Szlachetna Paczka 2013
Moderator: porcella
Regulamin forum
1. Do działu archiwum bez zgody admina nie wolno przenosić wątków z wyjątkiem:
a. nieaktywnych/zamkniętych wątków adopcyjnych;
b. wątków związanych z akcjami, imprezami które już miały miejsce.
W innych przypadkach tematy mogą zostać skasowane bez wcześniejszego ostrzeżenia.
Wątki przenoszone do działu "Archiwum" muszą zostać zamknięte.
1. Do działu archiwum bez zgody admina nie wolno przenosić wątków z wyjątkiem:
a. nieaktywnych/zamkniętych wątków adopcyjnych;
b. wątków związanych z akcjami, imprezami które już miały miejsce.
W innych przypadkach tematy mogą zostać skasowane bez wcześniejszego ostrzeżenia.
Wątki przenoszone do działu "Archiwum" muszą zostać zamknięte.
Re: Szlachetna Paczka 2013
Znalazłam dwie pary spodni dresowych - jedne nówki, drugie w dobrym stanie, w rozmiarach 134 i 140. Mam też jeszcze u siebie karton z rzeczami używanymi, w których jest trochę fajnych rzeczy dziewczęcych w tych rozmiarach - czyli o 1-2 większych niż pożądane i bluzy, powiedzmy unisex, wyraźnie użytkowane ale też w dość dobrym stanie. Planowo ma jechać do Emmausa, ale mogę jeszcze coś z niego powyciągać, ewentualnie przerobić żeby nabrało bardziej dziewczyńskiego wyglądu
Pogrzebać?

- martu.ha
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
poza podręcznikami można pomyśleć o kilku jakichś lekturach szkolnych
Można, chociaż akurat o lektury najłatwiej w bibliotece szkolnej, więc kupować warto te, które człowiek powinien na swojej półce posiadać: np. "Dzieci z Bullerbyn" Jest sporo świetnych książek, których dziewczynka w bibliotece nie znajdzie, bo nie są lekturami (a budżet mocno ograniczony). Natomiast informacja, czy mała lubi czytać, czy nie byłaby faktycznie bardzo cenna.
Edit: tak mi właśnie przyszło do głowy, że bloki, papier kolorowy, plastelina i farby mogą się spokojnie dublować, bo idzie tego sporo w szkole (mam córkę w tym samym wieku), a są to wbrew pozorom drogie rzeczy.
Edit: tak mi właśnie przyszło do głowy, że bloki, papier kolorowy, plastelina i farby mogą się spokojnie dublować, bo idzie tego sporo w szkole (mam córkę w tym samym wieku), a są to wbrew pozorom drogie rzeczy.
-
- Miejscowość: ok. Warszawy
- Kontakt:
Pucka, a jak pieniądze, to na Twoje konto i Ty kupisz? Czy koniecznie trzeba coś kupić?
TM - Peppa, Matylda, Zosia i Rysia, Lusia, Carmen, Gloria, Rozalka, Tequila
- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
Oczywiście że możesz dać pieniądze i ja kupię jak już wszyscy dadzą co maja dać i zorientuje się czego brakuje. Dać Ci nr konta czy masz?
- pucka69
- Kontakt:
Spytałam co lubią panie czytać. Ja w księgarni z tanią książką pracuję:)lubię pisze:Można, chociaż akurat o lektury najłatwiej w bibliotece szkolnej, więc kupować warto te, które człowiek powinien na swojej półce posiadać: np. "Dzieci z Bullerbyn" Jest sporo świetnych książek, których dziewczynka w bibliotece nie znajdzie, bo nie są lekturami (a budżet mocno ograniczony). Natomiast informacja, czy mała lubi czytać, czy nie byłaby faktycznie bardzo cenna.
Oczywiście że przybory różne mogą się dublować:)
- pucka69
- Kontakt:
pogrzeb, jasne. tylko żeby były w dobrym stanie.lubię pisze:Znalazłam dwie pary spodni dresowych - jedne nówki, drugie w dobrym stanie, w rozmiarach 134 i 140. Mam też jeszcze u siebie karton z rzeczami używanymi, w których jest trochę fajnych rzeczy dziewczęcych w tych rozmiarach - czyli o 1-2 większych niż pożądane i bluzy, powiedzmy unisex, wyraźnie użytkowane ale też w dość dobrym stanie. Planowo ma jechać do Emmausa, ale mogę jeszcze coś z niego powyciągać, ewentualnie przerobić żeby nabrało bardziej dziewczyńskiego wygląduPogrzebać?
Ja mam jakieś ubrania w kartonach pochowane - powinny być na dziewczynkę dobre. Pogrzebię, na pewno coś wygrzebię - miałam to zawieźć do domu dziecka, ale skoro jest Paczka, to mogę się dorzucić. Do kiedy mam się zorganizować?
- pucka69
- Kontakt:
Przy czym moi rodzice twierdzą, że tego jest bardzo dużo... Bo to są i ubrania po mnie, i po mojej siostrze. Więc nie wiem, czy to dołączać do paczki, bo to jest ponoć kilka kartonów ubrań w dobrym stanie. Nie wiem, jak to zrobić logistycznie.