Roczna świnka w ciąży!!!
Regulamin forum
Regulamin forum
1. Przed utworzeniem nowego tematu sprawdź przy pomocy wyszukiwarki czy temat był już poruszany na forum - jeśli temat już istnieje postaraj się kontynuować wątek
2. Określ rzeczowo tytuł nowego wątku - tematy w stylu: "Pomocy !!!", "Mam problem ..." utrudniają innym użytkownikom korzystanie z forum
3. Do bezpośredniego kontaktu z innymi użytkownikami używaj skrzynki prywatnych wiadomości, ewentualnie shotbox'a.
Regulamin forum
1. Przed utworzeniem nowego tematu sprawdź przy pomocy wyszukiwarki czy temat był już poruszany na forum - jeśli temat już istnieje postaraj się kontynuować wątek
2. Określ rzeczowo tytuł nowego wątku - tematy w stylu: "Pomocy !!!", "Mam problem ..." utrudniają innym użytkownikom korzystanie z forum
3. Do bezpośredniego kontaktu z innymi użytkownikami używaj skrzynki prywatnych wiadomości, ewentualnie shotbox'a.
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Re: Roczna świnka w ciąży!!!
Jeśli zachowuje się spokojnie, je, chodzi, to nie trzeba się o nią martwić. Urodzi, kiedy przyjdzie pora. Ciąża świnki trwa do 72 dni, a są takie samiczki, które czekają do ostatniego dnia.
Jeszcze nic Chyba faktycznie o tydzień pomyliliśmy datę, co oznacza, że dziś jest 67 dzień ciąży . Samiczka dobrze się czuje, więc dam jej spokój i poczekamy jeszcze do 72 dnia. Później to już nie możliwe,żeby nie urodziła, bo chłopak zamieszkał osobno.
Więc czekamy cierpliwie na szczęśliwe rozpakowanie się mamusi i małych słodziaków
Oczywiście mocno
Oczywiście mocno
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
podnoszę!Anulka1602 pisze:I co,i co????? Mamusia już się rozpakowała???
Jeszcze czekamy . Wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują, że to lada chwila. Ma bardzo powiększone sutki, pije bardzo dużo i siedzi w kącie, w którym zwykle nie siedziała. Zachowuje się spokojnie i mieli siano cały czas, więc dajemy jej spokój.
Więc nadal niecierpliwie czekamy i wszystkimi paluszkami (ludzkimi i świnkowymi) z całych sił za szczęśliwe rozpakowanie
Jejku mam nadzieję, że urodzą się tej nocy bez żadnych komplikacji i jutro zobaczysz śliczne, maleńkie i radosne pchełki informuj nas na bieżąco, a gdybyś jednak była przy porodzie, to z tego co słyszałam mama nie musi od razu karmić młodych i może dopiero po kilku godzinach (jeśli mam złe informacje to wyprowadźcie mnie z błędu kiedyś przeczytałam to na stronie o świnkach nie pamiętam jakiej)
Jesteście wszyscy kochani jesteśmy w pełnej gotowości i czekamy..