Toffi & Duduś [*]

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DanBea
Miejscowość: Katowice
Kontakt:

Re: Trójpak: Duduś, Alfik, Albert

Post autor: DanBea »

Podaj mi nazwę tej maści, zapytam mojego weta co myśli o takim leczeniu, tym bardziej, że moja świnka ma problem z łapkami :(
Z góry dziękuję za pomoc :buzki:
Obrazek
kleymore
Miejscowość: Zabrze
Kontakt:

Post autor: kleymore »

To maść AVENOC, łagodzi ból i obrzęki. Dodatkowo mamy maść pięciornikową złożoną - o działaniu ściągającym i przeciwzapalnym, jeden ze składników to wazelina i maść cynkowa oraz Dolgit krem działający tak samo, ale nim nie smaruje bo jest na bazie ibuprofenu. Przez maść na hemoroidy obrzęk z dołu łapki schodzi, a popękana poduszka już jest normalna :?

A i moczymy w Rivanolu, ale on bardzo rozmacza stópkę i poduszka nieładnie wygląda, po maści na hemoroidy znowu jest ładna i bez zadziorów. Musimy odstawić Rivanol.
Awatar użytkownika
awa39
Miejscowość: Bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: awa39 »

Trzymam kciuki za łapkę Albercika a jak Duduś?
kleymore
Kontakt:

Duduś przestał już charczeć, polubił łysego bo ciągle się z nim grzeje :roll: To już jest inny Duduś :lol: A Alf zachowuje się jak ojciec, ciągle liże Albercika. Nie próbuje na niego wskoczyć, ale lubi sobie podlizać, a to łepek, a to nóżkę, a potem leci i wskakuje na Dudusia :shock: Albercik już zaczyna śmigać na nóżce, wydaje mi się, że opuchlizna zmalała bo już nie jest przykryta połowa paznokcia.

Dzisiaj musiałam ratować peniska Alfa, weszły mi włosy pod skórkę i wychyliło mu się prącie, więc jak chodził to ocierał nim po kocyku, a potem biegał i wszystkich chciał molestować.
Awatar użytkownika
Panna Fiu Fiu
Administrator
Miejscowość: Chorzów
Kontakt:

Post autor: Panna Fiu Fiu »

Czyli to jednak nie alergia na siano?
Obrazek
kleymore
Kontakt:

Ciężko stwierdzić, czy alergia bo wszystko zostało zmienione w klatce, do tego miał antybiotyk. W każdym razie już jest dobrze :fingerscrossed: Dostaliśmy zapas siana aż do wiosny :yahoo:
kleymore
Kontakt:

Duduś prawdopodobnie choruje na zespół wątrobowo-płucny... :sadness: :sadness: :sadness:
Ostatnio zmieniony 20 mar 2014, 16:27 przez kleymore, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

:shock: i od tego charczał?
przykro mi strasznie :pocieszacz: Dudusiu, trzymaj się :fingerscrossed: :love:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
kleymore
Kontakt:

Tak, właśnie przestał charczeć tak głośno, ale w spoczynku bądź przy spaniu charczy. Byłam u weterynarza i na podstawie obserwacji i małego badania stwierdził tą chorobę. Teraz weszłam na wikipedię i doczytałam się "duszność wysiłkowa albo spoczynkowa (...) z charakterystycznym platypnöe – nasileniem duszności w pozycji stojącej lub siedzącej i zmniejszeniem w pozycji leżącej". Miejmy nadzieję, że mój synuś jeszcze długo będzie z nami na tym świecie :sadness: :sadness: :sadness:

Duduś dodatkowo może mieć raka wątroby (ten guz, o którym pisałam wcześniej być może od nabrzmiałej śledziony lub uszkodzonej wątroby..) :sadness: :sadness: :sadness:
Ann

Post autor: Ann »

O matko... :sadness: i co teraz, będzie miał operację..? Czemu takie choroby się łapią takich małych stworzonek :sadness: Trzymaj się kleymore :pocieszacz:
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”