Chwile miałam go na kolanach najpierw był zwinięty później do policzka się przytulił, później rozciągnął gruchając na kolanach a chwile potem zasikał mnie
✰Wojownicy Lilith✰ czteroświń(pięcio?)+kociu dwupak+tymczasy
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Lilith88
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Re: ✰Wojownicze prośki Tasman i Geronimo✰
Jasne jak tylko da radę to będą fotki ale na pewno nie wcześniej niż we wtorek, bo do tego czasu będę na tel
Chwile miałam go na kolanach najpierw był zwinięty później do policzka się przytulił, później rozciągnął gruchając na kolanach a chwile potem zasikał mnie
jak jest głaskany to się rozciąga po chwili ale jak się rękę zabiera odrazu robi się kulka w każdym razie będzie dobrze 
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Super! Niech się odstresuje i uspokoi, a będzie wszystko dobrze
Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM
- llenka
- Miejscowość: ŁÓdź
- Kontakt:
ale się cieszę!
próbuj kochana. próbuj, a na pewno się opłaci, i cierpliwości trzeba dużo - dasz radę
próbuj kochana. próbuj, a na pewno się opłaci, i cierpliwości trzeba dużo - dasz radę
moje futrzasta Cysia zaprasza na jej kątek internetów
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=3544
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=3544
-
tuttifrutti
Ooooooo! Jest Węgielek!!!!! Ale się cieszę! Pewnie bedziesz łączyć jutro. Daj znać jak poszlo i czekamy na focie 
- Lilith88
- Kontakt:
Jutro miało być łączenie jak tylko przyjade do domu ale chyba się odwlecze..
Napisałam po odbiorze do paprykarz ( szczecińskiej koordynatorki SPŚM), bo stan prosiaka pozostawiał wiele do życzenia.. Chłopak był brudny zatłuszczony i miał strasznie długie pazury a do tego łuszczył się i gubił tonę sierści a ja się bałam że zarazi czymś moich chłopaków. Paprykarz super dziewczyna zaprosiła mnie na koszt SPŚM do kliniki weterynaryjnej w której pracuje i jestesmy już z świnkiem po przeglądzie. Węgielek ma stan zapalny gruczołu łojowego na co dostaliśmy maść i szampon (szampon też ma pomoc pozbyć się łupieżu), pazurki zostały obcięte, dupka podgolona. Prosiaczek dostał też witaminki bo pani weterynarz stwierdziła że stan sierść i skóry jest spowodowany złym odżywianiem. Na całe szczęście nie ma żadnych pasożytów czy choćby łuszczycy
Paprykarz bardzo była zawiedziona dziewczyna która była jego DT i dane z lecznicy o stanie prosiaka i zaniedbaniu w DT trafia oczywiście do kierownictwa SPŚM za co jestem wdzięczna.
Węgielka jutro będę doprowadzać do porządku, umyjemy, wyczeszemy się i nasmarujemy maścią a karmę już ma porządna
u moich rodziców na kapiel świniaka jest za chłodno i dlatego czekamy do jutra aż będziemy w domu
a dopiero później będziemy się łączyć choc tez mam co do tego obawy.. Świnek miał być łagodny a to testosteron chodzący.. Ale mam nadzieje, że jednak da radę.
Napisałam po odbiorze do paprykarz ( szczecińskiej koordynatorki SPŚM), bo stan prosiaka pozostawiał wiele do życzenia.. Chłopak był brudny zatłuszczony i miał strasznie długie pazury a do tego łuszczył się i gubił tonę sierści a ja się bałam że zarazi czymś moich chłopaków. Paprykarz super dziewczyna zaprosiła mnie na koszt SPŚM do kliniki weterynaryjnej w której pracuje i jestesmy już z świnkiem po przeglądzie. Węgielek ma stan zapalny gruczołu łojowego na co dostaliśmy maść i szampon (szampon też ma pomoc pozbyć się łupieżu), pazurki zostały obcięte, dupka podgolona. Prosiaczek dostał też witaminki bo pani weterynarz stwierdziła że stan sierść i skóry jest spowodowany złym odżywianiem. Na całe szczęście nie ma żadnych pasożytów czy choćby łuszczycy
Paprykarz bardzo była zawiedziona dziewczyna która była jego DT i dane z lecznicy o stanie prosiaka i zaniedbaniu w DT trafia oczywiście do kierownictwa SPŚM za co jestem wdzięczna.
