Wyborne sianko dla naszych podopiecznych!

Ci, którym los świnek nie jest obojętny
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bziki2
Miejscowość: kraków
Kontakt:

Re: Wyborne sianko dla naszych podopiecznych!

Post autor: bziki2 »

Mam pytanie - jak najlepiej wysiać te ziarna owsa od pana Roberta w warunkach balkon/pokój? Doniczka z ziemią, pojemnik z gazą i wodą czy inaczej? Będę wdzięczny za poradę.
twojawiernafanka

Post autor: twojawiernafanka »

Ja wysiewam w pokoju (bo nie mam balkonu, poza tym bałabym się spalin), w donicy z ziemią. Nie można przesadzić z podlewaniem, bo zapleśnieje (niestety, raz mi się to zdarzyło) :)
Awatar użytkownika
Robert B.
Miejscowość: Mazury Garbate
Kontakt:

Post autor: Robert B. »

Widziałem, owies wysiany na kuwetach :)
Duża powierzchnia - dużo zielonego ;) na dwa cm ziemi proszę posypać nasiona - niezbyt gęsto i przykryć jeszcze 1 cm ziemi. Skropić wodą, żeby po naciśnięciu palcem woda nie wypływała. Jeśli zacznie przesychać, skrapiać - można na czas kiełkowania przykryć folią spożywczą i postawić na parapecie. Po tygodniu odrost powinien nadawać się do skoszenia. Po skoszeniu można jeszcze raz podlać i odstawić do odrośnięcia :)
Zapraszam do oglądania zdjęć, kto za łapka w górę ;) http://www.facebook.com/mazurskiesianko
Z ofertą można się zapoznać - karmy: http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=40391057 sianko: http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=16950655
Awatar użytkownika
bziki2
Miejscowość: kraków
Kontakt:

Post autor: bziki2 »

Dzięki, sróbuję z tą kuwetką :ok:
Gaja
Miejscowość: Mińsk Mazowiecki
Kontakt:

Post autor: Gaja »

Panie Robercie, kurier "przytachał" dziś do mnie, do Mińska Maz., wór sianka - dziękuję :buzki: .
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Panie Robercie moje świnki dostały właśnie przesyłkę od Pana i bardzo dziękują za pyszne gałązki, już je skubią, nawet największy tchórz wylazł z ukrycia i zabrał ode mnie gałązkę :szczerbaty: sianko oczywiście jak zawsze zieloniutkie i pachnące :love:
ninja332

Post autor: ninja332 »

I ja się dołączam do podziękowań. Też dziś dostałam belę siana, a w środku niespodzianka!!!! Owies i gałązki, wszystko świeże i pachnące. Szkoda, że w domu nie mogę tego trzymać :(
anka

Post autor: anka »

Siano od Pana Roberta po prostu REWELACJA!Moge polecic na 100 procent kazdemu.Kontakt super,przesylka dochodzi raz-dwa,swiniaki mega zadowolone. :like:
A do tego galazki,suszki i owies no po prostu super :jupi:
Awatar użytkownika
Monalisa
Miejscowość: Poznań
Kontakt:

Post autor: Monalisa »

A mnie się podoba (oprócz sianka rewelacja i wszystkich gratisów) nowy pomysł zestawów mniejszych - 3 kg sianka _ karma VL

:like:
DS: Śnieżka, Tula i Kokosanka
-------------
Za TM: Filuta, Karmelka, Toffi, Colori, Choco, Blanka, Felicja, Majka, Michasia i Miłka
Arya90

Post autor: Arya90 »

My też z opóźnieniem, ale dziękujemy :)

Świnki nigdy nie jadły tak chętnie sianka jak to od Pana Roberta. Aż im się uszy trzęsą :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi sponsorzy”