Suchy pokarm

Czyli co powinna, a czego nie może jeść świnka morska

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
MEMOrySTICKer

Re: Suchy pokarm

Post autor: MEMOrySTICKer »

twojawiernafanka pisze:Czy ktoś z Was próbował już czegoś takiego? http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/pok ... nie/238913
Co to w ogóle jest? Czy biopłatki przypominają trawokulki? Czy świnki w ogóle jedzą coś takiego?
Ja kupiłam chłopakom na jesieni. Raczą się shanbić tylko w ostateczności. Ostatnio zdarza im się to nieco częściej, pewnie z braku karmy komercyjnej. Jest tego 3 kg, więc rozdaję licząc, że może jakiemuś gryzoniowi zasmakuje - po co ma u mnie leżeć. Ale jeszcze się żaden taki nie znalazł, także wśród królików.
twojawiernafanka

Post autor: twojawiernafanka »

Co niestety tylko potwierdza tezę, że trawokulki są "be" :(
Awatar użytkownika
Monalisa
Miejscowość: Poznań
Kontakt:

Post autor: Monalisa »

To też durne jest, że robią opakowania 3 kg takiego czegoś, co do czego nie ma żadnej pewności, że świnka polubi.
DS: Śnieżka, Tula i Kokosanka
-------------
Za TM: Filuta, Karmelka, Toffi, Colori, Choco, Blanka, Felicja, Majka, Michasia i Miłka
liwus

Post autor: liwus »

Dziewczęta która karma lepsza cripsy muesli czy cripsy pellets :?: Na razie prośki są na CN ale chcę nieco z ceny zejść i myślę o jednej z tych ...którą polecacie?
zieloneczka

Post autor: zieloneczka »

MEMOrySTICKer

Post autor: MEMOrySTICKer »

zieloneczka pisze:Kupował ktoś może tę karmę ? http://animalia.pl/produkt,22511,105,zo ... a-1kg.html
Mnie się nie podoba skład. Sporo zboża w tym , barwniki i aromat spożywczy...
Monique

Post autor: Monique »

liwus pisze:Dziewczęta która karma lepsza cripsy muesli czy cripsy pellets :?: Na razie prośki są na CN ale chcę nieco z ceny zejść i myślę o jednej z tych ...którą polecacie?
Wydaje mi się, że jednak CN jest lepsza jako pokarm podstawowy dla świnek niż crispy muesli/ crispy pellets. Moje pelletu jeść nie chciały, a większość muesli lądowała do kosza. Ja mieszałam ją z CC dla urozmaicenia, ale i tak z niej zrezygnowałam. Dla sprawdzenia, czy świnkom smakuje to radze kupić małą paczkę crispy muesli, bo zawiera w sobie pellet. Podejrzewam, że to ten sam, który jest sprzedawany osobno. ;)
Assia_B

Post autor: Assia_B »

A moja świnka je Cripsy Muesli i jest zadowolona, karma znika z mieseczki :) Tej drugiej nie próbowałam, dla mnie CN jest niestety troszkę za droga..
mamajasia30

Post autor: mamajasia30 »

mamajasia30 pisze:JR Farm Kompletny pokarm dla świnek morskich
Naturalna mieszanka dla świnek morskich z trawy, aromatycznych ziół, kwiatów i warzyw, w 100% wolny od zbóż i produktów pochodzenia zbożowego, bogaty w witaminę C z pietruszki
JR Farm uczta dla świnek morskich
Prestige Premium Cavia Nature
po tych kilku dniach stwierdzam, że mieszankę, którą zrobiłam z tych rzeczy Szarlotta i Beza uwielbiają... coś tam wyciągają z miseczki ale to nie tak jak w przypadku CC i Musli gdzie wszsytkie granulaty leżały odłogiem :(
Mam nadzieję, że to w miarę dobry wybór bo prośkom smakuje
maja884

Post autor: maja884 »

ODPOWIEDZ

Wróć do „Żywienie”