Żurek *16.12.18. Alfik *10.12.15. Miecio i pieski
Moderator: pastuszek
					Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
	Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
Re: ukryty Alfredzik przyczajony Żurek
Z wiosennym szczypiorkiem...znaczy trawką  

Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami

- Asita
- Kontakt:
Ha! Mama właśnie mi dała znać, że odebrała żarełko i inne takie świnkowe zamówionko z hipcia. Napisała: jeden wielki karton i 26kg siana, teraz możemy kupić konia albo krówkę jakąś i starczy dla wszystkich... 

- Kaoru22
- Miejscowość: Kalisz/Toruń
- Kontakt:
Poszperałam na hipciu i chyba zrobię zamówienie   Asita - jaką karmę jedzą Twoi panowie? Kupiłam moim ostatnio VL CC i w ogóle nie ruszyli
 Asita - jaką karmę jedzą Twoi panowie? Kupiłam moim ostatnio VL CC i w ogóle nie ruszyli  

Asita - jaką karmę jedzą Twoi panowie? Kupiłam moim ostatnio VL CC i w ogóle nie ruszyli
Kawalerów trzech  http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=635
Vituś i Dieguś na zawsze w moim sercu

- Lilith88
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Moi CC też na początku nie ruszali ale później się do niej przekonali i teraz jest ich ulubioną.
Zakupy zacne

Zakupy zacne

- Asita
- Kontakt:
A to zołzaki jedne...  

Moje CC wcinają i z miski i z ręki... Jedzą też oczywiście Cavia nature, ale to im daję tylko od wielkiego święta. A poza tym beaphar care + i trovet (nie szaleją za tym, ale widziałam, że podjadają na szczęście też). Z suchych granulek nic więcej. Te 3 wydają mi się najbardziej naturalne i mają najwięcej tego, co uważam, że moim miśkom jest potrzebne i najmniej tego, co uważam, że moim miśkom jest niewskazane...

Moje CC wcinają i z miski i z ręki... Jedzą też oczywiście Cavia nature, ale to im daję tylko od wielkiego święta. A poza tym beaphar care + i trovet (nie szaleją za tym, ale widziałam, że podjadają na szczęście też). Z suchych granulek nic więcej. Te 3 wydają mi się najbardziej naturalne i mają najwięcej tego, co uważam, że moim miśkom jest potrzebne i najmniej tego, co uważam, że moim miśkom jest niewskazane...

- Kaoru22
- Miejscowość: Kalisz/Toruń
- Kontakt:
Moje są wybredne i jadłyby tylko CN... Przez całą paczkę CC się nie przekonali. A Pucio to już w ogóle jest najlepszy bo karmy wcale nie je  

Kawalerów trzech  http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=635

- Lilith88
- Kontakt:
U mnie była najpierw jakaś karma dla maluchów z vitakraft emotion chyba, później VL crispy muesli ale bardzo wybiórczo ją jedli, później VL CN, już ładniej schodziła a później CC do której się chwile przekonywali i na pewno więcej niż paczka zeszła na to przekonywanie, teraz CN przebierają czego kiedyś nie robili a CC jedzą jakby to jakiś przysmak był a nie zwykła karma ale jak za długo mają tylko CC to im się nudzi i dlatego im daję na zmianę z CN lub mieszam obie. Próbowałam oprócz tego Beaphar Nature ale spróbowali tylko i nie tknęli więcej a teraz mam Burgess i to jest największa porażka, pierwszego dnia wylizali miski a później przestali ruszać.. wykopują ją z miski albo przesiewają jak kopciuszek, że tylko Burgess zostaje a CN lub CC wybrane do okruszka  Chyba jeszcze spróbuje Trovet, bo choć droga to są małe paczuszki 270g, więc nie będzie szkoda jak nie zjedzą a ponoć świnkom smakuje i jest zdrowsza od reszty i w dodatku super ząbki ściera ale to będzie ostatnia próba czegoś innego niż CC czy CN.
 Chyba jeszcze spróbuje Trovet, bo choć droga to są małe paczuszki 270g, więc nie będzie szkoda jak nie zjedzą a ponoć świnkom smakuje i jest zdrowsza od reszty i w dodatku super ząbki ściera ale to będzie ostatnia próba czegoś innego niż CC czy CN.

Chyba jeszcze spróbuje Trovet, bo choć droga to są małe paczuszki 270g, więc nie będzie szkoda jak nie zjedzą a ponoć świnkom smakuje i jest zdrowsza od reszty i w dodatku super ząbki ściera ale to będzie ostatnia próba czegoś innego niż CC czy CN.
 Chyba jeszcze spróbuje Trovet, bo choć droga to są małe paczuszki 270g, więc nie będzie szkoda jak nie zjedzą a ponoć świnkom smakuje i jest zdrowsza od reszty i w dodatku super ząbki ściera ale to będzie ostatnia próba czegoś innego niż CC czy CN.- Asita
- Kontakt:
Właściwie to jak sobie przypominam, to u mnie było podobnie do Lilith, na początku nie chciały a teraz CC to mniam mniam. Ale beaphar care + to od początku polubili i nadal lubią. Więc teraz zakupiłam 2,5kg  

- Lilith88
- Kontakt:
To może beaphar care + też wypróbuję, bo też są małe paczuszki 

- Asita
- Kontakt:
No właśnie! Ja 2 razy kupiłam małe paczki, bo ciągle jeszcze nie byłam pewna, czy będą jadły. A tam jest wit B, której nie ma w innych karmach. Co prawda póki myszy same zjadają swoje boby, to nie powinny mieć niedoboru tej wit, ale u mnie Żur miał problem z tymi bobami, nie wiem w końcu czy zajada swoich bobów odpowiednią ilość, więc kupiłam tą. Ale daję im mało, tak ok 1 garstka co drugi dzień. Przedobrzyć też nie chcę. No i jak zobaczyłam po drugiej małej paczce, że jedzą, to dawaj kupować dużą, bo to wychodzi 2x taniej... 
Aha, a jeszcze tylko uprzedzę, że ta beaphar care pachnie intensywnie jak dla mnie oregano...chociaż w składzie tego nie ma

Aha, a jeszcze tylko uprzedzę, że ta beaphar care pachnie intensywnie jak dla mnie oregano...chociaż w składzie tego nie ma