Klatki C&C

Czyli jak powinna mieszkać świnka

Moderator: Pulpecja

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
natalia.k
Miejscowość: G.Śląsk
Kontakt:

Re: Klatki C&C

Post autor: natalia.k »

Jak narazie byłam w czterech sklepach i tylko poliwęglan znalazłam. Zoostalo mi BricoMarche i Obi do sprawdzenia.
"(...)nie ma na Ziemi sytuacji bez wyjścia
kiedy Bóg drzwi zamyka...to otwiera okno"
ks.Twardowski
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

Poliwęglan jest bardzo twardy, nie da się go zgiąć, a ciąć też trzeba na miejscu w sklepie. PP jest cienki i miękki jak tektura falista i można ciąć nożem do tapet albo nawet nożyczkami.
Awatar użytkownika
Bulletproof
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Bulletproof »

W Castoramie są płyty 70x145 PP, ja kupiłam w Mrówce (albo Brico Marche, nie pamietam :/) Płytę 1x2m
Chocolate Monster

Post autor: Chocolate Monster »

W Castoramie są 100x140 cm
Awatar użytkownika
natalia.k
Kontakt:

Byłam w Castoramie i był tylko poliwęglan. Do tego ja potrzebuje większego arkusza tej płyty więc pozostaje mi internet.
ks.Twardowski
Awatar użytkownika
natalia.k
Kontakt:

Polipropylen już wycięty i powyginany odpowiednio, kratki czekają na poskładanie. Kupiłam pod spód grubszy filctaki 4 milimetrowy żeby kuweta nie leżała bezpośrednio na panaleach. Mam jedynie problem że jak te złączki kratek są tez od spodu to kuweta trochę się nie mieści. Czy wy też macie coś od spodu ? Ja u was to wygląda ? Do tego teraz kombinuje co dać na podłoże. Kupiłam żwirek ale jeśli chcę dać mate to muszę powycinać ją na kawałki bo standardowa mata ma 60/65 cm a szerokość latki to 73/74 cm, albo kupie w ciuchu polarowy koc i jakoś go przeszyje na pół żeby był chociaż trochę grubszy.
ks.Twardowski
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

natalia.k pisze:Mam jedynie problem że jak te złączki kratek są tez od spodu to kuweta trochę się nie mieści.
ja to rozwiązałam tak :szczerbaty:
Obrazek
(grzbiety do kartek ;) )

pod spodem mam jedynie wykładzinę PVC "tak na wszelki wypadek" i już bez dodatkowego ocieplenia.. świnie i tak mają parę cm żwiru izolacji od podłogi. Jeśli chodzi o górę.. mam matę w 3 kawałkach które na siebie nachodzą no i łatwo je wsadzić do pralki i wyprać ;)
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
ODPOWIEDZ

Wróć do „Świnkowe mieszkanie”