Węgielka jutro będę doprowadzać do porządku, umyjemy, wyczeszemy się i nasmarujemy maścią a karmę już ma porządna
-
tuttifrutti
O jeeeeej... Jakie przygody! Biedny wegielek, wymiziaj go ode mnie
Co to za dt jak z wegielka takiego brudaska zrobili. Z tym gruczolem to u mojego Freda tez cos nie tak wlasnie dzis znowu do weterynarza idziemy. Przepraszam za brak polskich znakow ale przez najblizsze dni korzystam z telefonu i troche nieogarniam.
- Dzima
- Kontakt:
A umowy jeszcze nie podpisywałaś? To może zostań jego DT jak okaże się "groźny" dla chłopców.Lilith88 pisze:Świnek miał być łagodny a to testosteron chodzący.. Ale mam nadzieje, że jednak da radę.
Nie tak miało być
Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM
- Lilith88
- Kontakt:
Tasiek mocno znaczy itp i wydziela też dużo tłuszczu z gruczołu ale czyszczę mu to a Węgielek no cóż wygląda jakby nikt go nigdy nie wymył.. Podróż mi się przesunęła i dopiero jadę do domu Węgiel tak smrodzi ze zaczynam żałować że go nie wykąpałam u rodziców ale tam naprawdę się bałam bo u nich zimno.. No i jak sama najpierw nie padnę to ludzie w pociągu mnie zatłuką jak się zorientują co jest źródłem "zapaszku".. 
Dzima umowę podpisałam odrazu bo nie wiedziałam w jakim jest stanie. Umówiłam się na odbiór świnki w centrum handlowym i nie chciałam go męczyć publicznie żeby go nie stresować Ewelina przełożyła mi go tylko do mojego transportera opatuliłam go i szybciutko do domu żeby nie marzł.. Zaczęłam go oglądać dopiero dokładnie jak się odstresował no i się okazało że jest jak jest. Chłopaków mi nie ma czym na szczęście zarazić, bo tak jak pisałam paprykarz zaprosiła mnie na kontrole na koszt SPŚM i ma tylko zapalenie gruczołu i w złej kondycji skórę i sierść bo był źle odżywiany. Masz rację nie tak miało być ale lepiej że trafił do mnie teraz bo kto wie co by było jakby dłużej został w swoim DT.. Dziewczyna miała swojego prosiaka którym bardzo dobrze się opiekowała nikt nie mógł przypuszczać, że nie będzie dobrym DT..
Dzima umowę podpisałam odrazu bo nie wiedziałam w jakim jest stanie. Umówiłam się na odbiór świnki w centrum handlowym i nie chciałam go męczyć publicznie żeby go nie stresować Ewelina przełożyła mi go tylko do mojego transportera opatuliłam go i szybciutko do domu żeby nie marzł.. Zaczęłam go oglądać dopiero dokładnie jak się odstresował no i się okazało że jest jak jest. Chłopaków mi nie ma czym na szczęście zarazić, bo tak jak pisałam paprykarz zaprosiła mnie na kontrole na koszt SPŚM i ma tylko zapalenie gruczołu i w złej kondycji skórę i sierść bo był źle odżywiany. Masz rację nie tak miało być ale lepiej że trafił do mnie teraz bo kto wie co by było jakby dłużej został w swoim DT.. Dziewczyna miała swojego prosiaka którym bardzo dobrze się opiekowała nikt nie mógł przypuszczać, że nie będzie dobrym DT..
- Dzima
- Kontakt:
Głupio mi, bo u ciebie mówiłam, że to spokojny prosiak- ale takie miałam info.
A okazuje się inaczej.
Oby się dogadał z którymś z panów (Gero
- hmmm dawno zdjęć nie było)
Mam nadzieję, że się nie zrazisz do kolejnych (
)adopcji.
Oby się dogadał z którymś z panów (Gero
Pyrka
Za TM
Za TM
- Lilith88
- Kontakt:
Wiem że takie były informację bo ja też pierwsze co jak go wypatrzyłam to pytalam jak z innymi samcami i Ewelina w jego wątku odpisała że spokojny, no ale liczę na to że to ja się mylę i będzie ok
i nie, nie zraziłam się do adopcji ani do SPŚM, jedna nieodpowiedzialna osoba nie może wpływać na opinie o całym stowarzyszeniu i tym wszystkim co robi ono dobrego, o!