Golępachy i giglacze czyli historia (nie)całkiem normalna.

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Re: Golępachy i giglacze czyli historia (nie)całkiem normaln

Post autor: martuś »

Skoro jest aż tak źle to może warto pomyśleć nad usunięciem? Tak jak miała Tola? Też czekałam z zabiegiem do ostatniej chwili bo to niestety ryzykowne ale jak świnkę cały czas boli, nie chce jeść to nie chciałam dłużej z tym zwlekać.
Obrazek
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Post autor: Siula »

Kliszcz twierdzi, że to nic nie da... Chciałabym jeszcze przejechać się jednak do Twojego dr Krzysztofa, żeby obejrzał wszystko i powiedział co myśli.
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Docelowo ma rację ale chociaż na jakiś czas można poprawić komfort życia. Ja liczę się z tym, że za jakiś czas inne zęby też będą przerastać. Mi dr Krzysztof mówił już w październiku, że Tola ma zęba olbrzymiego i trzeba będzie go wyrwać (co niesie ze sobą ryzyko...) ale dopóki korekty pomagały to się nie zdecydowałam. Jednak przyszedł taki moment, że albo mogłam się zdecydować na zabieg albo skazać Tolę na ból i cierpienie a w konsekwencji na eutanazję. Zaryzykowałam i teraz widzę, że samopoczucie już trochę lepsze aczkolwiek ma jeszcze problemy z jedzeniem i ząb do końca nie jest usunięty więc jeszcze nie wiadomo na ile zabieg poprawi jej funkcjonowanie.

Niestety w którymś momencie trzeba będzie podjąć decyzję o skróceniu cierpienia ale oby to było jak najpóźniej... Problemy z zębami są straszne i niestety nie do wyleczenia :(
Obrazek
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

a tfu tfu..dziewczyny.. wszystko będzie dobrze! Ząbki będą korygowane ładnie i każda z Waszych panienek będzie się sama zajadała przysmakami :fingerscrossed: :buzki:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Te zęby to świnkowch mega prześladują, raz zaczniesz grzebać i koniec...przepadłaś :( Ciągle coś.
Czemu korekty nie pomagają tak na stałe? czemu takie maluchy tyle muszą wycierpieć? Nie mogę przeżyć, że świnki żyją z nami tak krótko a tyle się wycierpią.
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Post autor: Siula »

Przypominamy o sobie i już piszemy co słychać. Tosinka, bo wokół niej się nasze życie kręci głównie, lepiej. Niecały tydzień po korekcji zaczęła interesować się jedzeniem, potem próbowała podjadać co nie co. Jesteśmy już dwa tygodnie i cztery dni po ostatniej korekcji i Tosik trzyma się dzielnie. Może nie zjada tyle żeby się najadać , ale w porównaniu do minionych dwóch miesięcy gdzie nie jadła nic i już czasem ciężko było nawet ratunkową jej wciskać to jest dobrze :102: Teraz chętnie wcina ze strzykawki, bo cały czas dokarmiamy, interesuje się jedzonkiem, próbuje wszystko memlać co dostaną i domaga się jedzonka wraz z resztą stada. Strasznie mnie cieszą po tak długim, trudnym czasie nawet takie małe rzecz. Tosia po ostatnim zabiegu dostała antybiotyk przez 7 dni, może to jej pomogło, coś tam musiało jej dolegać,że wcześniej jeść nie chciała, nawet na tramalu. W przyszłym tygodniu znów trzeba będzie się umówić na korekcje, bo 3 tygodnie to u niej optymalny czas, a już zaczyna mocniej żuchwą ruszać.
Reszta dziewczyn ok, jedzą, bobczą i drą ryjki oraz odstawiają inne dziwne figury, jak gwałty i wędrówki po mieszkaniu :lol:
Z Fisiąga fajna świnia wyrosła, Misiek najodważniejsza moja, dalej przewodzi stadu, a Matylda jak zwykle się wyleguje i jest gruba jak była i w ogóle nie chce już sama z klatki wychodzić, a kiedyś łaziła za Misią, ale ta ma teraz nową kumpelę.
Dobra, zdjęcia, trochę się nazbierało:

Wypas ogródkowy:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Stoooopa :love:
Obrazek
Matyldzia już zmęczona:
Obrazek

Wybieg domowy:
Obrazek
Obrazek

Dobra Duża wystarczy, wypuść nas, chcemy do klatki:
Obrazek
Obrazek

Moje ćpunki:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Fisiąg pozuje:
Obrazek
Obrazek
Wstydzę się:
Obrazek
Jednak nie rób mi zdjęć:
Obrazek
No i pokazała mi język! :lol:
Obrazek

I inne takie:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Na koniec mały Kokosik, z którego też już ładna kuleczka ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Stopa Matyldy najlepsza! :laugh:

Super, że z Tosią lepiej :jupi: Może lato i lepsze jedzenie je tak motywuje? :102: Oby poprawa była na dłużej :fingerscrossed:

A małe ćpunki ile mają pustych strzykawek! :lol: I nawet same się częstują i wkładają strzykawki do buźki
Obrazek
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Ha ha ha ćpunki super! :rotfl: Siula bierz się za fotki do kalendarza, w tym roku temat żarcie ;)
A Matyldzia gruba jak moja Chimera
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

Ale wypasiony ten wypas ogrodowy, zazdraszczamy :102:

Chomiczydło piękne :love:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”