Teddy Noora (Viva! Gryzonie) i Kari Black (SPŚM)
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Chryzantem
- Miejscowość: Katowice
- Kontakt:
Re: Tosia Kruszynka, Lomi i Margaret
Zosia ma tłuszczaka(kaszaka?) na brzuszku, ale od dobrych dwóch lat w ogóle nie rośnie więc dałam jej spokój z tym na razie
- Gorgofone
- Miejscowość: Pruszków
- Kontakt:
W przypadku któregokolwiek mojego zwierzęcia, niezależnie od gatunku, nigdy nie miałam problemu z tłuszczakami, dzięki Bogu. Bardziej smuci mnie ich obecność, bo to jakiś kamień milowy w życiu: dotąd była "młoda", teraz jest już "stara"
.
Obejrzałam przed chwilą ucho Hootie, wrzucam fotkę:

Przepraszam za oświetlenie, salon znajduje się na zachód i zawsze wszystko z rana wychodzi takie kosmiczne
.
Rana jest sucha, opuchlizna mała. Nie zauważyłam ropy, ani osocza. W poniedziałek i w środę nie mam transportu, we wtorek nie ma dr Toborek, więc chyba dopiero na czwartek będę mogła poprosić o obejrzenie Hootie. Może dziwna jestem, ale nawet głupie krostki chcę pokazać specjaliście.
Chryzantem, kiedy Ty sypiasz? :p

Obejrzałam przed chwilą ucho Hootie, wrzucam fotkę:

Przepraszam za oświetlenie, salon znajduje się na zachód i zawsze wszystko z rana wychodzi takie kosmiczne

Rana jest sucha, opuchlizna mała. Nie zauważyłam ropy, ani osocza. W poniedziałek i w środę nie mam transportu, we wtorek nie ma dr Toborek, więc chyba dopiero na czwartek będę mogła poprosić o obejrzenie Hootie. Może dziwna jestem, ale nawet głupie krostki chcę pokazać specjaliście.
Chryzantem, kiedy Ty sypiasz? :p
<3 Teddy Noora i Kari Black <3 Za TM: Susan Sto Helit, Kapitan Morgan, Sułtanka Churrem, Hollywood Hootspig, Ser Pigletius, Zyzia Tłuścioszek, Pisia Gągolina
- Chryzantem
- Kontakt:
kiedy mi mózg pozwoli 
pewnie, lepiej pokazać. Klara ma kaszaka na tyłku, coś kaszako-podobnego tylko wielkiego miała na grzbiecie, ale jej pękło i i wyczyściłam to, póki co jest tylko dziura ale się nie babrze. i chyba jeszcze na boku ma coś. ona cała jest taka syfiasta, ale w ogóle jej to nie przeszkadza w byciu małą jedzą

pewnie, lepiej pokazać. Klara ma kaszaka na tyłku, coś kaszako-podobnego tylko wielkiego miała na grzbiecie, ale jej pękło i i wyczyściłam to, póki co jest tylko dziura ale się nie babrze. i chyba jeszcze na boku ma coś. ona cała jest taka syfiasta, ale w ogóle jej to nie przeszkadza w byciu małą jedzą

- Gorgofone
- Kontakt:
<3 Teddy Noora i Kari Black <3 Za TM: Susan Sto Helit, Kapitan Morgan, Sułtanka Churrem, Hollywood Hootspig, Ser Pigletius, Zyzia Tłuścioszek, Pisia Gągolina
- Kropcia
- Kontakt:
Masz z tymi prosiakami przeboje.... Trzymam kciuki żeby wszystko szybko i ładnie się wygoiło 

TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)
- Gorgofone
- Kontakt:
Byliśmy z Zyzią u okulisty. W porównaniu z zeszłym rokiem złogi wapienne nie są większe, a kryształki w oczach nie zwiększyły swojej liczby. Ciśnienie gałek ocznych w normie (lewa 19, prawa 20). Zapalenie i przekrwione oczka, ale to do zaleczenia w ciągu miesiąca. Pacjentka wzorowa, nawet nie ruszała głową podczas badania.
Natomiast przypadek Maksi jest beznadziejny, co najwyżej możemy obciąć nitkę wystającą ze źrenicy i mieć nadzieję, że oczko się nie spruje
.
Uwielbiam doktor Buczek
.
Natomiast przypadek Maksi jest beznadziejny, co najwyżej możemy obciąć nitkę wystającą ze źrenicy i mieć nadzieję, że oczko się nie spruje

Uwielbiam doktor Buczek

- Gorgofone
- Kontakt:
Zrobiłam Ziętka, dosypałam karmy do miski, wstawiłam na poziom Hootie. Zyzia od razu się dorwała. Hootie, która (w odróżnieniu od Sułtanki) szaleje za Ziętkiem, podeszła do Zyzi mrucząc.
Zyzia: <je>.
Hootie: <gryzie ją w tyłek>.
Zyzia <je>.
Zyzia <je>.
Hootie: <napiera na nią całym ciężarem>.
Zyzia <je>.
Hootie: Kur... <poszła wcinać sianko>.
Mnisi tybetańscy mogliby uczyć się od Zyzi opanowania
.
Zyzia <je>.
Zyzia <je>.
Zyzia <je>.
Hootie: Kur... <poszła wcinać sianko>.
Mnisi tybetańscy mogliby uczyć się od Zyzi opanowania

- Chryzantem
- Kontakt:
a co się ma przejmować, że jakiś natręt się dobiera jak miska pełna żarcia 

- Gorgofone
- Kontakt:
Exactly <3
Zastanawia mnie tylko ta dziwna hierarchia. Nie mam wątpliwości, że Hootie rządzi, a pokojowo nastawiona do życia Zyzia jest dziewczynką do bicia dla pozostałych. Jednocześnie dziewczyny nie potrafią od niej niczego wyegzekwować, a Zyzia potrafi je okraść - ostatnio gdy tak zrobiła Hootie, ta po prostu stanęła jak wryta i nic. Szok i niedowierzanie.
Czy to kwestia wieku Zyzi? Czy też może hierarchia to mit, a prośki po prostu współżyją ze sobą mniej lub bardziej asertywnie jak ludzie?
Zastanawia mnie tylko ta dziwna hierarchia. Nie mam wątpliwości, że Hootie rządzi, a pokojowo nastawiona do życia Zyzia jest dziewczynką do bicia dla pozostałych. Jednocześnie dziewczyny nie potrafią od niej niczego wyegzekwować, a Zyzia potrafi je okraść - ostatnio gdy tak zrobiła Hootie, ta po prostu stanęła jak wryta i nic. Szok i niedowierzanie.
Czy to kwestia wieku Zyzi? Czy też może hierarchia to mit, a prośki po prostu współżyją ze sobą mniej lub bardziej asertywnie jak ludzie?
- Chryzantem
- Kontakt:
może Zyzia wie kiedy trzeba dać "ciała" a kiedy trzeba się postawić. doświadczona życiowo świnka nie traci energii na zbędne kłótnie, ona poczeka i odgryzie się w najmniej oczekiwanym momencie