Wally [*] Shaggy [*] Lucky [*] Kminek i Charlie [*]

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
klaudiawally
Miejscowość: Brzeg Dolny
Kontakt:

Re: Wally [*] Shaggy i Lucky

Post autor: klaudiawally »

Tyle się dzieje, tyle nowych informacji, wracam z apteki ze sterydami dla Shaggusia i będę zaraz opisywać co dzisiaj się dowiedziałam, bo równocześnie się boję i jestem szczęśliwa :102: Byliśmy dzisiaj u doktor, która wtedy z Luckym przyjęła, więc było całkiem nowe spojrzenie na sprawę
Kminek TM - 01.04.2025 [*]
Charlie TM - 26.03.2025 [*]
Lucky TM - 03.06.2022 [*]
Shaggy TM - 31.08.2021 [*]
Wally TM - 10.04.2019 [*]
klaudiawally
Kontakt:

Shagguś ma zajęte 2/3 płuc ciężko powiedzieć co to jest konkretnie, ale normalny oddech raczej nie wróci, bo one są niepowietrzne i musi dużo energii zużyć na to żeby wypełnić je do końca, dlatego też chudnie... Zużywa o wiele więcej energii niż zdrowa świnka. Pozostała część płuc jest normalna.

Wyniki krwi się poprawiły! Stąd recepta na sterydy, bo widocznie zaczęły mu pomagać :love:

Pani doktor zaproponowała coś, co mi dało nadzieję, ale jest jeden problem. Chodzi o konsultację onkologiczną i radioterapię. Nic nie jest stracone niby, ja już wcześniej o tym myślałam, ale uznałam że może to głupie i nic nie da.

Problem w tym, że to chyba jakaś wieś w okolicach Wrocławia, a ja bez samochodu to cyrk trochę... I teraz mamy miesiąc na decyzję, bo wtedy kontrola u nas, moja mama nawet twierdzi żeby go umówić więc połowa sukcesu za nami. To się nazywa dokładnie Groblice, ale nie da się inaczej dojechać niż samochodem i nie wiem.

Zaraz będzie jak zwykle, że taki kawał jechać, znowu na świnie kasa idzie itd. więc już widzę to proszenie o podwiezienie kogoś z rodziny :levitation:
Awatar użytkownika
doma2005
Miejscowość: szczecin
Kontakt:

Post autor: doma2005 »

Może jakieś dobre dusze z forum Ciebie wspomogą, trzymam mocno kciuki :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Napisz o tym na fb SPŚM, skonsultuj koniecznie. Nigdy nie słyszałam, by stosowano u świnek radioterapię. U kogo go leczysz?
Niestety diagnoza przyczyn chudnięcia może być słuszna, mam ten sam problem ze swoją, takie oddychanie zużywa masę energii.
klaudiawally
Kontakt:

sosnowa pisze:Napisz o tym na fb SPŚM, skonsultuj koniecznie. Nigdy nie słyszałam, by stosowano u świnek radioterapię. U kogo go leczysz?
Niestety diagnoza przyczyn chudnięcia może być słuszna, mam ten sam problem ze swoją, takie oddychanie zużywa masę energii.
Teraz aż sama się zaczęłam zastanawiać, czy nie pomyliła z chemioterapią z pośpiechu. W każdym razie jeździmy do SKVet, tak to do dr Dziwaka, ale terminy pozajmowane więc u dr Stańczykowskiej byliśmy, bo kontrola już musiała być, a chodziło bardziej o RTG i morfologię tylko, onkolog wyszedł jako propozycja i sugestia przy rozmowie. Czytałam że ta przychodnia jest naprawdę dobra, także szukam ciągle informacji co i jak
klaudiawally
Kontakt:

Ustaliłyśmy, żebym przemyślała to i na kolejnej wizycie ewentualnie zacznie być szykowana próbka dla nich jakaś, na maila te wszystkie najważniejsze informacje itd.

Ogółem z desperacji aż znalazłam połączenie pociągiem do Zębic Wrocławskich i stamtąd na nogach kawałek przejść tylko i jesteśmy na miejscu, więc kolejna sprawa będzie załatwiona. Nie chcę żeby to brzmiało jakbym działała pod wpływem emocji, ale takie podstawowe rzeczy wolę mieć już w zanadrzu ogarnięte nawet jeśli do niczego nie dojdzie
klaudiawally
Kontakt:

Też myślę, żeby najpierw to skonsultować z nimi tak po prostu, jakieś dalsze kroki to inna sprawa będzie.
Na razie mamy etap zbierania informacji...
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Klaudia, dopytałam. To jest świetna lecznica i są takie możliwości leczenia. Z drugiej strony, niestety, musisz się liczyć z tym, że skoro to są tak duże zmiany, to może to być po prostu męczenie go. Miałam do czynienia kilkakrotnie z problemami płucnymi, także nowotworowymi i to nie jest sprawa prosta. Naprawdę z całego serca współczuję i trzymam kciuki, walczysz o niego jak lwica. Nie czuj się jednak winna, jeśli nie będziesz w stanie go tam wozić, nie wszystko jest możliwe, a czy to by mu pomogło też nie wiemy. Trzymam kciuki!
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Pewnie, że radioterapii można spróbować jeśli wet prowadzący tak sugeruje. Jeśli skonsultujesz jego przypadek to będziesz wiedzieć na czym stoisz i jakie są jego szanse, może nie na wyleczenie, ale na przedłużenie życia bez bólu
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
klaudiawally
Kontakt:

sosnowa pisze:Klaudia, dopytałam. To jest świetna lecznica i są takie możliwości leczenia. Z drugiej strony, niestety, musisz się liczyć z tym, że skoro to są tak duże zmiany, to może to być po prostu męczenie go. Miałam do czynienia kilkakrotnie z problemami płucnymi, także nowotworowymi i to nie jest sprawa prosta. Naprawdę z całego serca współczuję i trzymam kciuki, walczysz o niego jak lwica. Nie czuj się jednak winna, jeśli nie będziesz w stanie go tam wozić, nie wszystko jest możliwe, a czy to by mu pomogło też nie wiemy. Trzymam kciuki!
Raz tylko miałam najgorszy scenariusz w głowie i to było w styczniu jak się wszystko najbardziej zaczęło. Od tamtej pory nawet mi nie przeszło przez myśl. Wczoraj na wizycie pani mi przez chwilę nie wierzyła w to jak się zachowuje i jaki jest aktywny, bo wyniki by normalnie na coś innego wskazywały.

Chcę chociaż spróbować pojechać i skonsultować go, po tym będziemy myśleć co dalej... Shaggy ma już ok. 6 latek, a wredny jest tak samo jak od pierwszych dni u nas i tak samo zwariowany :roll:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”