Wiadomości od żonki: "Duża mi strzykawką taką wodę do brzucha wstrzykuje, a ja udaję że jestem fontanną z pianą..." :glowawmur: Normalnie załamuje mnie ta świnia. Już nie mogło być dobrze, elegancko wygojone, tylko jakaś kieszonka... Bo trzeba było przy szwach majstrować. Ech, Brunka
odeta89

Oj Brunia, Brunia ... A ja tu czekam i czekam. I Tango. I reszta kolegów. Będę Twoją osobistą pielęgniarką jak chcesz :P
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

dobrze czytać same dobre wiadomości.. Widzisz.. nie tylko dałaś szansę Twistowi co jego nowemu koledze! :buzki:
odeta89 pisze:Oj Brunia, Brunia ... A ja tu czekam i czekam. I Tango. I reszta kolegów. Będę Twoją osobistą pielęgniarką jak chcesz :P
ja myślę, że Tango będzie idealnym pielegniarzem :szczerbaty:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
odeta89

Nie było narkozy i zabiegu.
Zdecydowałyśmy się na pionierskie zastosowanie u świń hydrosorbu żel + hydrocoll. Zoltar na 24 godziny ma luz :tired: , chyba, że popsuje plasterek (nigdy nie widziałam, żeby tak biegał po klatce i wybiegu szybko byle plaster odpadł :szczerbaty: ).
oby pomogło :fingerscrossed:

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „In Memoriam”