Świnka Meggi - obecnie Mela (*)

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

Awatar użytkownika
pucka69
Wiceprezes ds. finansowych
Miejscowość: Warszawa - Ursynów
Kontakt:

Re: Świnka Meggi - obecnie Mela :)

Post autor: pucka69 »

Napisałam do dr Karoliny co Melkę u mnie leczyła, może coś wymyśli.
Obrazek
joasior

Post autor: joasior »

Zęby sprawdzone dwa razy. Są ok. Chyba, że jakiś ropień pod zębem się robi, niewidoczny dla oka. :idontknow: Ale to by chyba wyszło na rtg?
Krwi nie udało się pobrać. Ale będziemy próbować znowu. W w-wie była dokładnie przebadana i krew też była (3 miesiące temu) i wyszło ok.
A nowotwór by wyszedł na rtg?
Dzięki Pucko. Bo ja już nie wiem co robić. :sadness:
A to taka kochana świnka. Miałam ją łączyć jak pęcherz i płucka wyleczymy z moją Matylką ale w tej sytuacji nie zaryzykuję bo nie wiem co jej jest. A gdyby tfu tfu tfu (odpukać w niemalowane) nie udało się jej wyleczyć to Matylkę czekałoby ponowne łączenie z dziewczynami, a Tolka jest dominująca i nie wiem czy poszłoby tak łatwo.
Awatar użytkownika
pucka69
Kontakt:

Dr Karolina mówi żeby najlepiej podesłali całą kartę leczenia, może być na mój mail pucka69@gmail.com. I żebyś bobki wysłała do dr Jończyka, do nas, do Kajmana. Wysyłam Ci sms z tym, co mi napisała dr Karolina.
Obrazek
joasior

Post autor: joasior »

No już wiem o co chodzi z Kajmanem. Najpierw smsa odczytałam. ;)
A ten dr Jończyk jakieś specjalne badania robi?
Co do karty to zapytam jak pójdę na kontrole w poniedziałek. Dr Iza zawsze coś tam pisze w kompie po wizycie ale nie wiem na ile to jest szczegółowe. Jak nie to zapytam choć o to jakie to lekarstwo podawałam jej w zeszłym tygodniu i jak się nazywa to na wątrobę co od poniedziałku bierze. No i mogę też poprosić o ostatnie wyniki moczu, choć chyba nie w tym problem leży.
Awatar użytkownika
pucka69
Kontakt:

No, on się specjalizuje w takich badaniach, robił bezpłatnie różnym gryzoniem, my też wysyłaliśmy. A nie możesz zadzwonić. żeby wysłali opisy?
Obrazek
Awatar użytkownika
Lidka1
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Lidka1 »

Dopiszę jeszcze do tego, co Odeta podpowiadała - przy okazji badania krwi mogłabyś jeszcze sprawdzić enzymy trzustkowe, bo jak sami doświadczyliśmy - różne rzeczy, a zwłaszcza stres mogą też doprowadzić do zapalenia trzustki - to jest coś, czego niestety właściwie nie widać, raczej zwyczajowo się nie bada, a objawem są też fatalne boby, spadek wagi itp. (nasz przypadek opisałam w chorobach). W wynikach badań u naszego prosia były podwyższone leukocyty i enzymy trzustkowe teoretycznie w normie, ale w jej górnej granicy.
Awatar użytkownika
pucka69
Kontakt:

>Koleżanka chciałaby zrobić u Was badanie kału śwince morskiej, jest z
>innego miasta. Oczywiście bobki przyśle, natomiast jak sprawa płatności?
>może podalibyście Państwo po prostu nr konta bankowego i ona by wpłaciła?
>Ewentualnie - proszę zaproponować inne rozwiązanie.
>Dlaczego u Was badanie? Bo zdaje się że dr Karolina, która kiedyś świnkę
>leczyła wierzy tylko w badania wykonane przez dr Dawida ;)
>Pozdrawiam
>Małgorzata Biedrzycka
Witam,
Możemy podać Pani nr konta bankowego, jednak wówczas możemy wystawić jedynie
fakturę imienną.
Potrzebne będą nam do tego wszystkie dane, łącznie z numerem NIP.
Na konto trzeba będzie dokonać przedpłaty.
Jeśli się Pani zdecyduje na taką formę, proszę dać znać i wówczas podamy nr
konta do przedpłaty.

Pozdrawiam
lek. wet. Dawid Jańczak
Gabinet Weterynaryjny Kajman
kajman@vet-kajman.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
bziki2
Miejscowość: kraków
Kontakt:

Post autor: bziki2 »

Z tą trzustką to bardzo prawdopodobne bo coś takiego spotkało naszą Grypsię. W lecie miała usuwanego siekacza i potem długie leczenie utrudnione infekcją bakteri ktore zaległy się w pustym zębodole. Długo były też problemy z jedzeniem, stopniowa utrata wagi(970g - 819 - 712 - 755 teraz) z rozwolnieniami i układem pokarmowym - antybiotyki , biolapis , kasztanowiec (proszek przeciwbiegunkowy) do karmy ratunkowej, diarsanyl (pasta/mieszanka paszowa redukująca zaburzenia wchłaniania jelitowego). Ostatecznie dało się to opanować, kupki się poprawiły ale prawdopodobnie jest niewydolność trzustki i problem z wchłanianiem pokarmu. Dlatego dożywotnio biedactwo ma dokarmianie 2-3 x dobę Herbi Care Plus z dodatkiem leku Kreon Travix - to mieszanina enzymów trawiennych ułatwia trawienie i przyswajanie pokarmów przy niewydolności trzustki. Grypsi to pomaga, od dłuższego czasu odzyskała apetyt i sama też je. Dużo napisałem ale mam nadzieję że coś będzie pomocne Twojej śwince :fingerscrossed: . Pozdrawiam. Rysiek.
ANYA

Post autor: ANYA »

Skoro swinka ma cysty to moze ta biegunka stad sie bierze? Mi kiedys wet powiedzial, ze wlasnie biegunka pojawia sie wtedy kiedy organizm sobie z czyms nie radzi i nie musi byc to problem z jelitami, bo moze oznaczac cokolwiek. To jest poprostu system obbronny u swinek. Mozesz zielone podawac bo podejrzewam, ze te miekkie kupki to oznaka ze cos innego niz problem z jelitami sie dzieje w Meggi organizmie. Zapytaj sie weta czy te cysty moga miec wplyw na bobki. Moze tez byc zupelnie inny problem np watroba, trzustka itp
kapuszek

Post autor: kapuszek »

A kandidioza po antybiotykowa wykluczona?
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”