Solik[*] Mroku[*] Szedar [*]

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Beatrice
Miejscowość: Lublin
Kontakt:

Re: Mroku- do adopcji wirtualnej [Sztum]+ Solik ___Szedar-DS

Post autor: Beatrice »

Boże,ale się biedactwo zestresowało! Najważniejsze żeby było zdrowe i przybierało na wadze! :D :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Moje świnki - Belinda i Pernilla :
Obrazek
oraz mopsik Bella
Pamięci ukochanego Icunia i poprzedzającej go Wielkiej Czwórki...
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Post autor: silje »

Mroku całym sobą dzękuje tajemniczemu Mikołajowi za świąteczną paczkę! :buzki:
Zdjęcia wkrótce.

Na kontroli z zębami byliśmy 18 stycznia. Wada nie za wielka, ale jednak sprawia chłopakowi dyskomfort. Waga trzyma się w granicach 790g, czyli nie za bogato. Bardzo chętnie wciąga karmę ratunkową ze strzykawki, zdarza mu się jednak grzebać w suchej karmie. Z warzyw aktualnie pasuje najlepiej brokuł i jabłko. Jakoś leci.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +18 w DT
Awatar użytkownika
Beatrice
Kontakt:

Przypominamy o naszej propozycji karm ratunkowych dla Mroczka i Rudiego.
Choć,oczywiście ,życzymy apetytu na świeżonkę!Całuski dla chłopaczków! :buzki:
Obrazek
oraz mopsik Bella
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Beatrice- jak będziesz miała ochotę im taką karmę sprezentować, to czemu nie? Przygarniemy :)
Na szczęście nie potrzebują jej non stop, ale z przerwami. W każdym razie na pewno zjedzą.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +18 w DT
Awatar użytkownika
Beatrice
Kontakt:

Silje,w takim razie umówmy się na początek lutego,ok?Tylko znów musisz mi przesłać adres,I'm sorry...
Obrazek
oraz mopsik Bella
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dziękujemy! :buzki:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Wczoraj jechałam na cito z Mrokiem do weta, bo wydał mi się dziwny, na twarzy niesymetryczny, do tego pogorszył mu się apetyt. Idzie weekend, nie chciałam czekać do poniedziałku. Zapaliła mi się czerwona lampka, bo bardzo podobnie wyglądał przy okazji ropnia okołozębowego, choć na razie objaw ten nie był aż tak ewidentny. Okazało się, że póki co mamy stan zapalny i najprawdopodobniej wytworzy się ropień, ale jest dopiero w fazie organizowania się. Dr mówi, że musi trochę dojrzeć, by wiedziała, w którym miejscu zrobić wyszycie.
Nie jest to wznowa ropnia sprzed kilku miesięcy, bo niestety zmiana jest tym razem z prawej strony :glowawmur:
Jesteśmy umówieni na wtorek (6.02), pewnie do te pory będzie ropień jak byk, bo Mroku już wczoraj wieczorem siedział taki bidny.. I znowu czekają go oczyszczania, płukania itd.. Będziemy robić RTG, by sprawdzić, co się w korzeniach dzieje, obawiam się jednak, że mamy spore przerosty.. Strasznie biedy jest Mrokuś przez te swoje nieszczęsne zęby. Ciągle coś..
Awatar użytkownika
lionblau
Miejscowość: Kraków
Kontakt:

Post autor: lionblau »

Biedny ten Mrokuś ciągle coś z zębami, ale niestety problemy stomatologiczne to taki dość specyficzny problem co ciągnie się przez lata i może się w każdej chwili odnowić. Nawroty są częste. Liczę, że nie będzie ropnia :( Trzymam kciuki by trochę stan zdrowia sie poprawił !

U mnie też odnowiło się zwichnięcie stawu żuchwowego u Rudego, nawet przy dokarmianiu waga mi spadła do 640g :( ale panicznie bojąc się ropnia dr Baran polecił mi Dental Fresh by dodawać do wody i na razie skutkuje.
Awatar użytkownika
Beatrice
Kontakt:

Ojej, biedny Mroku!Oczywiście czekamy na wyniki.Strasznie,że to powraca,ale i tak chyba lepiej niż coś innego...Tym bardziej, może zamówimy karmę ratunkową? Daj znać Reniu na Pw. Ściskamy mocno kciuki za zdrówko! :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: :buzki:
Obrazek
oraz mopsik Bella
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Beatrice,napisałam PW.

Lionblau- trzymam kciuki za Twojego Rudego! Nie sądzę, by Dental Fresh pomógł Mrokowi, bo przyczyną powstawania ropni u niego są przerastające korzenie zębowe. Stan zapalny powstaje niejako od środka.
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”