Stefka niestety jest za tlusta na stawanie na dwoch lapkach, ale probuje czasami
Fisia i Lisia
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Chryzantem
- Miejscowość: Katowice
- Kontakt:
Re: Fisia i Lisia-moje przekochane świneczki.
u mnie Zosia sie dawno juz nauczyla ze jak stanie na dwoch lapkach to dostanie jesc. cwaniara wykorzystuje to umiejetnie
no i bardzo lubi jesc z reki, bo pancia przeciez podaje najlepsze kąski
Stefka niestety jest za tlusta na stawanie na dwoch lapkach, ale probuje czasami
-
Baśjul
U mnie też najlepsze to co z ręki. W sumie to stawać potrafią obie, ale Fisia woli podać łapę (mniej męczące)
Jeszcze jest u nas coś takiego, że się nauczyły co zrobić, żeby coś pani dodatkowego dołożyła 
- Chryzantem
- Kontakt:
nie wiem jak nauczylas swinke podawac lape ale chyle czola
moje panny wyznaja zasade "nie tykaj stopy" 
-
Baśjul
Nauka wyglądała tak:
1. Kiedy Fisia opierała się o kuwetę od klatki jedną ręką trzymałam jedzenie pokazując jej co chwilkę, a drugą jednym palcem podnosiłam jedną łapkę
2. Potem wystarczyło tylko dotknięcie jej łapki i powiedzenie polecenia ,,łapka" i wiedziała, że ma mi ją podać
3. Aktualnie sama ją podaje po położeniu koło jej łapki, palca i powiedzeniu ,,łapka"
Lisia też narazie nie daje sobie dotknąć łapki
1. Kiedy Fisia opierała się o kuwetę od klatki jedną ręką trzymałam jedzenie pokazując jej co chwilkę, a drugą jednym palcem podnosiłam jedną łapkę
2. Potem wystarczyło tylko dotknięcie jej łapki i powiedzenie polecenia ,,łapka" i wiedziała, że ma mi ją podać
3. Aktualnie sama ją podaje po położeniu koło jej łapki, palca i powiedzeniu ,,łapka"
Lisia też narazie nie daje sobie dotknąć łapki
- Chryzantem
- Kontakt:
a ludzie mowia ze swinki takie glupie... pies mojego chlopaka reaguje tylko na jedna komende "zostan" i na swoje imie (ale to nie zawsze) takze hmmm... 
-
Baśjul
No właśnie, a to wszystko, że świnki są głupie itp. wynika z nieznajomości tych zwierząt. Zanim dziewczynki przyjechały do mnie,moja babcia powtarzała, że świnki to bezsensu tylko jedzą, śpią i bobczą-takie głupie zwierzątka. A teraz to jakie fajne 
-
Chocolate Monster
Przystępuję do nauki chłopców 
-
Baśjul
Życzę powodzeniaChocolate Monster pisze:Przystępuję do nauki chłopców
A u nas wczoraj wieczorem Fisia powtórzyła to co Lisia wcześniej-wyszła mi z klatki na kolana, jak zjadła to chwilę poleżała i wróciła do klatki
-
Baśjul
Świnki powoli przybierają na wadzę
Lisia-804g
Fisia-925g
A tak poza tym to Fiśka grzecznie przeczytała ze mną kilka rozdziałów książki, a Liśka nieco później ze mną poodpoczywała
Lisia-804g
Fisia-925g
A tak poza tym to Fiśka grzecznie przeczytała ze mną kilka rozdziałów książki, a Liśka nieco później ze mną poodpoczywała
-
Chocolate Monster
Fiśeł z Grubcią się super podpasowali bo on tez co wieczór ze mną książki czyta