Świnkowe życie Pieszczocha [*] i Alvina [*] oraz Dastiego

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
Assia_B

Re: Pieszczoch oczekuje Alvina :)

Post autor: Assia_B »

Szkoda tylko, ze transport dla Alvinka jest w terminie kiedy nas nie ma w domu :( Eh.. Dlaczego akurat tak musiało się złożyć :(
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Naprawdę nie możesz kogoś poprosić o odebranie go? Przecież ktoś się zajmuje Pieszczochem - czy zabieracie go ze sobą? Szkoda... nie wiem, kiedy się trafi nastepna okazja.
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Assia_B

Porcella wysłałam Ci wiadomość. Spróbuję jeszcze coś wymyślić, ale to niestety nie jest takie łatwe :(

Eh... Pieszczoch jest chory... Jak wiecie od dłuższego czasu się drapie.. Byliśmy u dwóch wetów, dostawał różne porady i leki. Niestety nic nie pomagało. Postanowiłam wziąć sprawy w swoje ręce, bo dodatkowo jego kupki robiły się coraz bardziej dziwne.. Wczoraj oddałam jego bobki do badań w SmarVecie i wieczorem zadzwoniła Pani, że wykryli pasożyty i z rana zrobią jeszcze dodatkowe badania... Oby w końcu wszystko się wyjaśniło :fingerscrossed:

EDIT: Malucha prawdopodobnie odbiorą moi rodzice :D
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

@Assia, halo, dlaczego nic nie mówiłas wcześniej? Jakie pasożyty?
No, przepraszam Cię, ale w tej sytuacji musimy poczekać, aż Pieszczoch wydobrzeje. No i wszystkie świńskie sprzęty musisz wyczyścić, wyprać, wydezynfekować. Jest z tym sporo roboty...
Assia_B

Dowiedziałam się wczoraj wieczorem... I jeszcze nie mam ostatecznych wyników, czekam na telefon. Wcześniej weterynarze mówili, że to może być uczulenie na trociny, na siano..

Dla Alvina mam osobną klatkę, więc dopóki Pieszczoch nie wydobrzeje mogą spokojnie mieszkać oddzielnie...
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

To czekam na informację, co to za paskudztwo się przypętało i jakie leczenie, bo w zależności od rodzaju pasożytów izolacja jest mniej lub bardziej ścisła itd. Oby to nie było nic poważnego (myślę o jakiś nicieniach, bo te się źle leczą).
Assia_B

Też mam taką nadzieję... Dzwoniłam do weterynarza, ale jeszcze nie zrobili badań i mam przedzwonić później... Dzisiaj będą do wieczora...
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Spokojnie, zwłaszcza latem świnki łatwo łapią różne paskudztwa. Na szczęście zwykle sie dobrze leczą. :fingerscrossed:
Assia_B

Mam nadzieję, że wszystko się uda i z transportem i z leczeniem.

Moi rodzice powiedzieli, że odbiorą Alvinka z ustalonego miejsca w Katowicach w czwartek wieczorem :) Będzie u rodziców w "swojej" klatce, a Pieszczoch będzie albo te 3 dni w transporterze albo zabierzemy go ze sobą, zależy jak to z tymi pasożytami będzie...
ANYA

Post autor: ANYA »

Asia 3 dni w transporterze? :o
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”